diumenge, 17 d’agost del 2008

Notícia 16/8/08... Sobre els Polígons Industrials de Pineda de Mar...

Pineda aprova ampliar el polígon i el PP l'acusa d'afavorir els amos dels terrenys
El Punt 16/8/08

El conveni modificarà els usos del sòl i permetrà triplicar la capacitat actual, que és de 100 empreses

L'equip de govern del PSC i ERC de Pineda ha desencallat un dels expedients urbanístics més llargament reivindicats: l'ampliació del polígon industrial de Mas Roger. El pulmó econòmic del municipi, amb una capacitat per a 100 empreses, s'estendrà amb més de 200.000 m² més, i podrà assumir el triple d'empreses que les actuals. El conveni amb els propietaris dels terrenys, però, ha aixecat la susceptibilitat del grup del PP, a l'oposició, que considera l'acord precipitat i sense cap valoració acurada dels tècnics i que sospita que s'ha beneficiat massa els amos dels solars, «en detriment de tota la població de Pineda».

El conveni es va aprovar en el darrer ple municipal i l'alcalde, Xavier Amor (PSC), va destacar el fet d'haver resolt un expedient que feia «massa anys» que durava. L'acord amb els propietaris dels terrenys adjacents al polígon permetrà desenvolupar industrialment 200.000 m². Segons defensa el regidor d'Urbanisme, Pere Clarabuch (PSC), «s'aconsegueix sòl per a empreses noves, es generen llocs de treballa i es dóna l'oportunitat a les indústries de dins el nucli urbà que es puguin traslladar al polígon».

El primer pla que es desenvoluparà amplia el polígon per la banda de Calella fins a arribar a l'autopista. Podrà encabir 60 activitats i tindrà un espai principal on s'admetran activitats terciàries. S'hi podran construir naus de 350 m² a 800 m². «També inclou una zona per a la construcció d'habitatge protegit», assenyala Clarabuch. El segon pla que es desencalla amb el conveni és a la part més alta del polígon. «Podrà acollir 60 activitats situades en naus de 900 m² cadascuna, el doble del que es preveia fins ara i, a banda, l'Ajuntament disposarà d'un terreny per a equipaments.» A banda de l'aprofitament mitjà del 10% marcat per llei, «el consistori rebrà una nau de 1.500 m², un pati amb les mateixes dimensions i dues parcel·les de 3.800 m²».

«OPAC I POC TRANSPARENT»
El portaveu del grup popular a l'Ajuntament de Pineda, Xavier Zarco, va argumentar el vot negatiu de la seva formació al conveni perquè el considera «fruit d'una negociació opaca i poc transparent en la qual no ha participat ningú de l'oposició».
Per Zarco, la urgència manifestada pel govern per desencallar els plans parcials no està justificada. «El conveni s'ha signat sense cap valoració dels tècnics sobre l'augment dels beneficis que repercutirà directament en els propietaris», assenyala el regidor del PP.
En aquest sentit, apunta que del benefici i augment del valor de les naus «tres quartes parts són per als propietaris i només una per a l'Ajuntament, fet que suposa uns set milions per a ells i només dos per al consistori».
Zarco manté que els dubtes jurídics envers aquest conveni podrien obligar-los a emprendre les accions legals que considerin oportunes, «tot i que els serveis jurídics municipals hi donen el vistiplau».