dimecres, 3 de juny del 2009

Sobre la platja de s’Abanell i l’aportació de sorra, Capítol 6.357, o més.

Pregunta... Fins quan??? Vull dir la mania de perpetuar una situació que és totalment insostenible... la regeneració de la platja amb aportacions de sorra.

Pregunta... Què fan els càmpings, hotelers i regidors per evitar la pèrdua de sorra de la platja de s’Abanell??? I no em refereixo a les aportacions “inútils” de sorra.

Pregunta... Si les obres del passeig i les dragues de sorra la paguessin els càmpings, hotelers i regidors, les exigirien amb tanta urgència? O demanarien solucions eficaces i definitives?

Pregunta... Sap la gent lo que ens costa “a nosaltres” mantenir aquesta situació cada any?

Pregunta... Com agraeixen els càmpings, hotelers i regidors la nostra contribució al manteniment “insostenible” dels seus “negocis”?

Pregunta... Com pot Costes, Medi Ambient, ACA, etc, etc, etc..., seguir negant l’evidència?

Pregunta... Tots. No tenen vergonya?

...................................................

Costes desconeix encara quan començarà l'aportació de sorra a la platja de s'Abanell
Diari de Girona 3/6/09

Per Sant Joan el passeig tindrà una capa de ciment, s'instal·laran les escales d'accés i les baranes de seguretat
.

Aspecte que presentava el passeig de s'Abanell, a Blanes, ahir a la tarda.FOTO: Carles Colomer

REGENERACIÓ DE S'ABANELL
La Direcció General de Costes no ha fixat una data per iniciar l'aportació de 250.000 m3 de sorra a la platja de s'Abanell per a la seva regeneració. Està pendent que la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, que depèn del Ministeri de Medi Ambient, tramiti la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). Fins que aquesta no estigui feta Costes no podrà començar els treballs.

MARTÍ SANTIAGO
L'acondiciament del passeig i la platja de s'Abanell, a Blanes, va de?sacompassat. Mentre les obres d'emergència de reparació del passeig marítim s'estan executant, la regeneració de la platja amb l'aportació de 250.000 m3 de sorra que la direcció general de Costes va prometre no té data d'inici.
Costes assegura que està pendent que finalitzi la tramitació de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) que està realitzant la Direcció General de Qualitat i Evaluació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient. De moment, però, no hi ha data d'inici.
Fa poc més d'una setmana que l'alcalde de la població, Josep Trías (CiU), i el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), van reunir-se amb els delegats de la direcció de Costes per analitzar la situació de la zona.
Lillo explica que els delegats van comprometre's a instar l'empresa que realitza les obres del passeig a incrementar el personal que hi treballa per finalitzar les tasques de reparació consistents en la protecció del sorral amb una escullera, la reposició de paviments i altres elements danyats pel temporal de Sant Esteve.
Amb tot, el regidor assegura que Blanes podrà diposar del passeig per Sant Joan. Afirma que en la reunió celebrada amb els delegats es va acordar posar una capa de ciment pòrtland tant a l'escullera situada "entre l'avinguda Mediterrània i Blanes" com a la compresa entre "l'avinguda Mediterrània i el carrer de Mercè Rodoreda". A banda d'això, també s'instal·laran les escales d'accés a la platja i es col·locarà una barana de fusta al llarg del passeig per qüestions de seguretat.


Els focs de Blanes amb sorra
Malgrat que encara es desconeix quan s'iniciarà l'aportació de sorra a la platja de s'Abanell, el regidor de Medi Ambient es mostra optimista i veu provable que durant la celebració del concurs de focs de Blanes, que s'iniciarà el proper 22 de juliol, la platja ja disposi de tota la sorra garantida però reconeix que aquest és un aspecte que no s'atreveix a garantir perquè no depèn de l'Ajuntament.


El sector hoteler i els càmpings de Blanes diuen que els turistes marxen, tips del mal estat de s'Abanell
El Punt 3/6/09

La zona és en obres i l'Ajuntament no sap quan es farà l'aportació de sorra

Imatge recent de la platja de s'Abanell. Foto: JORDI COLOMER.

El sector hoteler i els càmpings de Blanes estan tips del mal estat de s'Abanell i denuncien que molts turistes marxen i altres al final no hi van per culpa d'aquesta situació. El president del Gremi d'Hostaleria de Blanes, Enric Porta, va afirmar ahir que s'està causant un greu perjudici al sector turístic, mentre que el representant dels càmpings, Joaquim Rabassa, també va lamentar la situació: «La gent se'ns en va.» L'Ajuntament desconeix quan es farà l'aportació de sorra promesa per l'Estat.

Porta va reconèixer ahir que el sector de l'hostaleria està «decebut i trist», ja que l'estat de la platja de s'Abanell és «lamentable» un cop entrat ja el mes de juny, amb poca sorra, en obres i amb una tanca de centenars de metres. Porta va comparar la imatge que ofereix la zona amb «el desembarcament de Normandia», i va criticar que a hores d'ara a la platja «no hi ha serveis» i que amb la sorra que hi ha, «la gent, els patins i les gandules no hi caben». També va alertar que les agències de viatges «saben com està tot plegat» i no hi volen anar, i que els particulars que saben que no hi ha gairebé platja, cosa que poden saber fàcilment «amb les noves tecnologies», tampoc van a Blanes. «No volem excuses, volem solucions.» Porta també va criticar l'Ajuntament perquè considera que la zona turística dels Pins està bruta. «Els carrers estan bruts i abandonats, i les voreres no s'han netejat en tot l'hivern», va afirmar.

Pel que fa al conflicte entre Costes i els càmpings, Porta va desmentir les acusacions del portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, que havia acusat els càmpings d'ocupar il·legalment terrenys. Porta va recordar que a finals dels anys vuitanta van ser els càmpings els qui van cedir gratuïtament 10 metres lineals «perquè es pogués fer el passeig».

El regidor de Serveis Municipals i Brigada d'Obres i Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), va negar ahir que la zona estigui bruta, i va informar que ja ha començat «el reforç d'estiu a la zona hotelera». Quant a les obres a s'Abanell, va dir que l'Estat s'ha compromès que aquesta setmana o la vinent acabarien, i que només falta asfaltar, posar una tanca de fusta i posar escales. Sobre els 250.000 m³ d'un estudi d'impacte ambiental per treure la sorra del Maresme, però va dir que l'Ajuntament desconeix quan es farà l'aportació.


El sector turístic de Blanes està cansat de la situació de s’Abanell.
Ràdio Palafolls 3/6/09

Els hotelers i els càmpings de Blanes estan tips del mal estat de s’Abanell i denuncien que molts turistes marxen i d’altres al final no hi viatgen al municipi per culpa d’aquesta situació.

El president del Gremi d’Hostaleria de Blanes, Enric Porta, va reconèixer ahir que el sector de l’hostaleria està «decebut i trist», ja que l’estat de la platja de s’Abanell és «lamentable» un cop entrat ja el mes de juny, amb poca sorra, en obres i amb una tanca de centenars de metres. Porta va criticar que a hores d’ara a la platja «no hi ha serveis» i que hi ha molt poca sorra per encabir-hi la gent, els patins i les gandules. També va alertar que les agències de viatges saben com està la situació, i que els particulars que saben que no hi ha gairebé platja, tampoc van a Blanes.

Porta també va criticar l’Ajuntament perquè considera que la zona turística dels Pins està bruta, cosa que ha desmentit el regidor de Serveis Municipals i Brigada d’Obres i Medi Ambient, Celestino Lillo qui a més ha informat que l’Estat s’ha compromès que aquesta setmana o la vinent acabarien les obres de s’Abanell, i que només faltarà asfaltar, posar una tanca de fusta i posar escales. Sobre l’aportació de sorra a la platja el regidor ha assegurat desconeixer quan es farà aquesta operació però espera que sigui el més aviat possible.