dimarts, 2 de juny del 2009

Algunes notícies més per llegir 2/6/09...

Els càmpings rebutgen el pla de Costes perquè els «espolia» terrenys
El Punt 2/6/09

L'Associació d'Hostaleria de Blanes, l'Associació de Càmpings de Blanes, la Federació de Càmpings de Girona i la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona han emès un manifest en el qual qualifiquen d'«espoli» la proposta de Costes de convertir en domini públic part de quatre dels principals càmpings de Blanes. eixamplant la línia marítima terrestre. Els signants del manifest recorden que els càmpings afectats tenen unes 250.000 pernoctacions l'any, i que es tracta d'empreses familiars. També mostren «preocupació pel perill que suposa per als 200 llocs de treball estacional que contracten aquests establiments». També acusen el portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, d'haver fet declaracions «malintencionades» quan va acusar els càmpings d'haver ocupat terreny il·legalment. Els signants del manifest afirmen que els càmpings «en cap cas han ocupat terreny que no els fos propi».


Un grup de veïns de Moixerigues s'oposa a la nova passera de connexió a la Tordera
L’Actualitat del Baix Montseny 2/6/09

Santa Maria de Palautordera

Un grup de veïns del nucli de Moixerigues de Santa Maria de Palautordera ha iniciat una campanya de recollida de signatures en contra del projecte de construcció d'una passera sobre la llera de la Tordera. Fins al moment, aquests veïns han recollit unes 300 signatures d'excursionistes que passen per la zona i prop d'un centenar de veïns del barri.

La protesta ve motivada perquè consideren que la construcció d'aquesta passera alterarà la qualitat de vida a la zona ja que suposarà un augment del trànsit de vehicles. A més, consideren que l'obra és el primer pas perquè en el futur esdevingui un vial de connexió amb l'autopista.

Segons un dels impulsors de la protesta, no estan en contra que es faci una passera per a vianants o bicicletes sobre el riu però si estan en contra del projecte aprovat que suposa una plataforma d'uns sis metres que permet el trànsit en els dues direccions. A més, alerten que l'obre pot tenir efectes negatius sobre un històric molí d'aigua que hi ha a pocs metres.

D'altra banda, reconeixen que quan s'han adonat de l'abast del projecte aquest ja havia superat el termini d'exposició públca i no han pogut presentar al·legacions. Amb tot, però, lamenten que ara l'Ajuntament no els ha respost les peticions d'informació i instàncies que han presentat. "Sols ens queda la mobilització popular pèr intentar parar-ho", assenyala un dels veïns disconformes.

La construcció d'aquesta passera és una demanda històrica dels nuclis de Pont Trencat i Moixerigues ja que permet una connexió directa amb el Virgili i el Temple. De fet, l'obra va ser inclosa en els Fons Estatals d'Inversió Local (FEIL) i està previst que es comenci ben aviat perquè ja ha estat adjudicada.

Segons el tinent d'alcalde de Palautordera, Francisco Garcia Camacho, la construcció de la passera és una demanda històrica del barri. En aquest sentit, assenyala que tant la majoria dels veïns com l'Associació veïnal de Moixerigues estan majoritàriament a favor del projecte i que elsque s'hi oposen són una minoria. Camacho també remarca que és un projecte que van aprovar tots els grups del Consistori. El responsable municipal entén que algunes persones es puguin sentir perjudicades però "la responsabilitat de l'Ajuntament és que l'interès general passi per davant dels interessos particulars".

Des de CiU, el cap del grup municipal, Marc Pou, considera que el projecte serà positiu però ha demanat que es faci al barri una exposició pública que desfaci malentesos.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ja es veia a venir, un dia que plou i es trenca tot l' invent. 96.000 € gastats per l' alcalde Mayneris en una "passera" que no ha suportat un dia de pluja, l' aigua ha destrossat tota la "gran obra" que ELS VERDS ens han col•locat a Moixerigues.
FELICITATS. per cert, quant ens costarà que ho arreglin cada vegada que plogui senyor Mayneris? I quan trigaran a arreglar-ho? perquè va caure una barana fa molts mesos i encara estava per arreglar. Ah, ara em dirà que no és cosa seva oi? que és cosa de l' agencia catalana de l' aigua?
quins nassos.