dimecres, 20 de juliol del 2016

Quan els mal anomenat "animalistes" són un lobby en contra del medi natural 20/7/2016

El primer que s'ha de recordar és que els Grups animalistes no són "amants dels animals" sinó "amants de les mascotes"... els importa un pebrot que els gossos, gats o qualsevol altre mascota, alliberada o no, siguin causa principal d'extinció o molèsties que impedeixen la presència o reproducció de centenars d'espècies animals autòctones protegides.

La cantarella de que la resposabilitat és dels amos i no de les mascotes no val... les mascotes són animals exòtics incompatibles amb les espècies autòctones es miri com es miri, vagin acompanyats o no, vagin lligats o no, estiguin esterilitzats o no,... qui es compra o adopta una mascota ha de conèixer tant els beneficis com les limitacions que comporta, les mascotes NO són compatibles amb el medi natural i aquest NO és lloc per a elles, així que no es poden queixar si no està permès accedir amb mascotes a determinats llocs. Algú s'imagina un lobby demanant circular amb quads pel mig del medi natural perquè l'han comprat per això?

Sempre, i vull dir SEMPRE, les adminstracions decideixen cedir davant aquests lobbys i acaven decint per aquesta mena d'activitats "espais naturals" o "racons de difícil accés" perquè no molestin als usuaris majoritaris de l'espai... just els llocs on es refugien les espècies animals i vegetals protegides que no troben ni un 0.0001% del litoral per fugir i amagar-se de la gentada d'aquests mesos.

Prou jà de tanta tonteria... els gossos no han d'estar permessos ni a les platges ni al riu ni a cap espai natural d'enlloc, ni a l'estiu ni mai, i si algú vol gaudir d'una mascota ha de ser conscient de que implica limitacions i resposabilitats, no creure's amb dret de tot i per sobre de la resta de mortals i animals autòctons que sí necessiten de cura i protecció per a sobreviure. Algunes platges de Malgrat, la Tordera i els estanys, per exemple, són imprescindibles per a la reproducció, alimentació o descans de centenars d'espècies protegides que només aquí es poden lliurar de la pressió demogràfica que pateix el territori, especialment a l'estiu... Què passa si hi ha gossos a aquests espais?

UN MILER DE PERSONES RECLAMA UNA PLATJA PER A GOSSOS
Elmalgratenc.com 20/7/2016

platja Malgrat Centre (arxiu)

Al llarg dels darrers dies s’ha posat en marxa una campanyaper reclamar un espai per a gossos a la platja de Malgrat de Mar. La iniciativa s’ha endegat a través de la plataformachange.org i ja l’han signada un miler de persones.
Els promotors de la campanya consideren que “durant el mesos d’estiu, els animals també pateixen les altes temperatures”. Qualifiquen d’injust el fet que les seves mascotes “no puguin refrescar-se havent-hi espais de platja on, amb prou feines, hi ha gent”.
En l’actualitat, segons l’ordenança de civisme i convivència, està explícitament prohibit “portar animals de companyia a les zones i llocs públics de bany, a la sorra
i a l’aigua, en èpoques d’afluència de banyistes”. Hi ha excepcions com els gossos d’assistència, sempre i quan hi vagin acompanyats pels seus amos.