dimecres, 11 d’abril del 2018

La crescuda de la Tordera ja va a la baixa i no arriba a Torderada 11/4/2018

En respuesta a 
A la baixa ja a Fogars de la Selva. L'onada forta ja hauria d'arribar a la desembocadura😜...

En respuesta a  
L'augment del cabal de la Tordera entre Palafolls i Blanes de les 14h a les 16h ha estat espectacular.

ACTUALITZACIÓ de l’estat dels rius i de la seva tendència (el color blau significa Normalitat, el groc Alerta i el vermell Perill).


Les pluges d'avui han provocat la crescuda de les lleres litorals. En la riera Passapera, que aboca a la platja de Fenals, la "guerra" d'aigües la guanyada el temporal fent canviar la direcció "habitual" de desguàs. La natura sempre supera les infraestructures!

Ràdio Palafolls Hace 4 horas
El temporal de vent i pluja no deixa incidències a , però sí que afecta al litoral malgratenc, que pateix inundacions altra vegada.

El temporal de vent i pluja no deixa incidències a Palafolls
Ràdio Palafolls 11/4/2018

Estat del mar aquest matí a Malgrat. RP

Ahir els serveis meteorològics alertaven de l’arribada d’un front tempestuós que ha de creuar Catalunya en les properes hores, i que està deixant pluges abundants, forts vents i també temporal de mar.

A Palafolls, de moment aquest pas frontal no ha deixat incidències remarcables. De 12 a 9 del matí l’estació meteorològica de Palafolls havia acumulat 25 litres per metre quadrat, mentre que Malgrat ha recollit 24 i 21 a Mataró.

El protagonista de la matinada, però, ha estat el vent que ha bufat amb força al nostre municipi. Les ratxes han arribat als 65 km/h al nostre municipi, de les ratxes més fortes registrades al Maresme. El vent ha afluixat amb la sortida del sol, i ara el protagonisme l’ha agafat la pluja.

La situació meteorològica també porta inestabilitat al mar. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el fort onatge, fruit de les ventades, poden causar noves inundacions a la primera línia del front marítim, sobretot allà on és habitual, com per exemple Malgrat, Pineda o a Blanes.

Les previsions parlen d’onades de fins a 4 metres d’alçada fins el migdia.

Protecció Civil recomana a la ciutadania que extremi les precaucions a la mobilitat a les carreteres, una atenció que s’ha de prestar encara més prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables.



0:11