dijous, 8 de setembre del 2016

Algunes notícies per llegir 8/9/2016...

Tossa de Mar es pronunciarà sobre el port el 20 de novembre
Ràdio Girona 8/9/2016

L'ajuntament de Tossa de Mar celebrarà la consulta per decidir si es modifica el POUM perquè es pugui construir un port esportiu, un hotel un de luxe i quatre xalets.

El port s'aixecaria entre els sectors d'Es Cars i la Vinya d'en Puig, darrera de la platja d'Es Codolar. Tomàs Solà Lleonart.

La consulta sobre el port esportiu que es vol construir a Tossa de Mar es farà el 20 de novembre. El port s'aixecaria entre els sectors d'Es Cars i la Vinya d'en Puig, darrera de la platja d'Es Codolar.

L'ajuntament preguntarà als veïns si estan d'acord amb "la iniciativa de modificar el Pla General d'ordenació urbanística per fer possible la construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets a Tossa". Hi haurà tres possibles respostes: "sí", "no" i "m'abstinc".

La votació es farà a la primera planta de l'edifici de La Nau de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 i comptarà amb dues meses.  A la consulta hi podran participar totes les persones empadronades al municipi que ja tinguin 16 anys el 20 de novembre. La consulta serà vàlida si hi ha un mínim d'un 15% de participació i guanyarà aquella opció que obtingui més de la meitat total dels vots. Tot i això, la decisió final sobre si s'ha de construir un port a Tossa no és de l'ajuntament.

El projecte que ha ressuscitat l'equip de govern preveu un port amb gairebé 400 amarradors i aparcament per a 400 vehicles, a més de la construcció d'un tunel per connectar el port amb el nucli urbà de Tossa. També preveu fer un hotel de 5 estrelles i 4 xalets de luxe.

La consulta popular per saber si els veïns de Tossa volen un port es farà el 20 de novembre
Girona notícies 8/9/2016

La Selva - 08/09/2016 - 16:50 | Es realitzarà una única pregunta amb "sí", "no" i "m'abstinc" com a possibles respostes i podran votar totes les persones empadronades que ja tinguin 16 anys


Diumenge 20 de novembre de 2016. Aquesta és la data de la consulta popular que es farà als veïns de Tossa per saber si volen que es construeixi o no un port a la població. L'alcaldessa Gisela Saladich ha signat avui el Decret de Convocatòria, així com les normes de funcionament de la consulta, i se'n donarà compte aquesta nit en el ple.

Les normes de la consulta segueixen la legislació catalana en la matèria i són molt semblants en el seu desenvolupament a una jornada electoral ordinària. Per vetllar per la imparcialitat de la consulta, es constituirà una Comissió de Seguiment, formada per cinc membres, tots ells lletrats amb experiència. Formen la Comissió: Salvador Capdevila Bas, Joan Vila Güell, Maria Àngels de la Torre Barrigón, Enric Leira Almirall i Fernando Antonio Sebastián Alda.

La consulta servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la tramitació de la modificació del POUM per a possibilitar la construcció d'un port als sectors d'Es Cars i Vinya d'en Puig. En aquest sentit, l'única pregunta -amb "sí", "no" i "m'abstinc" com a possibles respostes- serà:

-Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per a possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?

A la consulta hi podran votar totes les persones empadronades al municipi a data 30 de juny de 2016 i que tinguin 16 anys complerts el 20 de novembre de 2016. Caldrà identificar-se amb el DNI o carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d'acreditar mitjançant la targeta d'identitat o document d'identitat amb el seu número o passaport.

La votació es farà a l'edifici La Nau –primera planta- de 10:00h. a 14:00h. i de 16:00h. a 20:00 h. Hi haurà dues mesas de consulta, una en la que votaran els veïns el primer cognom dels quals comenci per la lletra A fins als que comencin per la lletra L; i una segona mesa pels veïns el primer cognom dels quals comenci per la lletra M fins als que comencin per la lletra Z. L'Ajuntament nomenarà, en sorteig públic, un president i dos gestors a cada mesa de consulta, i els corresponents suplents, que seran escollits entre la ciutadania.

El pronunciament que resulti de la consulta es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular sempre i quan se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar i, superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% dels vots totals emesos.

L'Ajuntament habilitarà un apartat al web municipal per informar els veïns i facilitar que aquests tinguin tota la informació objectiva que necessiten per formar-se una opinió de l'abast de la proposta: www.tossademar.cat/consulta.

Inici de la campanya

Tant els partidaris del "sí" com els del "no" podran fer campanya, que s'iniciarà l'endemà del dia de la publicació del decret de convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i finalitzarà a les 00:00h. del dia previst per a l'inici de la votació. A banda de tres locals per a fer-hi actes (La Nau, la Casa de Cultura i la sala de plens), hi haurà un únic plafó situat a l'Avinguda Catalunya que estarà dividit en dos espais iguals, un per als partidaris del "sí" i altres per als partidaris del "no"; i es repartiran trenta faroles per als partidaris del "sí" i trenta faroles pels partidaris del "no" per a fer-hi campanya.

El procés serà democràtic i garantirà la pluralitat i el respecte per a totes les opinions, tal i com es va assumir en l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària de 14 de juliol de 2016.

El projecte que es sotmetrà a la consideració dels veïns suposaria, de prosperar, l'inici dels tràmits legals per a construir:

- Un port esportiu darrera d'Es Codolar amb tres dàrsenes i 453 amarres, magatzems, locals comercials i aparcament per a vehicles.
- Un hotel de 5 estrelles situat a l'antic camí de Lloret (sector Ses Alzines).
- Quatre xalets de luxe.

A més, la construcció comportaria l'execució d'un túnel que connectaria el nucli urbà de Tossa amb el port, el condicionament del camí de ronda i del camí ral; la instal·lació dels serveis bàsics a la zona (aigua, electricitat, gas, telefonia, etc.) i la cessió de zones verdes a l'Ajuntament.

Antecedents

Cal recordar que l'Ajuntament, en data 14 de març de 2012, ja va signar un conveni urbanístic amb les mercantils STAR ASSETES SL i FEANDA2 SL, per tal de dotar d'una infraestructura portuària al municipi. En el conveni es recollia el compromís de sotmetre la proposta al parer del conjunt dels vilatans, mitjançant la celebració d'una consulta popular i només en el cas que el resultat de la consulta fos favorable al projecte, l'Ajuntament procediria a promoure els instruments de planejament necessaris, així com a efectuar les gestions pertinents amb les administracions en funció de les seves competències i potestats, als efectes d'aconseguir els corresponents informes i autoritzacions pertinents, i, si és procedent, modificar els instruments d'ordenació actualment vigents.

La idea de construir un port a Tossa no és nova. CiU va impulsar-la l'any 2002 amb la redacció dels estudis previs, però la proposta no va quallar. Ara, un grup d'inversors ha tornat a posar sobre la taula la proposta i l'equip de govern del TU se sent amb l'obligació de plantejar aquesta qüestió, de gran importància per a la vila, a la ciutadania de forma democràtica.

Tossa modificarà el POUM per permetre un supermercat
Diari de Girona 8/9/2016

Segons l'equip de govern també es vol facilitar que els hotels que tenen terrenys al costat puguin fer ampliacions

TOSSA DE MAR | DDG
L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) té previst aprovar inicialment, en el ple d'avui al vespre, un seguit de modificacions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per potenciar, entre d'altres, l'ús comercial i hoteler de la localitat. Així, segons va informar ahir el govern local, una de les modificacions afectarà el sector del Torrent dels Moros i permetrà l'ampliació de l'ús comercial en una parcel·la amb l'objectiu de possibilitar la implantació d'un establiment comercial. «Tenim una persona interessada a posar-hi un supermercat i, en principi, la modificació només afectarà aquest sector», va precisar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich. La modificació permetrà, a més, que l'Ajuntament disposi de més terreny per a aparcament públic i que es pugui completar la urbanització del sector.

Una altra modificació del POUM facilitarà l'ampliació de l'activitat hotelera consolidada a parcel·les que no tinguin aquest ús com a principal, però que limitin amb hotels i siguin del mateix propietari. «No estava previst en el POUM i el que volem és arreglar aquesta situació perquè tinguin l'opció d'ampliar els hotels», va explicar Saladich.

D'altra banda, també hi ha intenció d'aprovar definitivament el Pla de Millora Urbana del sector Codolar-Roqueta que desenvolupa el POUM aprovat l'any 2015; i d'aprovar definitivament l'ordenança reguladora de les platges, que s'ha consensuat amb veïns i associacions per adaptar-se a la normativa vigent i per «millorar la gestió de les platges de Tossa i la seva qualitat».


Tordera en alerta pel risc d’incendi forestal
Ràdio Tordera 8/9/2016


Les altes temperatures d’aquests dies i la falta de precipitacions està fent augmentar el risc d’incendi a Tordera. És per això que Protecció Civil de la Generalitat té activat el nivell 2 del Pla Alfa (d’un total de 3) a la comarca del Maresme per risc d’incendi forestal. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi. El coordinador del govern municipal, Josep Llorens assegura que estan en alerta davant qualsevol incidència i que tots els dispositius estan activitats en la prevenció d’ incendis.

El nivell 2 del Pla Alfa implica una vigilància exclusiva d’incendis forestals per part dels agents rurals. Això significa un control de columnes de fum en terreny forestals i zones pròximes, el control de llocs d’especial risc, el control de circulació de vehicles per determinades zones forestals, el control d’abocadors determinats i la posada en servei de punts de guaita estratègics. Així mateix es demana responsabilitat i precaució als ciutadans alhora de fer activitats en zones boscoses.

Durant tot el mes d’agost, Tordera ha viscut diversos dies sota aquest risc alt d’incendi forestal amb el nivell 2 del Pla Alfa activat. El regidor Llorens demana a la ciutadania que siguin conscients de la situació dels boscos.

L’entrada de setembre ha estat marcada per temperatures màximes de rècord i ja s’han registrat alguns petits incendis.


Un vaixell fa tasques d'investigació al fons marí de Pineda
Ràdio Pineda 8/9/2016


Aquests dies un vaixell de 47 metres d'eslora, el Investigador, està fent tasques de control i investigació del fons marí davant la costa de Pineda i altres punts de l'Alt Maresme. Aquest vaixell fa també el control de la xarxa de boies marines.


A exposició pública els béns afectats per la C-32
El Punt Avui 8/9/2016

La Generalitat va sotmetre ahir a informació pública la relació dels béns i els drets afectats per l'execució de les obres del ramal de la C-32 de Tordera a Lloret de Mar. El projecte es va aprovar el 18 de juliol del 2016 i, a partir d'ara, tots els interessats i els titulars de drets reals o d'interessos econòmics sobre els béns afectats poden presentar al·legacions al Departament de Territori i Sostenibilitat durant un període de 15 dies. En total hi ha 198 parcel·les afectades als termes municipals de Blanes, Lloret i Tordera. El ramal és molt reivindicat per una part del territori, però també molt criticat per entitats ecologistes i partits polítics, que es van unir en la plataforma Aturem la C-32.