dimarts, 21 de maig del 2019

La Roureda de Can Verdalet (Tordera) és de titularitat municipal 21/6/2019

Veure també...

La Roureda de Can Verdalet (Tordera) a L'Agró Negre N.36 1/2019 DEPANA

Inclou, entre molts altres, les rouredes de Can Verdalet i de Sant Ponç (Tordera) de titularitat municipal. La primera dins ZEC XN2000 Riu i estanys de Tordera i dins catàleg de zones humides de la Generalitat. Totes dues sense gestió (ni municipal ni res de res) i maltractades😏
❗️ Actualitzat el llistat i mapa de les de Catalunya (Act. 21.01.2019, segons ) 📊Dades 👉 🗺️Mapa 👉

Arrel de les tales il·legals i consentides😏que han alterat greument les seves característiques i amenaçat els valors naturals objecte de protecció, l'any passat es va oferir a l'ajuntament la possibilitat de signar un Acord de Custòdia amb unes entitats de prestigi contrastat.

Entre els principals objectius d'aquest Acord de Custòdia estaven les tasques de manteniment, seguiment i restauració dels valors naturals i les característiques alterades, a cost 0 per a l'Ajuntament (titular) i amb finançament ACA i Medi Natural. Un any després no s'ha fet res.

Per contra la resposta de l'Ajuntament a la demanda d'explicacions d la seva inacció ha estat dir que "han contractat" amb diners (i cost) municipal els serveis d'una empresa privada per a fer "un projecte" de restauració de jo que sé què (evidentment volen fer un nou Parc Lúdic)

Essent terreny municipal, hàbitat únic a la Península i espai protegit, les úniques actuacions realitzades a l'espai i l'únic seguiment realitzat (dels valors naturals com de l'evolució o l'identificació de problemes a corretgir) ha estat voluntari i anònim. Així funciona Tordera