diumenge, 2 de novembre del 2008

El riu amb aigua al seu pas per Tordera 1/11/08

Desprès que fa uns dies l’aigua arribés a l’alçada del nucli urbà de Tordera, aquest cap de setmana es podia veure com el cabal augmentava significativament...
.

Aquí podeu llegir el motiu...

DESPRÉS D'UN APERITIU D'HIVERN TORNEN ELS AIGUATS DE TARDOR
Servei Meteorològic de Catalunya 1/11/08

NOTA INFORMATIVA ELABORADA DISSABTE DIA 1-11-08 A LES 12:00

Després de l’excepcional fredorada de mitjans de setmana arriba un temporal de pluja que deixarà molta aigua a la meitat est del país

Una extensa i profunda depressió a les capes mitjanes de la troposfera situada a l’oest de la Península Ibérica està afavorint el naixement de depressions actives en superfície que creuen la seva façana mediterrània de sud a nord.

Ahir dia 31 d’octubre en va arribar una que abandonarà Catalunya avui a mitja tarda, però de matinada se'n formarà una de nova, molt activa, que creuarà el país per la seva meitat est donant molta pluja fins demà dia 2 a la tarda.

Durant el cap de setmana, doncs, Catalunya es veurà afectada per dos episodis de pluja. El primer encara deixarà avui dissabte xàfecs localment intensos fins a mitja tarda. Posteriorment hi haurà una disminució de la probabilitat de pluja durant unes hores, però al llarg de la matinada s’iniciarà el segon episodi, novament amb pluja intensa a moles punts del litoral i del prelitoral, especialment del sector central i nord. Diumenge dia 2 al
matí la pluja s’estendrà més i afectarà de ple la meitat est de Catalunya.

La neu se situarà en cotes bastant altes del Pirineu, però cap els 2000 metres es podrien acumular més de 50 cm de neu nova. Al final de l’episodi la cota de neu podria baixar fins als 1500 metres en general, i fins als 1200 al vessant nord.

En el segon episodi de pluja es podrien arribar a acumular, puntualment, més de 100 mm d’aigua en algunes zones de la meitat est de Catalunya.

Entre dilluns i dimarts es formarà una nova depressió a la Mediterrània que és posible que torni a portar pluja a Catalunya.

Arran d’aquesta situació, el Servei Meteorològic de Catalunya té actius avisos de Situació Meteorològica de Risc per intensitat i per acumulació de pluja.