divendres, 7 de novembre del 2008

Més sobre el retrocés de la costa 7/11/08...

Estat lamentable de s'Abanell Amb l'arribada dels temporals de llevant han tornat també els desperfectes a la platja i a... El Punt 07.11.2008 J.C.

...l passeig de s'Abanell de Blanes. El temporal del cap de setmana passat s'ha endut la major part de la sorra que s'hi va transportar abans de l'estiu i, el que és més greu, ja ha causat fins i tot desperfectes al passeig, on desenes de metres han quedat descalçats i l'Ajuntament ja ha hagut de col·locar tanques perquè ningú no prengui mal. Els desperfectes s'allarguen des del punt més proper al delta del Tordera fins ben entrada la zona dels hotels, i tot fa pensar que un altre temporal faria encara més mal. D'altra banda, el municipi de Salou (Tarragonès) comença a conèixer l'abast de la catàstrofe natural que hi va haver diumenge passat. El govern de la població calculava ahir que els danys soferts en béns municipals ascendirien a un milió i mig d'euros.

El CEAB demana actuacions a s´Abanell
Diari de Girona 7/11/08

El socioecòleg Rafael Sardà, membre de l'equip investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i integrant del grup multidisciplinari que va emetre l'any passat un informe sobre l'estat de la platja de s'Abanell de Blanes, reitera que la franja costanera blanenca, recentment afectada pel temporal, només es podrà salvar a través d'una actuació integral que contempli la descanalització del delta del Tordera, modificar el sistema de captació de la dessaladora de Blanes i desmuntar la petita escullera que sosté els transformadors d'aquesta instal·lació i que impedeix que els pocs àrids que tranporta la Tordera sedimentin i regenerin la platja.