dimecres, 6 de juny del 2018

La Plataforma Aturem la C-32 és molt crítica amb el dragatge de sorra que vol fer l’Estat 6/6/2018 Ràdio Lloret

La Plataforma Aturem la C-32 és molt crítica amb el dragatge de sorra que vol fer l’Estat
Nova Ràdio Lloret 6/6/2018

IMATGE: CALA GIVEROLA, DE TOSSA DE MAR | FONT: TRIPADVISOR


La Plataforma Aturem la C-32 s’oposa a l’extracció de sorra que l’Estat vol fer a la Costa Brava. Ho ha anunciat a través d’un comunicat, al qual s’han adherit altres entitats com SOS Lloret, l’Associació Mediambiental S’Agulla de Blanes, Pinya de Rosa i els Amics de Tossa.

Un portaveu de la plataforma, Jordi Palaudelmàs, assegura que l’actuació que es vol fer pot perjudicar molt greument el litoral del territori. Segons la Plataforma Aturem la C-32, la quantitat de sorra que es vol extreure equival a cinc vegades tota la sorra de la platja principal de Lloret. A més, Palaudelmàs apunta que aquest tipus d’actuacions afecten de manera irreversible la fauna i la flora marítima i també el sector pesquer.

Però segons Jordi Palaudelmàs, l’afectació no només és per al Medi Ambient, sinó que també tindrà perjudicis per al sector turístic i, per tant, econòmic.

Les entitats que denuncien l’actuació del Ministeri de Medi Ambient estan en contacte amb les confraries de pescadors de Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols per a possibles accions de protesta i, a més, volen entrar una instància al Ministeri de Medi Ambient perquè quedi constància del seu rebuig.

Recordem que fa unes setmanes els ajuntaments de Lloret i Tossa també es van posicionar en contra del dragatge que preveu extreure 500.000 metres cúbics de sorra entre Tossa i Sant Feliu per proveir la platja de Sant Antoni de Calonge.



Critiquen a la Selva que l’Estat vulgui treure sorra de Tossa
El Punt Avui 6/6/2018

Associacions ecologistes de Blanes, Lloret i Tossa veuen nociu el dragatge del fons marí i fan costat als pescadors

Uns visitants a cala Giverola, a Tossa de Mar, el 28 de maig. QUIM PUIG.

J. FERRER - TOSSA / BLANES / LLORET
La intenció de l’Estat espanyol de dragar sorra del fons marí de Tossa de Mar, al límit amb el terme de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), ha provocat les crítiques d’entitats ecologistes de Tossa, Blanes i Lloret. En un comunicat afirmen que l’acció, prevista entre el 2019 i el 2020, comportarà un greuge per a les platges i les espècies marines del litoral de la Selva i el Baix Empordà.

En un comunicat subscrit per Amics de Tossa, l’Associació Mediambiental Pinya de Rosa de Blanes, l’Associació S’Agulla de Blanes, l’Associació Ciutadana SOS Lloret i la Plataforma Aturem la C-32, els opositors a l’extracció de sorra consideren que “aquesta acció afecta irreversiblement la fauna i la flora marina”. “Aquesta afectació ha estat catastròfica per determinades espècies d’interès comercial com ara les cloïsses, que han desaparegut de les zones de dragatge de la Selva i el Maresme”, denuncien. Fa un mes, el cap de Costes a Girona, Jordi Planella, va indicar en un acte a Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) que l’extracció de sorra entre Tossa i Lloret –això és el que va dir aquell dia– serviria per reforçar l’espigó de la platja de Sant Antoni.

Els responsables de les entitats ecologistes de la Selva fan costat a les confraries de pescadors de Sant Feliu de Guíxols i Tossa, que ja van expressar la disconformitat amb els plans del ministeri i la intenció de fer accions de protesta. Les entitats selvatanes recorden,a més, que “la proliferació de ports i el dragatge sistemàtic de sorra al litoral del Maresme és una de les causes que provoquen la desaparició de platges”.

Cinc cops

Els opositors de la Selva marítima recorden, a més, que extreure 550.000 m³ entre Tossa i Santa Cristina equival a extreure “cinc vegades la sorra de la platja gran de Lloret”.