dilluns, 20 de maig del 2019

Sobre la demanda d'una platja per a gossos a Malgrat de Mar 20/5/2019

NO ÉS NO... Es tracta de la platja més natural i amb més biodiversitat entre el Llobregat i els Aiguamolls, i les demandes més antigues són la seva protecció i millora per a la fauna i flora autòctona, no per a mascotes😏... PUNT a través de

PLATJA PER A GOSSOS: ESPAI AMB RISCOS?
elmalgratenc.cat 20/5/2019


Amb la vista posada a les eleccions municipals del 26 de maig, diversos partits locals han inclòs en el seu programa electoral la creació d’un espai per a gossos a la platja. Es tracta d’una mesura que vol donar resposta a una part del col·lectiu de propietaris d’animals de companyia, que des de fa temps reclamen l’habilitació d’una zona d’aquestes característiques a Malgrat de Mar. Entre d’altres arguments, els amos de gos consideren que el municipi disposa de platja “suficient” com per tirar endavant la seva demanda.

L’ordenança municipal de civisme prohibeix que els amos de gos els portin a la platja durant l’època qualificada de bany. És a dir, entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre.

Però la implementació d’una zona delimitada a la platja on els gossos hi puguin córrer, jugar i banyar-se evitant molèsties als banyistes no està exempta de riscos. Segons avisen professionals consultats, la seva creació podria comportar un “perill de salut pública” si no es complissin fil per randa les normatives higièniques que l’haurien de regir. Els experts amb qui ha parlat elmalgratenc.cat subratllen especialment la problemàtica entorn el fet de no tenir l’animal vacunat, portar-lo malalt o no recollir-ne les caques, ja que “la sorra es contaminaria amb paràsits” que poden perjudicar no només la salut de les persones sinó també dels mateixos gossos. En aquest sentit, posen d’exemple els problemes que sovint genera el corre-can ubicat al costat del cementiri municipal. Es tracta d’un lloc que s’ha convertit en un focus de transmissió de malalties per als gossos i conflictes entre els seus propietaris, han assegurat.

Els professionals entenen la necessitat de crear l’espai, però aconsellen que prèviament es desenvolupi el projecte amb l’assessorament de tècnics especialitzats. També subratllen que, en cas de prosperar la idea, usuaris i administració compleixin amb les obligacions i responsabilitats corresponents per tal que se’n faci un bon ús i així prevenir els problemes que podria ocasionar.

Un altre dels factors a considerar de manera important és la ubicació de l’espai. La línia costanera de Malgrat de Mar és d’uns 4,5 quilòmetres de longitud. Està dividida en 4 platges diferenciades: Astillero, Malgrat Centre, Conca i Punta de la Tordera. Enguany, les dues primeres han renovat el distintiu “Bandera Blava”, un segell atorgat, entre d’altres, per la qualitat tant de l’aigua com de la sorra i que es perdria en cas d’emplaçar-hi una zona per a gossos. La platja de la Conca és zona protegida, ja que des de fa 17 anys s’hi està desenvolupant un projecte de protecció de vegetació psamòfila. La Punta de la Tordera també es troba en un enclavament protegit pel seu valor mediambiental i que els experts recomanen mantenir allunyat de l’activitat humana. A més, aquesta platja disposa d’un espai considerat apte per a la pràctica del nudisme.

Moltes persones temen que l’anunci d’habilitar un espai per a gossos a la platja es quedi tan sols en una promesa electoral, efectuada amb la única finalitat de captar el vot del col·lectiu animalista que en demana la creació.


Que es pretengui beneficiar els propietaris d'un tipus d'animals en perjudici d'un munt d'organismes que precisen de l'arenal de la Tordera per a sobreviure és d'un egoisme enorme. I una cessió dels polítics molt perillosa i significativa.

------------------------------------------

Quan et presentes a unes eleccions sense saber que al teu poble hi ha la platja amb vegetació psammòfila, espècies protegides nidificants, i amb més biodiversitat de tota la costa entre el delta del Llobregat i l'Empordà.. ni t'importa😏..però saps que als altres candidats tampoc
[26M Eleccions Municipals] El proposa habilitar un espai per a gossos a la platja, a la zona de l'avinguda Pomareda. Ho ha avançat l'alcaldable, que ha visitat l'espai que hi ha a Pineda de Mar

Quan et presentes a unes eleccions sense saber que al teu poble hi ha la platja amb vegetació psammòfila, espècies protegides nidificants, i amb més biodiversitat de tota la costa entre el delta del Llobregat i l'Empordà.. ni t'importa.Pregunteu-li a


Lo realment important no és aquest tuit sinó els comentaris a aquest tuit😏Amb l'animalisme no es pot raonar res, ni coneixen ni ho volen fer el mal que fan al medi natural o a les espècies que hi viuen. És una religió i no hi ha explicació qe els valgui. Heu alimentat el monstre


Definitivament els ajuntaments NO són administracions per a gestionar el territori, sinó ens pormotors urbanístics i turístics. Flipant quan es diu que s'ha d'adaptar "per al turisme" la pesca, l'agricultura, els espais naturals o l'ordenació urbana😏.. Què som? Un Parc Temàtic?