dimarts, 20 de novembre del 2018

Sobre la regressió de la Punta de la Tordera 20/11/2018 Òscar Anscari. Font: Twitter.com

Vídeo...
Òscar Anscari hace 5 horas
La regressió del delta de la Tordera és més que una realitat. Canalització del riu i pèrdua de sediments, sobreexplotació de sediments, manca de pluges, canvi climàtic...?.

0:11
44 reproducciones

En respuesta a   y a 
És regressió de la punta de la Tordera. En realitat hi ha platges en acreció al Delta (a Malgrat de Mar, Santa Susanna, Calella,...). Hi ha homogeneització de la línia de la costa. Causes principals: Sobreexplotació de l'aqüífer, dragues al front deltaic i mala gestió litoral.

Actualment el domini públic maritimoterrestre està a uns aproximadament 150 metres de distància a dins de l'aigua. El delta de la Tordera està desapareixent.

En respuesta a   y a 
El delta de la Tordera NO està desapareixent, (el delta no és només la desembocadura ) i insisteixo, la línia de costa en alguns trams avancen, i aquí el canvi climàtic o el règim de pluges no tenen res a veure

En respuesta a   y a 
Insisteixo, aquí és mala gestió... , manca de cabal a la Tordera per sobreexplotació de l'aqüífer, dragues al front deltaic per regenerar platges a Blanes, Maresme i Barcelonès, i redistribució de sorres pel litoral la resta excuses