dissabte, 6 de juny del 2009

Sobre Pinya de Rosa (Blanes) 6/6/09...

L'entitat Pinya de Rosa farà un acte al teatre de Blanes en què criticarà l'actuació a la zona
Diari de Girona 6/6/09

S'explicarà a la ciutadania què és un bosc mediterrani i per què s'ha de conservar i comptarà amb la presència del naturalista Martí Boada


El cartell editat per anunciar els actes. diari de girona

BLANES MARTÍ SANTIAGO
Malgrat que el tècnic forestal de la Selva conclogui que el desbrossament realitzat a la finca de Pinya de Rosa és correcte i tingui el suport del Departament de Medi Ambient l'associació Pinya de Rosa no abandona el seu principi de denúncia a les actuacions dutes a terme en aquest paratge. Per aquest motiu, ha convocat una reunió per al dilluns 15 de juny, al teatre de Blanes, sota el lema "Aturem de nou la destrucció a Pinya de Rosa".
La intenció de l'acte és explicar què és un bosc i per què hi ha una necessitat de protegir-lo. A més, servirà perquè la ciutadania prengui consciència de les tasques que s'han estat desenvolupant a la finca com el desbrossament amb maquinària pesada i la instal·lació d'una tanca de filat metàl·lic. Actuacions totes que han aixecat un al·luvió de crítiques per part de l'entitat mediambiental i diverses institucions de la comunitat científica de Catalunya, com el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), diversos departaments de la Univeristat de Barcelona i de la Universitat de Girona i la Institució Catalana d'Història Natural.
El geògraf, naturalista, doctor en Ciències Ambientals i professor titular a la Universitat Autònoma de Barcelona Martí Boada ha confirmat la seva presència a l'acte. L'entitat també ha convidat el director dels Serveis Territorials de Girona del Departament de Medi Ambient, Emili Santos, de qui també va demanar la seva dimissió per la gestió realitzada en l'afer del desbrossament i la instal·lació de la tanca perimetral del PNIN de Pinya de Rosa.
Coincidint ahir amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el socioecòleg i membre de l'associació Pinya de Rosa, Rafael Sardà, va instar el candidat d'ICV a les eleccions europees, Raül Romeva, a sumar-se a l'acte per descobrir de primera mà les polítiques mediambientalistes que s'han permès en aquest PNIN.


Reunió a tres bandes
Ahir va tenir lloc a l'Ajuntament de Blanes una reunió entre l'alcalde, el representant de la propietat de Pinya de Rosa i el socioecòleg Rafael Sardà. Aquest darrer considera que va quedar demostrat la necessitat de dispoar d'un Consell Rector el qual hauria evitat "aquesta neteja brutal que s'ha fet".
Sardà assegura que va advertir al representant de la propietat que el desbrossament realitzat és inacceptable des d'un punt de vista científic. La propietat es va defensar al·legant que la seva actuació estava avalada per part dels representants de la Generalitat. Per aquest motiu, el socioecòleg convé a afirmar que la Generalitat "ha patinat a Pinya de Rosa".