dilluns, 30 de gener del 2017

Les obres de reconstrucció del Passeig Marítim es faran per "via d'urgència" 30/1/2017 Ràdio Pineda

Quan el proper temporal de mar passi (que arribarà) i les destrosses augmentin costa avall de la nova escullera (que també arribaran)... Sustirà algú a dir que s'han equivocat i que ha estat pitjor el remei que l'enfermetat? O tornaran a dir que les esculleres són la solució i que s'ha de continuar posant més?

De moment, escullera fins a la riera que amplificarà l'erosió (a més esculleres més erosió) aigües avall a on ara no hi ha cap problema. I es que les esculleres no protegeixen la platja, sinó les infraestructures... matant la gallina dels ous d'or, vaja...

Les obres de reconstrucció del Passeig Marítim es faran per "via d'urgència"
Ràdio Pineda 30/1/2017


L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que el Ministeri de Medi Ambient prioritza la reconstrucció del Passeig Marítim de Pineda destruït pel temporal de mar. Xavier Amor, ha explicat que les obres «es faran per via d'urgència i per tant, els treballs podrien començar en breu, i per Setmana Santa ja s'hauria avançat força». Tot i que la xifra no s'ha publicat, l'alcalde ha rebut la informació que l'Estat destinarà un milió d'euros a les obres per refer el tram de Passeig afectat. Xavier Amor ha dit que la quantitat exacte no es coneix, però que el BOE ja ha publicat la dotació de pressupost pel conjunt de l'Estat. L'alcalde ha dit que «el milió d'euros no serà suficient per fer tots els treballs però es buscaran altres subvencions a la Diputació i Generalitat».

El Ministeri preveu fer una escullera de pedra des del búnquer fins la riera de Pineda i també la urbanització superior del passeig, amb els carrils de vianants i bicicletes. Xavier Amor ha explicat que l'enjardinament i el mobiliari urbà aniria a càrrec de recursos propis de l'Ajuntament, segons ha avançat avui l'alcalde.


Xavier Amor es mostra satisfet per l’ajuda de l’Estat per a reparar els desperfectes del temporal
Ràdio Calella 30/1/2017

Tram afectat pel temporal marítim on està instal·lat el col·lector d'aigües brutes

L’Estat destinarà 2,1 milions d’euros a reparar els desperfectes del temporal marítim a les poblacions del Maresme. El Consell de Ministres va aprovar divendres passat un reial decret urgent per fer front a la inversió, que es finançarà a través dels fons de contingència. Les actuacions se centraran, sobretot, a regenerar la platja i a la construcció d’esculleres de roques que serveixin per protegir el litoral.

El temporal de gregal també va destrossar vials i passejos a Pineda i Malgrat de Mar, les dues poblacions més castigades de la comarca. La inversió també ha de servir per reconstruir-los. La intenció és que l’actuació es pugui tenir enllestida abans de les vacances de Setmana Santa, el pròxim mes d’abril, que és quan es dona el tret de sortida a la temporada turística. A Pineda de Mar hi arribarà un milió d’euros, i a Malgrat de Mar 1,1 milions d’euros.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, s’ha mostrat satisfet d’aquest anunci tot i que no cobreix el 100 per cent de l’actuació que s’haurà de fer. Amor però ha avançat que també s’han demanat ajudes a la Diputació i a la Generalitat. En qualsevol cas, l’alcalde pinedenc subratlla com a important que es farà de manera urgent i sense comportar despesa municipal.

Escoltar aquí...
http://www.radiocalella.cat/xavier-amor-es-mostra-satisfet-per-lajuda-de-lestat-per-a-reparar-els-desperfectes-del-temporal/

Les feines d’emergència que el Consell Comarcal va haver de posar en marxa per aturar l’abocament d’aigües residuals a la platja del municipi ja s’han enllestit. Aquesta setmana es començarà a fer la reposició de la canonada general que transporta les aigües brutes de Calella i del barri pinedenc de Poblenou fins a l’estació depuradora de l’Alt Maresme.