divendres, 23 de febrer del 2018

Algunes notícies per llegir 23/2/2017...

Abans recupero això sobre el Life de més d'1 milió d'euros abandonat durant més de 13 anys, i que continuarà abandonat...

Restitució del tractament terciari de les aigües residuals a l'EDAR de Tordera 30/12/2017... ???


Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de l'entorn de la depuradora de Tordera
Territori i Sostenibilitat 23/2/2018

Els treballs, amb un pressupost de 196.000 euros, s’emmarquen dins del Programa d’infraestructura verda que la Generalitat impulsa, amb el suport de fons europeus

Es repararà i condicionarà el sistema que permet millorar, de manera natural i sense cap cost energètic, la qualitat de l’aigua tractada a la planta mitjançant un sistema de reutilització natural


La Generalitat ha iniciat les obres que permetran restituir el sistema de tractament terciari tou de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tordera, al Maresme. Es tracta d’actuacions que aprofitaran elements naturals, com ara vegetació de zones humides, per a depurar encara més l’aigua ja tractada a la depuradora.

Les obres serviran per posar a punt el sistema de tractament de terciari tou de l’EDAR de Tordera, construït deu anys enrere, per reparar-lo i renovar-lo. Aquest sistema consisteix en una zona humida artificial de prop de dues hectàrees per on circula l’aigua, amb plantacions d’espècies aquàtiques (macròfits) que actuen de filtre natural.

Amb els presents treballs es restituiran els elements malmesos, es retirarà la vegetació invasora i s’anivellarà el terreny, per tal que l’aigua circuli per gravetat, sense cap despesa addicional d’energia. També es repararan les conduccions existents, es plantaran macròfits a la primera bassa i arbres de ribera en un dels costats de la llacuna. També hidrosembra en els talussos de l’entorn per una millor integració paisatgística. La millora del sistema afavorirà també la presència d’espècies de fauna pròpies d’espais humits.

L’actuació que ara s’inicia és un dels projectes d’Infraestructura Verda 2017-2021 que la Generalitat té en marxa amb suport de fons europeus per a la restauració d’ecosistemes degradats. Les obres tenen un pressupost de 196.000 euros i un termini d’execució de 3 mesos.

El projecte es desenvolupa a tocar de l’àmbit de l’Espai Natural Protegit del Riu i Estanys de Tordera, i de l’antiga gravera de Palafolls, inclosa a l’Inventari de zones humides de Catalunya.

Dins de l’Estratègia europea 2020

Les iniciatives del Programa d’Infraestructura Verda de Catalunya s’emmarquen en l”Estratègia de la Unió Europea sobre la Biodiversitat fins a 2020: la nostra assegurança de vida i capital natural”. Un dels objectius d’aquesta estratègia és el de mantenir i millorar la infraestructura verda i restaurar ecosistemes degradats que garanteixi una millor connectivitat funcional entre ecosistemes, dins i fora dels espais de la Xarxa Natura 2000.

La comunicació de la Comissió Europea ”Infraestructura verda: millora del capital natural d’Europa” reconeix que el manteniment de la biodiversitat és un factor clau i objectiu destacat de la infraestructura verda ja que es considera imprescindible per al funcionament i manteniment dels ecosistemes i per tant per a garantir la provisió de serveis a les persones.

------------------------------------------------------

Un dels molts "apunts" que es podrien fer sobre la següent notícia... el lema no és: “Volem negociació. Els treballadors amb els càmpings”, sinó “Volem legalització. Els treballadors amb els càmpings”... imagineu la resta...

Blanes demanarà a l’ACA un nou informe per poder incorporar les ampliacions dels càmpings als POUM
Ajuntament de Blanes 23/2/2018

Es va aprovar al ple d’ahir, que també va tractar les tarifes d’aigua de l’ATLL i 5 mocions. Una d’elles és donar suport a la vaga convocada pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Un dels temes més destacats tractat al llarg de la intensa sessió plenària d’ahir dijous va ser la possibilitat de poder incorporar al POUM de Blanes les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa. Quan el juny de l’any passat es va aprovar el nou POUM de Blanes amb caràcter inicial, no es van poder incloure perquè no s’adaptaven a normativa.

Vots a favor de demanar l'informe a l'ACA
Ara, després que s’ha comprovat que posteriors documents i informes públics obren la porta a què sigui possible, l’Ajuntament de Blanes ha aprovat demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua que emeti un informe al respecte. La petició, que es farà arribar a l’ACA, va comptar amb 12 vots a favor: 4 del PSC a l’equip de govern, 3 del PDeCAT –un dels regidors, Quim Torrecillas, no va poder ser present per motius de salut-, 2 d’ERC, 2 de Ciutadans i 1 del PP.

Per la seva banda, ICV-EUiA, ERC, Batega per Blanes i la CUP es van abstenir, sumant 8 vots. La sessió plenària també va tractar dos altres punts a l’ordre del dia relacionats amb aquesta mateixa qüestió. Es tractava dels recursos presentats pel Càmping Bella Terra i el Càmping Blanc d’Eivissa contra els acords de ple de l’any passat que els sancionaven. En tots dos casos, l’Ajuntament de Blanes va rebutjar els recursos presentats. La proposta de l’equip de govern de desestimar els dos recursos la van recolzar ahir tots els grups polítics municipals per unanimitat.
Val a dir que la sala de plens estava ahir al vespre plena de gom a gom, amb una nodrida presència de treballadors i treballadores dels dos establiments, tal com ja va passar l’any passat, quan ja es va tractar el tema de la legalització i les sancions al ple. La gran majoria lluïen un adhesiu on es llegia el lema: “Volem negociació. Els treballadors amb els càmpings”. 


Abans de passar a la part de control per tractar les mocions, es va incloure pel procediment d’urgència un punt relacionat amb l’aigua de la xarxa Ter-Llobregat gestionada per ATLL, concessionària de la Generalitat. El ple va acordar demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua la documentació que justifica l’increment de tarifes aplicat des del passat 1 de gener amb la unanimitat de tos els grups.

Mocions tractades al ple municipal

El darrer tram del ple van ser les cinc mocions presentades pels grups polítics. La primera, de la CUP, insta la Generalitat a fer front a la situació d’emergència social, i es va aprovar amb 16 vots a favor de la major part de forces polítiques i 3 vots en contra de C’s i PP. En la segona proposta d’acord, la CUP demanava suport per a les persones que estan encausades per oposar-se a la línia de la MAT, aprovant-se amb 13 vots a favor del PSC, ICV-EUiA, ERC, Batega i CUP; 3 vots en contra de C’s i PP; i 3 abstencions del PDeCAT.


Les dues següents propostes d’acord eren d’ICV-EUiA i Batega per Blanes, i la primera era per donar suport i adherir-se a la vaga feminista que s’ha convocat a nivell estatal pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Un total de 16 vots a favor dels proposants, PSC, PDeCAT, ERC i CUP va fer prosperar la moció, mentre que Ciutadans es va abstenir amb 2 vots, i el Partit Popular va votar en contra.

La segona moció d’ICV-EUiA i Batega era per donar suport a la Plataforma “Càrnies en Lluita”, i es va aprovar per unanimitat. Per últim, la cinquena i darrera proposta d’acord, presentada per Ciutadans per demanar la implantació de barreres de seguretat per als motoristes es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics. Com a curiositat, val a dir que ahir no es va fer el torn obert de precs i preguntes al públic, ja que cap dels assistents va avançar la seva intenció de voler intervenir-hi.


L'ACA al rescat...
L’Ajuntament de Blanes confia que l’ACA avalarà la legalització dels càmpings
El Punt Avui 23/2/2018

Ros defensa els llocs de treball i l’activitat del Blanc d’Eivissa i del Bellaterra, sancionats amb més d’1 milió

El POUM està incomplet sense la regularització

Els regidors van fer un minut de silenci (a la foto) en memòria de Josep Marigó, mort fa uns dies per una greu malaltia. Foto: JOAN SABATER.

JORDI FERRER - BLANES
L’Ajuntament de Blanes confia que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) avalarà les ampliacions dels càmpings Blanc d’Eivissa i Bella Terra, ara irregulars. El ple va acordar ahir demanar un informe a l’ACA amb els vots del PSC (4), CiU (3) –ahir no hi era Joaquim Torrecillas–, ERC (2), Ciutadans (2) i el PP (1). ICV-EUiA (4 regidors), Batega (2) i la CUP (2) es van abstenir.

Amb el vistiplau de l’ACA –si arriba–, l’equip de govern duria a ple la legalització de l’activitat dels dos establiments. Al juny, el pla general va ser aprovat sense la regularització. L’alcalde, Mario Ros (PSC), defensa els llocs de treball –90 segons va dir Salvador Tordera (PP) en el ple– i l’activitat econòmica que generen.

La regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, va agrair que la majoria dels grups obrin la porta a l’autorització de l’ACA –en el futur caldrà l’aprovació per ple–. Segons Celaya, el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC) i el reglament de domini públic hidràulic de l’Estat, entre altres, ara ho fan possible.

El ple va desestimar els recursos dels gestors del Bella Terra i el Blanc d’Eivissa contra les sancions municipals. El consistori manté l’1,3 milions de càstig al Blanc “per una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping (ampliació) sense llicència i no legalitzable”, fixada per ple al novembre.

Sobre el Bella Terra, l’Ajuntament desestima que la irregularitat comesa hagi prescrit i manté la sanció d’1,5 milions, imposada el març del 2017. Al juny, la comissió d’Urbanisme de Girona va informar, de manera desfavorable, sobre el pla especial del càmping. Els gestors demanaven que la seva infracció fos considerada “lleu” per Urbanisme.

Minut de silenci

Al començament del ple, els regidors, funcionaris municipals i públic present van fer un minut de silenci en memòria de l’exalcalde Josep Marigó, que va morir fa uns dies a causa d’una greu malaltia.

LA FRASE

La interpretació que fa l’ACA del reglament de domini públic hidràulic de l’Estat fa possible la legalització dels càmpings
Pepa Celaya
REGIDORA D’URBANISME (PSC)

LA DATA

06.03.17 Va ser el dia que l’Ajuntament va sancionar el Bella Terra amb 1,5 milions per infracció “urbanística molt greu”.

Plega el regidor d’IC V-EUiA Víctor Catalan

L’edil d’ICV-EUiA Víctor Catalan va fer efectiva la renúncia, després de set anys en el ple. Catalan, que és arquitecte, es va acomiadar recordant que havia dedicat “els millors anys de la vida” a l’Ajuntament. Va dir que havia fet “política des de la passió“ i va tenir un record per l’exalcalde Marigó. “No oblidem mai qui som i què fem aquí”, va dir Catalan per acomiadar-se. El regidor no va fer referència a la mala maror dins el seu grup. L’alcalde va agrair el tarannà i els coneixements de Catalan.

------------------------------------------------

I a l'altre banda del riu...

neusserra  Hace 1 hora
Ara mateix reunió de treball del projecte de remodelació del Passeig Marítim


L'animalisme... una religió (no ciència) instal·lada a totes les administracions, no només locals... i la principal amenaça per a les "entitats" que s'autoproclamen "naturalistes"...

Malgrat ja disposa de servei de recollida de gats al carrer
Ràdio Palafolls 22/2/2018


Ahir el migdia es va reunir la Junta de Govern de l’Ajuntament de Malgrat, que entre d’altres qüestions va adjudicar el nou servei de recollida de gats domèstics o perduts al carrer.

Aquesta decisió arriba després es tanqués l’espai que fins fa dos mesos s’encarregava de la cura d’aquests animals, que gestionava l’entitat Amics dels Animals de Malgrat i que, segons el consistori, no podia continuar obert degut a la manca de permisos i condicions adequades.

En aquest sentit, el regidor de Salut Pública de l’Ajuntament malgratenc, Jofre Serret, ha explicat que el nou servei es posa en marxa amb la voluntat que sigui una “reordenació” d’aquest àmbit, que fins ara no havia existit.

Ara, aquest servei s’ha contractat a una empresa externa, l’Associació Por Ellos, que s’encarregarà a partir d’ara de la recollida dels gats que es trobin al carrer.

Són declaracions de Serret a aquesta emissora.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
El servei que prestarà l’associació inclou la recollida del gat, una visita mèdica, i diversos procediments per la seva salut i posterior cura, durant els dies que sigui necessària la seva atenció al centre.

Serret, que ha volgut agrair a l’Associació Amics dels Animals la seva tasca anterior en la gestió de l’antic espai on es tenia cura dels gats, ha explicat que el servei ja va incloure’s en els pressupostos d’enguany, però que fins ahir dimarts no es va poder adjudicar la contractació del servei, que era el primer pas.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
A la mateixa junta de govern celebrada ahir al migdia, l’equip de govern de Malgrat també va fer un altre pas en aquest àmbit de la gestió dels animals al municipi. En aquest sentit, es va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Barcelona per poder tenir un control de la població de gats urbans i suburbans, amb l’objectiu de valorar si és adient o no establir colònies controlades de gats al municipi.

Foto: naturesource.blogspot.com.es