dimarts, 12 de juny del 2018

Abocament important d'aigües residuals a la Tordera 12/6/2018

Aquest matí baixava l'aigua per la Tordera a l'alçada de l'estació d'aforament de Can Simó (Fogars de la Selva) com si d'una claveguera a cel obert es tractés... gris i pudenta (llàstima no poder fotografiar l'olor)... no tèrbola per la pluja (minsa a la conca avui) ni neta i transparent com tots aquests dies enrera.

L'abocament s'ha de cercar riu amunt (Hostalric?, Sant Celoni?,...) i no sé res més però vaja... potser algú esperava més pluja (que avui ha marxat cap a la costa) per disimular l'abocament amb un cabal que finalment no ha crescut, oi?

Abocament d'aigües residuals a la Tordera . per Can Simó (Fogars de la Selva) baixa gris i pudenta l'aigua. L'abocament s'ha de buscar aigües amunt.

Afegit el 13/6/2018...

Bones , heu esbrinat ja l'origen de l'abocament que afecta a un espai XN2000 amb espècies protegides com la Tortuga de rierol, d'estany, llúdriga, bagra catalana, barb de muntanya, anguila, tritó palmat, gripau d'esperons, blauet,... entre moltes més? Gràcies.

Javier Romera Hace 1 hora
Potser així... Bones , heu esbrinat ja l'origen de l'abocament a un riu on es banyen famílies amb nens petits, mascotes i a on els col'legis fiquen a l'aigua alumnes? Heu avisat als municipis afectats? Hi ha risc per a la salut pública? Gràcies

En respuesta a 
Bon dia, estem pendents de tenir retorn de les inspeccions dutes a terme. Quan tinguem resposta t'informem, Salutacions.

Bon dia, havent fet la inspecció, l'aspecte de l'aigua és l'habitual (s'adjunta fotografia a Fogars, aigua avall de l'estació d'aforament), no fa mala olor i no s'observa cap anomalia. 1/2

En respuesta a 
Moltes gràcies i m'alegro que hagi tornat a les condicions habituals però... Podeu explicar l'episodi d'ahir? O no importa? Per cert, l'inspecció s'ha fet ara? (més de 24h després de l'abocament!!! temps més que suficient per no trobar res!!!) Només pregunto. Gràcies

També hem fet inspecció a les diverses depuradores que hi ha aigua amunt, sense haver detectat cap anomalia. Les plantes estan retornant l'aigua al medi en les mateixes condicions de sempre i complint amb els paràmetres establerts. Salutacions 2/2

En respuesta a 
Doncs alguna cosa ha passat, diria jo, perquè l'abocament d'ahir no va caure del cel, vaja, dic jo. Creu-me que em sap greu i no és la meva intenció ironitzar amb el tema (molt greu al meu entendre) però... com a mínim demano que no ens tracteu com nens, això no explica res.

En respuesta a 
Benvolgut, la informació que li traslladem és la que ens han fet arribat els serveis d'inspecció de l' i les Administracions responsables de les edars més properes. Dades reals i contrastables. Restem a la seva disposició.

En respuesta a 
De debò, moltes gràcies i creu-me que en cap moment vull polemitzar, de debò, però aquí algú menteix o amaga alguna cosa doncs, perquè l'abocament ha existit i ha estat important, ens agradi o no. Entenc que ni sabeu ni podeu saber lo que ha passat, no controleu els abocaments.


2 comentaris:

Marta Domènech ha dit...

Dia 14 d'agost nou abocament al riu a Hostalric.

MD ha dit...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1740795772703704&id=461014800681814