dimarts, 6 de setembre del 2016

Sequera extrema i altes temperatures a 6/9/2016... vegetació estressada i petits incendis aquí i allà

Mapa de predicció de risc d'incendi forestal 6/09/16

Vegetació estressada. Enguany el decaïment dels x és notable


El Maresme es troba en nivell 2 de risc d'incendi forestal i acumula una gran sequera
Ràdio Pineda 6/9/2016

Al Montnegre i Corredor s'alerta del risc d'incendi forestal

El Maresme es troba en nivell 2 de risc d'incendi forestal i de sequera extrema. El nivell 2 del Pla Alfa implica l'activació dels diferents efectius dels parcs en tasques de vigilància i control de terrenys forestals, especialment aquells amb més risc d'incendis, així com en el control de la circulació de vehicles en determinades zones forestals. També s'activen els punts de guaita estratègics. A zones com el Montgrí o el Cap de Creus fins i tot, s'ha prohibit completament l'accés de persones i a la resta del país es vigilen les entrades als parcs naturals i zones boscoses. El perill és molt alt, sobretot cap a l’interior i el prelitoral de la meitat sud del país i a la zona de l’Empordà més afectada per la tramuntana, on pot arribar a ser extrem.
La sequera és molt gran a Catalunya. Els embassaments estan al 60% de mitjana quan fa un any eren al 70%. Si no plou amb abundància, la Generalitat aplicarà mesures extraordinàries als embassaments.
La dessaladora de La Tordera està en funcionament per abocar aigua al Ter-Llobregat i la dessaladora del Llobregat també funciona al 30% mentre que normalment ho fa al 10% de la seva capacitat.


Els incendis forestals encerclen Sant Lluís aquest estiu
Ràdio Palafolls 6/9/2016

Aquest dimarts a la tarda es va produir un incendi forestal  en un solar de vegetació urbana al camí d’en Jordà, a prop del tram de carretera que uneix el centre de Palafolls amb el barri Sant Lluís.

Els bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’incendi quan faltaven 10 minuts per les sis de la tarda, moment en què es van activar cinc dotacions terrestres de bombers i una d’aèria que van treballar en les tasques d’extinció del foc. En poc temps, uns vint minuts, els cossos de seguretat van donar el foc per controlat. A les 18.23, després de remullar la zona cremada, el foc es va donar per apagat.  Les flames van afectar un total de 2.000 metres quadrats. Els altres incendis van ser a l’Avinguda del Mar, davant del restaurant Casa Oms i al Carrer Montblanc.


Aquesta situació ha estat més aviat habitual aquest estiu, quan s’ha declarat fins a quatre incendis a les immediateses del barri Sant Lluís, generalment en vorals de la carretera, cosa que fa pensar que la causa dels focs sigui la mà de l’home. Segons informa la Policia Local de Palafolls, els mesos amb més focs han estat el juny i l’agost, amb cinc incendis cadascun, seguits del juliol (3) i setembre (1).

La manca de plujes, principal causant de la situació de sequera de la vegetació incrementa molt el risc d’incendis forestals i per això Protecció Civil de la Generalitat emet una altra prealerta del Pla INFOCAT per risc d’incendis i demana la col·laboració de la població per minimitzar el risc d’ignicions, especialment en les 28 comarques més afectades, entre elles El Maresme i La Selva.

De fet, des d’aquest dilluns Catalunya es troba en prealerta per sequera. Els embassaments de les conques internes estan al 60%, quan fa un any superaven el 70.


Incendi forestal a Palafolls/Another wild fire in Catalonia

18:10 Controlat l'incendi de vegetació urbana a la carretera que uneix PLF i Sant Lluís. Sis dotacions de bombers hi estan treballant.


Ensurt per un altre petit incendi, aquest cop a Santa Susanna
Ràdio Pineda 6/9/2016


Ahir a la tarda es va declarar un petit incendi a Santa Susanna, en uns terrenys erms de prop la carretera i del centre comercial. L'incendi va cremar uns 300 m2 de vegetació però ràpidament va ser controlat pels bombers del Parc de Pineda. A les tasques d'extinció del foc també hi van participar la Policia Local de Santa Susanna i els Mossos d'Esquadra que van dirigir el trànsit mentre es feien les tasques d'extinció del foc.


Gràcies a les 5 dotacions dels i a la Policia Local, incendi controlat al Rial de Valldegata d'.

5 dot treballen en incendi vegetació a rial Vall de Gata d'Arenys de Mar. El foc està encerclat i afecta canyes i massa forestal

Incendi a Arenys de Mar l'helicopter llença l'aigua