dimecres, 1 d’agost del 2018

Es tornarà a fer el ridícul amb una posta de Tortuga babaua (Caretta caretta) al Maresme, ara a Premià de Mar 1/8/2018

Veure també...

Nou intent de posta de Tortuga babaua (Caretta caretta) a les platges del Maresme, ara a Premià de Mar 1/8/2018

Espero que no repetir els errors de Mataró😏... No dir-ho i no fer res? No sé, dic jo, vaja...
Ràdio Premià de Mar Hace 21 minutos
Una tortuga babaua ha niat a la platja de Premià de Mar i ara es valora què fer amb els ous

Una tortuga babaua ha niat a la platja de Premià de Mar i ara es valora què fer amb els ous
Ràdio Premià 1/8/2018

La tortuga intentant fer un forat a la sorra

Una tortuga babaua ha aparegut aquest matí a la platja premianenca de la Descàrrega, on -a pesar que inicialment no ho semblava- finalment ha acabat fent una posta d’ous, segons confirma la Fundació CRAM. L’exemplar (d’uns 50 centímetres de longitud) ha estat vist per alguns testimonis presencials entre les 6 del matí i ¾ de 7: en aquell moment ha fet un forat -presumiblement per pondre ous- però segurament a causa de l’expectació que ha suscitat entre la gent que aquella hora ja hi havia per allà ha desistit, s’ha desplaçat uns metres i ho ha tornat a intentar. Amb tot, novament intimidada pels curiosos, ha renunciat a l’intent definitivament i ha tornat a l’aigua per desaparèixer mar enllà. Escoltem Xavier Cano, un dels testimonis de la incursió:


Aquest veí ha publicat un vídeo al seu compte de Twitter que hem compartit i que trobareu si consulteu les nostres publicacions en aquesta xarxa i a Facebook. Com diem, tot i que aquestes persones no ho han vist i les primeres inspeccions no han localitzat cap posta, posteriorment especialistes del CRAM i la Generalitat han acabat localitzant a prop d’on ha aparegut la tortuga una posta d’ous, i en el moment de tancar aquesta notícia estaven valorant si era oportú deixar-los allà (com es va fer a Mataró fa unes setmanes) o endur-se’ls a un indret més adequat i menys exposat.

Vet aquí el vídeo:

Ràdio Premià de Mar Hace 48 minutos
Vet aquí el vídeo de :




Ampliació unes hores més tard...

I fet consumat...

✔La tortuga ha dipositat els ous a la platja de la descàrrega. Els tècnics treballen per la seva viabilitat

En respuesta a   y a 
Demà es farà un comunicat oficial. De moment acabem d'arribar a casa i no hem ni dinat. Ara toca estar per la família

En respuesta a   y a 
Perfecte i gràcies. Un tast només... Destí?

A Premià mateix, en zona no inundable

En respuesta a   y a 
Gràcies. Teniu present que a les platges del Maresme l'onatge no actua igual que a les platges de sorra fina amb menys desnivell? (això no és com Tarragona o el Llobregat) No calia retirar el niu, era viable 100%... és opinió a l'espera de demà.


Confirmem una nova posta de tortuga babaua a la platja de Premià. La distància a l'aigua el feia 100% inviable i s'ha traslladat a un altre punt del municipi. Demà donarem més detalls. Recordeu, si trobeu tortugues, no les toqueu, allunyeu-vos-en i aviseu al 112!!

I la sessió fotogràfica de rigor😏... Potser un dia tothom comprengui que la principal funció dels rurals (si més no al Maresme, que és lo que conec, malauradament) és propagandística (fer creu que es fan coses), no protecció i vigilància del medi natural... Això és postureig...
Avui, els hem col·laborat amb i en la protecció del lloc de la posta d'una tortuga marina a la platja a Recollim dades per inventariar l'episodi.


 
🔵 Una tortuga babaua ha aparegut aquest matí a la platja premianenca de la Descàrrega, on -a pesar que inicialment no ho semblava- finalment ha acabat fent una posta d’ous, 📠