dissabte, 23 de juliol del 2016

Sorpresa pel “no” de Calella a acollir la Festa al Cel. Ràdio Calella 23/7/2016

Sorpresa pel “no” de Calella a acollir la Festa al Cel
Ràdio Calella 23/7/2016

L’organització de la Festa al Cel ha rebut amb sorpresa la negativa de Calella a acollir el festival aeri aquest 2016. El seu director, Dani Ventura, ha assegurat que, en la breu reunió que van mantenir dijous, l’alcaldessa Montserrat Candini va mostrar-se fins i tot receptiva a estudiar la proposta malgrat la seva complexitat.


“[Candini] No va donar un no per resposta; de fet, va mostrar un cert interès per estudiar-ho potser no per aquest any per la proximitat de les dates, però sí per a futures edicions. Ens ha sorprès la rotunditat literal de les seves paraules perquè no correspon amb el que ens havia traslladat a nosaltres”. Són les paraules del director de la Festa al Cel, Dani Ventura, l’endemà que l’alcaldessa de Calella comuniqués a través de Ràdio Calella TV la decisió municipal de desestimar la proposta d’acollir el festival aeri aquest 2016.

Ventura ha explicat que durant la reunió es va limitar a presentar l’esdeveniment i quins són els compromisos que n’ha d’assumir la seu. Diu que són bàsicament qüestions relatives a la logística de l’organització i econòmiques, sobre una inversió que ronda els 80.000 euros i que s’acaben cobrint a través de patrocinadors privats. Fora d’això, no es va entrar en més detalls; com també explicava Candini en una entrevista al programa Bon dia de Ràdio Calella TV.

Sense emplaçament a dos mesos vista de les dates en què s’havia programat, l’organització de la Festa al Cel tanca definitivament la porta a celebrar-ne l’edició del 2016. “Directament hem de començar a pensar en 2017 i mirar quines opcions d’emplaçament hi ha, sabent que el cost del Festival s’arriben a cobrir amb patrocini privat”, indica Ventura.

En relació als arguments exposats per Candini per desestimar la proposta, el director de la Festa al Cel discrepa que el festival aeri s’allunyi del model turístic que promou Calella. Diu que l’experiència demostra que atrau públic nacional i internacional que aprofiten la cita per fer unes dies de vacances a la ciutat on se celebra. “Hi ha molta gent que venia d’arreu de la península i d’altres països d’Europa que es quedava per fer turisme. En això creiem que hi havia una compatibilitat precisament amb el model turístic que promou Calella”, ha afegit.

El director de la Festa al Cel ha subratllat que l’organització és voluntària i que al darrera de l’esdeveniment no hi ha voluntat de lucre. A partir d’ara, centrats en trobar la seu de l’any vinent, que explica ha de ser un territori que no sigui incompatible amb el normal funcionament de l’espai aeri i que tingui capacitat per absorbir el volum de públic que arrossega: més de 120.000 persones el setembre passat a Mataró.

La Festa al Cel és una exhibició aèria en la que hi participen patrulles i avions militars i civils, tant nacionals com internacionals. En els últims dos anys s’ha celebrat a la capital del Maresme, que ha decidit no donar-li continuïtat aquest 2016.