dijous, 1 de maig del 2008

Detectada la presència de ratpenat petit de bigotis (Myotis alcathoe) a la riera d’Arbúcies.

Ho podeu llegir aquí...

Detectada la presència de ratpenat petit de bigotis a la riera d’Arbúcies.

Fruit de la col·laboració entre l’Observatori de la Tordera, el Museu de Granollers. Ciències Naturals i el Parc Natural del Montseny, durant l’estiu del 2007 es va poder capturar a la riera d’Arbúcies un espècimen de ratpenat petit de bigotis Myotis alcathoe (Helversen i Heler, 2001). La troballa es va donar en el decurs de la campanya de seguiment de quiròpters aquàtics (projecte QuiroRius).

El ratpenat petit de bigotis va ser descobert per primer cop a Catalunya a la riera Major, a Viladrau, l’any 2006 en les campanyes del Pla de seguiment de paràmetres biològics del PN del Montseny endegat per la Diputació de Barcelona. A partir de les poques dades que es tenen a Europa s’ha descobert que és un animal eminentment forestal que requereix de boscos madurs a prop de cursos d’aigua.

La presència d’aquesta espècie a la riera d’Arbúcies és indicativa del bon estat de conservació de l’hàbitat ripari i, per tant, ha de servir per encoratjar als gestors a conservar la qualitat de la riera i els boscs que l’envolten.