dijous, 21 d’agost del 2008

Les tortugues aquàtiques del Parc de l’Arboretum de Santa Maria de Palautordera 20/8/08

Aquest dimecres en visita amb en David Caballé al Parc de l’Arboretum de Santa Maria de Palautordera, i seguint les seves indicacions...
.

Es tracta d’un Parc Municipal obert al públic amb abundant i variada vegetació, camins, i creuat pel Torrent Reglaol abans d’unir-se amb el curs principal del Riu Tordera.

Al seu interior, repartits pel recinte a banda i banda del torrent, hi ha tres punts importants d’aigua... una bassa artificial d’uns 50m2 amb un bosc inundable adjacent i dues fonts ornamentals de grans dimensions.

En una ullada ràpida s’han pogut observar un mínim de 60 tortugues de tempes vermelles – de Florida – (Trachemys scripta elegans), un mínim de 5 tortugues de Florida híbrides (T. s. scripta X elegans) i un mínim de 12 tortugues de rierol (Mauremys leprosa), pràcticament totes de grans dimensions.
.
tortugua de Florida híbrida (T. s. scripta X elegans)
.

tortugua de tempes vermelles – de Florida – (Trachemys scripta elegans)
.

tortugua de rierol (Mauremys leprosa)

El fet que tant la bassa com les fonts ornamentals estiguin a tocar del torrent sense cap mena de tanca (o enlairada en el cas de la bassa), i el fet que al Parc hi hagi abundants llocs propicis per a la posta d’ous, podria significar un important punt de dispersió de tortugues exòtiques adultes i nou nats aigües avall.