dimarts, 19 de gener de 2016

La sequera es pot allargar fins al mes de març. Gencat,cat

Gencat.cat 11/01/2015Els Bombers de la Generalitat alerten del risc d’incendi forestal a tot el país atesa l’acumulació de més de 50 dies de sequera i d’una situació meteorològica molt estable. Tot i que és a l’estiu quan la sequera eleva sovint el risc d’incendi forestal, cal tenir en compte que aquest risc també es pot produir en períodes de sequera durant l’hivern. En aquest sentit, la manca de precipitacions acompanyada d’unes temperatures més altes del que correspondria en aquesta època, i una previsió que marca que la sequera es pot allargar fins al març de 2016, alerten d’un hivern complicat pel que fa a risc d’incendi forestal.

La sequera s’arrossega especialment en zones del litoral de Barcelona, del Pre-Pirineu, de la zona sud del Bages i del Pallars Sobirà i interior de l’Ebre. Cal destacar que Collserola ha patit l’any més sec del darrers 110 anys.


Davant d’aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Departament d’Interior, demana que s’extremin les precaucions per tal d’evitar que es produeixin incendis forestals. A més, es vol remarcar que és molt important donar avís de qualsevol situació de perill al telèfon únic d’emergències 112.