dimarts, 13 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 13/3/2018...

El Montnegre acull una població estable de liró gris
Ràdio Pineda 13/3/2018


L'entorn del Turó Gros, entre Santa Maria i Sant Martí del Montnegre, acull una petita població de liró gris, una espècie de rosegador molt sensible a la qualitat ambiental, i que indica un molt bon estat de salut dels boscos. De fa un temps els responsables del parc fan el seguiment d'aquest petit animal i també s'han instal.lat 60 caixes niu en diversos arbres per facilitar la seva implantació al parc i ha estat tot un èxit. Es tracta d'un mamífer força desconegut que necessita boscos madurs i molt estables per viure. En el cas del Montnegre, viuen al seu límit de la distribució a Catalunya i la població més propera es troba al Montseny. El director del parc, Antoni Bombí, ha explicat a Ràdio Pineda que «és una espècia molt important perquè es bio-indicadora de la bona salut dels boscos i té garantida la supervivència al Montnegre». Es demana no fer soroll dins del seu hàbitat, i no molestar mai els animals que pugui viure dins les caixes niu. Quan fa fred hivernen, i en el cas del Montnegre és d'uns 6 a 8 mesos. És un animal vegetarià i té activitat sobretot de nit.



Miquel Jarque hace 7 horas
Salvament Marítim en col·laboració amb els GRAE han fet l'operació de rescat de la balena i es trasllada al Port de Badalona per a posterior incineració a l'AMB.

I així és com, altre vegada, es torna a fer malament (un Blanes II, vaja). Una balena morta és un recurs natural "gratis" i molt productiu per al medi, no una deixalla a "gestionar". Segur que ni ho entenen i els sona a xino, vaja😏

Déjà vu...
Aitor Roger   6 may. 2017
Una embarcació de trasllada la morta de al port de

Déjà vu part II...
La Balena morta trobada a Blanes ja ha sigut retirada del port

Altre oportunitat perduda...
Azula 18 feb.
What happens when a whale dies? Their bodies give back to the ocean by creating complex ecosystems.