dilluns, 23 de maig del 2016

Convocada una reunió extraordinària i urgent del Comissionat per a la preservació i gestió del litoral. 23/5/2016

Convocatòria extraordinària i urgent del Comissionat del Litoral
Consell Comarcal del Maresme 23/5/2016

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha convocat per al proper dimarts, 24 de maig, una reunió extraordinària i urgent del Comissionat per a la preservació i gestió del litoral. La urgència deriva de la comunicació que han rebut els ajuntaments d'Arenys de Mar i Tordera per part del Ministeri de Medi Ambient informant d'una possible extracció de sorra d'aquests municipis que aniría destinada a la regeneració de platges de Blanes.

L'alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, i l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, han estat convidats a la reunió del Comissionat que està integrat per un representant de cadascuna de les formacions polítiques amb representació comarcal (CiU, ERC, PSC, ICV, CUP, PP i C's) i un membre de la Plataforma Preservem el Litoral.

Un cop finalitzada la reunió (sobre les 13h) s'informarà als mitjans de comunicació interessats dels acords assolits.

Data: Dimarts, 24 de maig de 2016  -  12 h migdia
Lloc: Sala Vicenç Ferrer del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada 1 de Mataró)


Joan Carles Garcia participarà demà en una reunió sobre la possible extracció de sorra de la Tordera per la platja de S’Abanell
Ràdio Tordera 23/5/2016


El Ministeri de Medi Ambient ha elaborat un informe on detalla que estudia portar sorra de la Tordera i del fons marí d’Arenys a la platja de S’Abanell de Blanes . L’entitat ecologista Preservem el Litoral alerta de l’informe previ de l’Estat per l’impacte que tindria extreure la sorra de l’aqüífer del riu i del fons marí. Segons s’ha sabut, l’estat ha proposat treure sorra de la llera de la Tordera amb camions, i dur-la a Blanes. També treure sorra del fons marí d’Arenys i dur-la també a Blanes. Recordem que l’estiu passat ja es va fer una actuació similar i la sorra a la platja no va durar més de sis mesos i va tenir un cost que superava el milió d’euros.

La plataforma Preservem el Litoral reclama la suspensió del dragatge marí ja que assegura que ha representat la desaparició de la petxina lluenta de la costa del Maresme. La plataforma qüestiona també l’extracció de sorra que es planteja fer a la Tordera. Tampoc aproven la construcció dels dos dics de 130 metres de llarg per contenir la sorra.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha convocat per al proper dimarts, 24 de maig, una reunió extraordinària i urgent del Comissionat per a la preservació i gestió del litoral. L’alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, han estat convidats a la reunió del Comissionat que està integrat per un representant de cadascuna de les formacions polítiques amb representació comarcal (CiU, ERC, PSC, ICV, CUP, PP i C’s) i un membre de la Plataforma Preservem el Litoral.