dijous, 23 de maig del 2019

Algunes notícies per llegir 18-23/5/2019...

Veure també...

Comencen a corre-cuita (en plena època de reproducció) les obres de l'autopista C-32 entre Tordera i Lloret 22/5/2019

El TSJC admet a tràmit el segon recurs contra la C-32
El Punt Avui 23/5/2019

Una imatge de la consulta ciutadana sobre Lloret de Mar, organitzada per entitats, l’abril del 2016. JOAN SABATER.

J. FERRER - TORDERA / LLORET DE MAR
El Tri­bu­nal Supe­rior de Justícia de Cata­lu­nya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs dels opo­si­tors al segon pro­jecte de la Gene­ra­li­tat de per­llon­gar l’auto­pista C-32 des de Tor­dera (Maresme) fins a Llo­ret de Mar. A mitjà ter­mini, el TSJC estu­diarà si pren les mesu­res cau­te­lars que sol·lici­ten els detrac­tors de l’obra en aquest recurs i que inclo­uen la sus­pensió de l’inici dels tre­balls.

Segons va publi­car dimarts el Diari Ofi­cial de la Gene­ra­li­tat de Cata­lu­nya (DOGC), la sala del con­tenciós admi­nis­tra­tiu estu­diarà el text pre­sen­tat per l’Iae­den, Sal­vem Pinya de Rosa i SOS Llo­ret, entre altres enti­tats. Ara donarà audiència a la Gene­ra­li­tat, que vol exe­cu­tar l’obra, i pos­si­ble­ment a Aber­tis, que s’ha com­promès a finançar-la.

Els opo­si­tors han reba­tut dos acords de la Gene­ra­li­tat, del setem­bre i de l’octu­bre del 2018, en què es va apro­var l’estudi infor­ma­tiu i la decla­ració d’impacte ambi­en­tal. El govern ha posat a lici­tació el segon pro­jecte de l’obra, que cos­tarà 64,8 mili­ons sense IVA. El pri­mer va ser suspès pel TSJC el juliol del 2017. El mateix tri­bu­nal va rati­fi­car la sus­pensió de l’inici de les obres el desem­bre del 2018.

Expro­pi­a­ci­ons en curs

Men­tre el TSJC no valora el recurs, la Gene­ra­li­tat fa els tre­balls pre­vis a l’obra i pre­para les expro­pi­a­ci­ons dels ter­renys, la majo­ria fores­tals i en sòl no urba­nit­za­ble. Hi ha 207 fin­ques afec­ta­des entre Llo­ret, Bla­nes i Tor­dera.



📢 Lectura imprescindible: "... l’autopista de la Costa Brava, amb entrada a 3 carrils fins a i la destrucció de 60 Ha de bosc. Nou cavall de Troia que posa en perill el conjunt de la Costa Brava, un cop a Lloret, qui aturarà aquesta desmesurada infraestructura viària.."

les declaraciones de són un escàndol. Exigim explicacions a per la seva traïció a i per la seva pleitesía a la i a .

Aquest hipòcrita ens vol fer creure que progrés és tallar més de 60000 arbres i fer una carretera inútil mentre hi ha altre projectes més sostenibles. Si us plau ajudeu-nos a aturar aquest eixelebrat

----------------------------------------------------

POCA BROMA amb aquestes. La gent no és conscient del perill d'aquesta espècie i està molt acostumada a ficar-se als rius, basses i estanys pensant que lo més perillós són les ortigues. POCA BROMA, les he manipulat, són perilloses, i un dia hi haurà un ensurt dels grossos amb nens
🐢Gràcies a l'avís d'un ciutadà, recollim una tortuga mossegadora (Chelydra serpentina) a Vidreres 👉Recordeu que l'alliberament d'espècies exòtiques està prohibit. 👉Són un perill per la fauna autòctona i en alguns casos també un risc per a les persones

I no és un tema nou... Poca broma amb les Tortugues mossegadores (Chelydra serpentina) al medi natural 12/2/2017...


Ahir, dia de camp fent transsectes de vegetació a la zona del Vilar de Blanes, per a un projecte de la destinat a avaluar les millors pràctiques post-incendi.

Entre les espècies trobades, molta Funaria hygrometrica, una molsa molt comuna en zones cremades o alterades.

Per cert, tota la zona plena de llaunes, vidres trencats, papers i altres deixalles, fins i tot lluny dels camins.


Vídeo...
La bassa del Parc de Sa Riera a Tossa de Mar després d'un any i mig de la nostra intervenció per impermeabilitzar, naturalitzar i regenerar el seu ecosistema.

En respuesta a  
Està molt maca i vau fer una bona feina. Potser el que va faltar és feina de conscienciació, ja que al poc hi va haver una introducció de peixos ornamentals força important. Ara és compten a milers. La gent continua llençant espècies invasores sense saber. Salutacions!


El Grup Local del Baix Montseny de Flora Catalana ens informa que aquest dissabte, dia 25, faran una sortida botànica pels entorns de les Llobateres i vorades de la Tordera. HI ESTEU TOTS CONVIDATS. Vegeu els detalls de l'activitat a:


Definitivament els ajuntaments NO són administracions per a gestionar el territori, sinó ens pormotors urbanístics i turístics. Flipant quan es diu que s'ha d'adaptar "per al turisme" la pesca, l'agricultura, els espais naturals o l'ordenació urbana😏.. Què som? Un Parc Temàtic?



Ràdio Girona 6/5/2019

Un estudi encarregat per la Generalitat a un equip de científics de la UB demana una moratòria de 5 anys

Alerten que aquests animals són "anecdòtics".

Una llagosta a la Punta dels Farallons, al Cap de Creus / Universitat de Barcelona

Al Cap de Creus, els científics no han trobat cap llagosta de talla gran i a la zona de les illes Medes i del Montgrí només n'han trobat dues. Per això, demanen una moratòria de cinc anys. Diuen que les zones on està prohibit pescar-les -com a les Medes- són espais molt petits i que no ajuden a recuperar l'espècie perquè les llagostes es mouen i acostumen a sortir d'aquestes àrees protegides.

Un dels autors de l'estudi, el biòleg David Díaz, explica que la llagosta s'utilitza sovint com a emblema del bon estat dels hàbitats, i que està afectada per la pesca.


Les llagostes es poden vendre quan tenen cinc anys, però David Díaz assegura que algunes es venen amb 2 i 3 anys, quan encara no han pogut reproduir-se. Per això, demana augmentar els controls en les barques i a les llotges.