dilluns, 1 de juny del 2009

Algunes notícies més per llegir 28/5/09-1/6/09...

Reunió dels càmpings afectats per Costes
El Punt 29/5/09

Representants de l'Ajuntament de Blanes i de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona es van reunir ahir per tractar de l'afectació de diversos càmpings de Blanes per la llei de costes. Segons van explicar fonts de l'Ajuntament, l'Estat diu que continuarà l'expedient i que s'obrirà un termini per presentar al·legacions a l'ampliació de la zona de domini públic maritimoterrestre.


Apareixen meduses a la platja de Malgrat
Diari Maresme 28/5/09
.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha informat que en els darrers dies ha aparegut una gran quantitat de meduses a la platja. Segons la Generalitat, aquesta espècie no és perillosa.

Neteja

El consistori malgratenc ha començat avui dijous a netejar els residus naturals de la sorra de la platja i preveu que aquestes tasques de neteja quedin enllestides demà divendres.

Medusa

La Generalitat va confirmar aquest dimecres a la Regidoria d'Obra Pública, Serveis i Platges, que aquestes meduses detectades a Malgrat són de l'espècie de les "Velella Velella", conegudes amb el nom comú de Barquetes de Sant Pere. Aquesta espècie, que té forma de disc blau rodó o oval amb una petita vela i que medeix entre 1 a 8 cms., no és perillosa i és bastant freqüent a la costa catalana.


Incendi provocat al cremar la flor dels pollancres prop del camp de futbol de PLF
Ràdio Palafolls 1/6/09

Ahir a la tarda es va produir un incendi prop del camp de futbol municipal de PLF. Segons informen fonts policials, l’inici del foc estaria en la flor dels pollancres femelles, aquest borrisol blanc que aquests dies omplen carrers i l’aire. Aquestes flors són altament inflamables i molts brètols ho aprofiten per fer actes vandàlics. Aquesta és segons les mateixes fonts, l’inici de l’incendi que ahir cap a quarts de 7 de la tarda va mobilitzar a 4 camions dels bombers i policia local de PLF. L’incendi va ser controlat en 30 minuts i va afectar a uns 15 mil m2 de matolls segons els bombers.

A les 8 del vespre es retiraven els 4 camions dels bombers que havien participat en l’extinció d’incendis en la que també van participar membres de protecció civil de PLF.