dimarts, 24 de maig del 2016

Reunió extraordinària i urgent del Comissionat per a la preservació i gestió del litoral. Ràdio Pineda 24/5/2016

Reunió extraordinària i urgent del Comissionat per a la preservació i gestió del litoral
Ràdio Pineda 24/5/2016


L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, participa avui a la trobada que s'ha convocat a la seu del Consell Comarcal del Maresme, amb el Comissionat per a la preservació i gestió del litoral. La urgència deriva de la comunicació que han rebut els ajuntaments d'Arenys de Mar i Tordera per part del Ministeri de Medi Ambient informant d'una possible extracció de sorra d'aquests municipis que aniria destinada a la regeneració de platges de Blanes.

Al comissionat hi ha representants de totes les formacions polítiques amb representació comarcal i un membre de la Plataforma Preservem el Litoral.

També hi ha un rebuig tècnic a l’extracció de sorra de la Tordera per regenerar platges. Oriol Bassa, tècnic comarcal de medi ambient, qualifica la pretensió de l’Estat de 'bestiesa' i assegura que la sorra dipositada a s’Abanell se l’emportarà el primer temporal d’hivern. No és l’única veu contrària a aquesta possible mesura. El Centre d’Estudis Avançats de Blanes també s’ha mostrat desfavorable a aquest document previ de projecte.

El centre va enviar un informe de més de 30 pàgines marcant els errors d’aquesta proposta. Assegurent que la platja de s’Abanell ja està estabilitzada i no requeriria els dics previstos. Sobre la necessitat de sorra, Rafa Sardà, investigador del centre recorda que Arenys ja està molt castigat per les extraccions passades i que a la Tordera no es pot treure sorra per llei. Sardà destaca que la majoria d’agents estan en contra del possible projecte.

El CEAB reclama una taula de diàleg amb el territori per buscar solucions definitives a la zona del Delta de la Tordera i no només actuacions reactives per solucionar aspectes puntuals.