dimarts, 24 de maig del 2016

El Consell s’oblida de convocar PLF en una reunió sobre l’extracció de sorra de La Tordera. Ràdio Palafolls 24/5/2016

El Consell s’oblida de convocar PLF en una reunió sobre l’extracció de sorra de La Tordera
Ràdio Palafolls 24/5/2016


Per aquest migdia el CCM ha convocat una reunió per tractar amb urgència la  intenció de l’Estat de treure sorra del litoral d’Arenys i de la llera de La Tordera per regenerar la platja de s’Abanell de Blanes.

Segons el Consell, s’ha decidit reunir el Comissionat per a la preservació i gestió del litoral, on hi són representades les forces polítiques i la Plataforma Defensem el Litoral. Especialment es va decidir convidar als alcaldes de Tordera i Arenys per ser els municipis més afectats per aquesta extracció, tot i que l’extracció de sorra del riu es faria al terme municipal de PLF.

Davant d’aquest error, el Consell ha rectificat i aquest mateix matí ha convocat a l’alcalde de Palafolls, però també als alcaldes de Sta Susanna i Malgrat de Mar, ja que entenen que també es veurien afectats pels efectes d’aquesta possible extracció.

La trobada s’ha fet aquest migdia a la seu del Consell Comarcal a Mataró.

El Ministeri de Medi Ambient ha elaborat un informe previ on detalla que estudia portar sorra de la Tordera i del fons marí d’Arenys a la platja de S’Abanell de Blanes. Ja hi ha hagut moltes veus en contra d’aquest projecte. L’Ajuntament de Palafolls ja ha mostrat el seu rebuig així com el CEAB o l’entitat ecologista Preservem el Litoral, que ja ha presentat al·legacions.