divendres, 15 de febrer del 2019

Sobre l'ús inadequat de rodenticides i altres productes al medi natural 14/2/2019 Antoni Armengol. Font: Twitter.com

Avui he estat en una masia de m'han trucat perquè tenen moltes rates, i que porten temps lluitant contra elles aplicant productes i els apliquen tal i com els han dit a la botiga on els han comprat. Obro fil

"escampeu el producte per tots els racons on veieu les rates" El client al final no es llegeix tota la lletra petita de l'envàs, que especifica en el mode d'aplicació que s'ha d'aplicar obligatoriament dins porta-enceballs de seguretat. Confia en el venedor

Aquest venedor si que sap perfectament en quines condicions s'ha d'aplicar un rodenticida anticoagulant, ja fa anys que és així. He anat a comprar a diverses botigues el mateix producte, cap absolutament cap m'ha assessorat correctament.

Cap m'ha comentat res de porta enceballs. Els pardals i d'altres ocells estaven fent ingesta de gra amb rodenticida, no vull ni imaginar els ocells que han mort i els rapinyaires nocturns, que han caçat alguna de les rates de bosc contaminades.

Com avui en dia, encara es pot permetre la venda de sense la obligatorietat de subministrar caixes de seguretat i sense donar una bona informació de les conseqüències, de la mala utilització del producte.