Sobre la draga de sorra del delta de la Tordera per a s’Abanell...
La sorra per regenerar la platja de s´Abanell arriba a Blanes un mes abans del previst
Diari de Girona 27/4/08
La sorra que necessitava Blanes per reomplir la platja de s'Abanell ja està començant a arribar a través del bombeig d'una draga que treballa nit i dia per reomplir la platja amb els 150.000 metres cúbics de sorra marina que la Direcció General de Costes havia promès a l'Ajuntament de Blanes. L'arribada de l'arena marina, però, ha agafat per sorpresa al consistori, ja que estava previst que arribés entre els mesos de maig i juny.
El regidor de Medi Ambient i encarregat de platges, Celestino Lillo (PP) explica que "ens en vam assabentar per casualitat, perquè era a la punta de la Tordera i vaig veure una empresa que portava els tubs de bombeig per a la draga". Aquesta trobada fruit de la casualitat, va provocar que el consistori truqués a Costes per demanar explicacions i els confirmés si rebrien tota la sorra i quan duraria la regeneració de la platja.
Sorpresa i manca de dades
D'altra banda, Lillo es mostra molt satisfet que Costes s'hagi avançat, però va ressaltar que no saben els detalls de l'actuació: "quanta sorra tindrem ni fins quan duraran els treballs". Malgrat això, Lillo augura que els treballs duraran com a molt dues setmanes, ja que "la draga ha de dipositar la sorra però després, unes màquines excavadores han de aplanar-ho tot".El regidor de Platges, a més, va avançar que la setmana que ve es reunirà amb els representants de Costes per tal de parlar de tots els detalls i també, per fer "una visita al passeig de s'Abanell per valorar-ne els danys, tal i com ens havien promès que farien aquesta setmana".
La instal·lació dels tubs de bombeig i la draga van començar a treballar dimecres a la nit però es tracta d'una embarcació més petita que la que es va utilitzar l'any passat quan l'Agència Catalana de l'Aigua va extreure sorra del delta de la Tordera per protegir la dessaladora de Blanes.
De tota manera, Lillo està satisfet ja que la temporada turística no perilla, tot i que encara és època de temporals marítims. Cal recordar que la regeneració de la platja és una mesura d'urgència per salvar l'estiu i que per a futures temporade s'està estudiant elaborar un projecte que aporti una solució definitiva als problemes provocats pels temporals meteorològics.
Sobre la plaga de coloms i gavians a Blanes...
Blanes destinarà 8.000 euros a mesures per controlar la població de coloms i gavians
Diari de Girona 26/4/08
Els coloms i els gavians s'han convertit en una plaga en molts indrets, i Blanes no n'és l'excepció, ja que al ser una localitat costanera la presència de gavians s'incrementa en aquesta època ja que busquen niu per reproduir-se. Pel que fa als coloms, Blanes en té comptabilitzats uns 10.000 i s'han convertit en una plaga més. Per tal de controlar-ne la població, enguany el consistori blanenc destinarà 8.000 euros en mesures que ajudin a disminuir la presència d'aquestes aus, que passen, com va explicar la regidora de Salut Pública, Montserrat Pasquina per contractar l'empresa Giroprotect, que ofereix un sistema innovador quant a a captura de coloms. El seu responsable, Xavier Ruiz, explica que es capturen els coloms adults mitjançant unes gàbies autònomes que se serveixen d'energia solar i bateries i "on es posa menjar i aigua per aquests animals i al portar un sistema antiretorn, no es poden escapar" i que alhora permeten que només un cop a la setmana es vagi a la gàbia per extreure'n les aus. Aquestes aus, un cop capturades es porten a Franciac, a l'Associació Falconcat on un cop analitzats si no tenen cap malatia, se'ls menjaran les aus rapinyaires.
Pel que fa als gavians, a Blanes n'hi ha uns 3.000, i "en ser una au agressiva, no es poden capturar" ressaltava Ruiz i per tant, "el que fem és punxar els ous i treure els nius dels terrats". Això permet un major control de la població, ja que les cries de gavians no neixen.
Totes aquestes mesures s'han començat a aplicar aquesta setmana davant la queixa d'alguns veïns a l'Ajuntament, remarcava Pasquina i va instar a tots els blanencs a dirigir-se al consistori via pàgina web (salutpublicablanes.com)o bé, adreçant-se al punt AMIC. De moment, ja hi ha dos habitatges del carrer Raval i Sant Jaume I on s'està practicant aquestes formes de control de la població de coloms i gavians.
Blanes detecta una població de 10.000 coloms i instal·la gàbies als terrats per reduir-la
El Punt 26.04.2008 ANNA PUIG
Sobre Pinya de Rosa...
Ciutadans també vol que la Generalitat compri Pinya de Rosa de Blanes El Punt 26.04.2008 A.P.
diumenge, 27 d’abril del 2008
Algunes notícies més per llegir 26-27/4/08...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada