divendres, 19 de febrer de 2016

Procés participatiu sobre el perllongament de la C-32

Procés participatiu sobre el perllongament de la C-32
Ajuntament de Blanes

Tram final de la carretera C-32 i que es vol prolongar fins a Blanes

ATUREM C-32
Plataforma Ciutadana per aturar el tram Blanes - Lloret de l'autopista de la costa C-32

Tret de sortida del procés participatiu de la C-32 a Blanes, que culminarà amb una consulta el 17 d'abril
Tribuna Selvatana 19/2/2016

A partir d'avui, 19 de febrer, hi haurà operatiu un web amb tota la informació al voltant del projecte, material complementari, calendari de treball i altres detalls sobre el procés participatiu.

Fotografia: Un dels trams finals de l´actual C-32. / Ajuntament

L'Ajuntament de Blanes dóna avui divendres, 19 de febrer, el tret de sortida del procés participatiu sobre el projecte de perllongació de la C-32, que culminarà amb una consulta prevista pel 17 d'abril. Un dels canals d'informació que entra en funcionament avui és el web http://participac32.blanes.cat, a través del qual tota la ciutadania que estigui interessada en seguir el procés participatiu tindrà tota la informació necessària sobre el tema a debat.

El web compta amb un menú amb quatre blocs d'informació. En el primer es fa una presentació per saber en què consisteix el procés de participació ciutadana per la C-32 i al segon es tracta el propi procés en sí. Així, es parla sobre com participar-hi, el calendari previst, la normativa de participació, els llocs on físicament es podrà consultar la documentació si no es té accés a internet, i les preguntes més freqüents respecte el projecte que es portarà a votació al final del procés.

El tercer apartat és el més extens, ja que inclou tots els detalls i documentació al voltant del projecte de perllongació de la C-32, començant pels antecedents cronològics i un resum executiu del projecte. També hi ha el vídeo de presentació institucional del projecte editat per la Generalitat amb una infografia amb el traçat superposat sobre imatges reals dels llocs per on passa, així com els estudis complementaris de mobilitat i les al·legacions de la Plataforma Contra la C-32.

En aquest tercer bloc també s'hi inclou un altre apartat prou extens per completar altres vessants del projecte. Es tracta de documentació administrativa de diversos àmbits institucionals i administratius: el conveni amb Abertis -l'empresa concessionària de l'explotació de l'autopista C-32-, els acords plenaris; o bé el trasllat que l'Ajuntament de Blanes va fer a la Generalitat de Catalunya demanant la moratòria de les obres.

Per últim, al quart bloc s'hi allotgen diferents propostes i projectes que es consideren alternatives a la perllongació de la C-32. En aquest sentit, hi ha el Desdoblament de la Carretera d'Accés a la Costa Brava, la GI-682; la Ronda de Circumval·lació Nord de Blanes des de Valldolig; el Desdoblament de Lloret a Vidreres per la C-63; el Carril-Bus entre Blanes i Lloret i el projecte de xarxa ferroviària entre aquests dos mateixos municipis.

Calendari de Treball fins culminar amb un Ple Municipal 

A partir d'avui i durant les properes setmanes s'aniran succeint les diferents fases del procés participatiu amb diversos ingredients. Així, hi haurà una reunió informativa amb el personal de l'Ajuntament de Blanes, la impressió de díptics i cartells que inclouran la informació bàsica del projecte de perllongació de la C-32 i altres detalls importants al voltant del propi procés participatiu.

El material informatiu es distribuirà a través dels equipaments municipals, així com en llocs de referència com l'Hospital Comarcal, els Instituts d'Ensenyament Secundari, el Casal La Cooperativa, l'Ateneu Sa Fera Ferotge, el Centre Cívic de Can Borell, etc. També es farà en botigues, bars, cartelleres i allí on es consideri que la ciutadania pot tenir-ho més accessible, perquè del què es tracta és que arribi al màxim nombre de persones.

Per complementar aquesta tasca, hi haurà informadors a peu de carrer que aprofitaran per fer igualment una enquesta entre la ciutadania al voltant del projecte de la C-32 i el mateix procés participatiu. La següent fase –durant la qual se seguirà informant a peu de carrer- serà la de debat i recollida de propostes, amb una previsió que es pugui fer entre mitjans de març i mitjans d'abril.

Durant aquesta fase es dissenyarà el material específic per informar a la ciutadania sobre la jornada de consulta i es vol fer una sessió de debat obert a la participació de tothom, comptant amb ponents que ajudin a situar l'àmbit de discussió i intercanvi d'idees. Després que s'hagi fet la jornada de la consulta, prevista pel 17 d'abril, vindrà la tercera etapa de presentació de la memòria del procés a la ciutadania redactada pel Grup Motor, format exclusivament per tècnics i l'empresa contractada per l'Ajuntament de Blanes per assessorar en el procés: The Whatsons.

El darrer tram que tancarà aquesta fase, així com tot el procés participatiu, tindrà lloc en una sessió plenària. Durant les reunions del Grup de Seguiment –on participen representants dels grups polítics, tècnics del consistori i membres de la Plataforma Aturem la C-32- s'ha concretat que, sigui quin sigui el resultat de la consulta, l'Ajuntament es compromet a valorar-ho en un ple on es decidiran les mesures a adoptar respecte la voluntat que haurà expressat la ciutadania.

Jornada de la Consulta: Diumenge 17 d'abril 

La pregunta que es posarà a consideració de la ciutadania el dia de la consulta, s'ha concretat que qüestionarà sobre si s'està a favor o en contra del projecte de perllongació de la C-32, amb dues úniques opcions de resposta: Si o No. El que encara no està acabat de definir és com es desenvoluparà la jornada de la consulta, prevista pel diumenge 17 d'abril.

Un dels aspectes en què s'està treballant és quants punts de votació hi haurà distribuïts arreu del municipi per garantir la màxima participació, així com el sistema que s'utilitzarà per comprovar que aquella persona està inclosa dins el padró municipal. D'altra banda, s'han d'analitzar les especificacions tècniques necessàries per habilitar cada punt de votació, que haurà de ser presencial, i obert a la participació de majors de 16 anys.


La consulta popular a Blanes sobre la C-32 es farà el 17 d´abril
Diari de Girona 18/2/2016

L'Ajuntament posarà demà en funcionament una web amb tota la informació referent al polèmic projecte


BLANES/DDG La consulta popular a Blanes sobre el projecte de perllongació de la C-32 es realitzarà el pròxim 17 d'abril i es preguntarà a la ciutadania si hi està a favor o en contra, amb dues úniques opcions de resposta: Sí o No. Així ho va donar a conèixer ahir l'Ajuntament, qui va avançar que encara «no s'ha acabat de definir» com es desenvoluparà la jornada de la consulta. Segons va assenyalar el consistori a través d'un comunicat, un dels aspectes en què s´està treballant és quants punts de votació hi haurà distribuïts arreu del municipi per garantir la màxima participació, així com el sistema que s´utilitzarà per comprovar que aquella persona està inclosa dins el padró municipal. La votació haurà de ser presencial i hi podran participar els majors de 16 anys.

D'altra banda, el procés participatiu s'iniciarà demà amb l'entrada en funcionament de la web http://participac32.blanes.cat, a través de la qual tota la ciutadania que estigui interessada en seguir el procés participatiu tindrà tota la informació necessària sobre el tema a debat. La web compta amb un menú amb quatre blocs d´informació. En el primer es fa una presentació per saber en què consisteix el procés de participació ciutadana per la C-32 i al segon es tracta el propi procés en sí. Així, es parla sobre com participar-hi, el calendari previst, la normativa de participació, els llocs on físicament es podrà consultar la documentació si no es té accés a internet, i les preguntes més freqüents respecte al projecte que es portarà a votació al final del procés.

El tercer apartat és el més extens, ja que inclou tots els detalls i documentació al voltant del projecte de perllongació de la C-32, començant pels antecedents cronològics i un resum executiu del projecte. També hi ha el vídeo de presentació institucional del projecte editat per la Generalitat amb una infografia amb el traçat superposat sobre imatges reals dels llocs per on passa, així com els estudis complementaris de mobilitat i les al·legacions de la Plataforma Contra la C-32. En aquest tercer bloc també s´hi inclou un altre apartat prou extens per completar altres vessants del projecte. Es tracta de documentació administrativa de diversos àmbits institucionals i administratius: el conveni amb Abertis –l´empresa concessionària de l´explotació de l´autopista C-32–, els acords plenaris; o bé el trasllat que l´Ajuntament de Blanes va fer a la Generalitat de Catalunya demanant la moratòria de les obres.

Per últim, al quart bloc s´hi allotgen diferents propostes i projectes que es consideren alternatives a la perllongació de la C-32. En aquest sentit, hi ha el Desdoblament de la Carretera d´Accés a la Costa Brava, la GI-682; la Ronda de Circumval·lació Nord de Blanes des de Valldolig; el Desdoblament de Lloret a Vidreres per la C-63; el Carril-Bus entre Blanes i Lloret i el projecte de xarxa ferroviària entre aquests dos mateixos municipis.

A més, partir d´avui i durant les properes setmanes s´aniran succeint les diferents fases del procés participatiu. Es durà a terme una reunió informativa amb el personal de l´Ajuntament de Blanes, la impressió de díptics i cartells que inclouran la informació bàsica del projecte de perllongació de la C-32 i altres detalls importants al voltant del propi procés participatiu. El material informatiu es distribuirà a través dels equipaments municipals, així com en llocs de referència com l´Hospital Comarcal, els Instituts d´Ensenyament Secundari, el Casal La Cooperativa, l´Ateneu Sa Fera Ferotge, el Centre Cívic de Can Borell, etc. També es farà en botigues, bars, cartelleres i allí on es consideri que la ciutadania pot tenir-ho més accessible.

Per complementar aquesta tasca, hi haurà informadors a peu de carrer que aprofitaran per fer igualment una enquesta entre la ciutadania al voltant del projecte de la C-32 i el mateix procés participatiu. La següent fase –durant la qual se seguirà informant a peu de carrer- serà la de debat i recollida de propostes, amb una previsió que es pugui fer entre mitjans de març i mitjans d´abril.

Durant aquesta fase es dissenyarà el material específic per informar a la ciutadania sobre la jornada de consulta i es vol fer una Sessió de Debat obert a la participació de tothom, comptant amb ponents que ajudin a situar l´àmbit de discussió i intercanvi d´idees. Després que s´hagi fet la jornada de la consulta, prevista pel 17 d´abril,  vindrà la tercera etapa de presentació de la memòria del procés a la ciutadania redactada pel Grup Motor, format exclusivament per tècnics i l´empresa contractada per l´Ajuntament de Blanes per assessorar en el procés: The Whatsons.

El darrer tram que tancarà aquesta fase, així com tot el procés participatiu, tindrà lloc en una sessió plenària. Durant les reunions del Grup de Seguiment –on participen representants dels grups polítics, tècnics del consistori i membres de la Plataforma Aturem la C-32– s´ha concretat que, sigui quin sigui el resultat de la consulta, l´Ajuntament es compromet a valorar-ho en un ple on es decidiran les mesures a adoptar respecte a la voluntat que haurà expressat la ciutadania.

La Generalitat va donar llum verda al perllongament de la C-32 el desembre del 2015, després de consensuar-ho amb els alcaldes de Blanes, Lloret de Mar, Tordera i Tossa de Mar que reclamaven una solució urgent per millorar la situació del trànsit a la zona. El Govern també va autoritzar l'estudi informatiu i la redacció del projecte constructiu de la circumval·lació que anirà des d'on finalitzarà el futur ramal, a la zona de les Alegries, amb la rotonda de Cala Canyelles. L'obra s'ha dividit en dues fases, la primera que consistirà en l'ampliació de l'autopista C-32 entre Blanes i Lloret de Mar amb un cost de 71 milions d'euros i, en principi, les obres començaran el proper mes de maig. La segona fase, que donarà continuïtat fins a la carretera de Tossa de Mar, esta previt que començi el segon semestre de 2018.


Tret de sortida del procés participatiu de la C-32
Ràdio Marina 19/2/2016

Els veïns de Blanes podran votar el 17 d'abril


Des d’aquest divendres estarà operativa una web amb tota la informació al voltant del projecte, material complementari, calendari de treball i altres detalls sobre el procés participatiu, segons explica l’alcalde Miquel Lupiañez. La web http://participac32.blanes.cat compta amb un menú amb quatre blocs d’informació. En el primer es fa una presentació per saber en què consisteix el procés de participació ciutadana per la C-32 i al segon es tracta el propi procés en sí. Així, es parla sobre com participar-hi, el calendari previst, la normativa de participació, els llocs on físicament es podrà consultar la documentació si no es té accés a internet, i les preguntes més freqüents respecte el projecte que es portarà a votació al final del procés.

El tercer apartat és el més extens, ja que inclou tots els detalls i documentació al voltant del projecte de perllongació de la C-32, començant pels antecedents cronològics i un resum executiu del projecte. També hi ha el vídeo de presentació institucional del projecte editat per la Generalitat amb una infografia amb el traçat superposat sobre imatges reals dels llocs per on passa, així com els estudis complementaris de mobilitat i les al.legacions de la Plataforma Contra la C-32.

En aquest tercer bloc també s’hi inclou un altre apartat prou extens per completar altres vessants del projecte. Es tracta de documentació administrativa de diversos àmbits institucionals i administratius: el conveni amb Abertis -l’empresa concessionària de l’explotació de l’autopista C-32-, els acords plenaris; o bé el trasllat que l’Ajuntament de Blanes va fer a la Generalitat de Catalunya demanant la moratòria de les obres.

Per últim, al quart bloc s’hi allotgen diferents propostes i projectes que es consideren alternatives a la perllongació de la C-32. En aquest sentit, hi ha el Desdoblament de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682; la Ronda de Circumval.lació Nord de Blanes des de Valldolig; el Desdoblament de Lloret a Vidreres per la C-63; el Carril-Bus entre Blanes i Lloret i el projecte de xarxa ferroviària entre aquests dos mateixos municipis.

Calendari

A partir d’avui i durant les properes setmanes s’aniran succeint les diferents fases del procés participatiu amb diversos ingredients. Així, hi haurà una reunió informativa amb el personal de l’Ajuntament de Blanes, la impressió de díptics i cartells que inclouran la informació bàsica del projecte de perllongació de la C-32 i altres detalls importants al voltant del propi procés participatiu.

El material informatiu es distribuirà a través dels equipaments municipals, així com en llocs de referència com l’Hospital Comarcal, els Instituts d’Ensenyament Secundari, el Casal La Cooperativa, l’Ateneu Sa Fera Ferotge, el Centre Cívic de Can Borell, etc. També es farà en botigues, bars, cartelleres i allí on es consideri que la ciutadania pot tenir-ho més accessible, perquè del què es tracta és que arribi al màxim nombre de persones.

Per complementar aquesta tasca, hi haurà informadors a peu de carrer que aprofitaran per fer igualment una enquesta entre la ciutadania al voltant del projecte de la C-32 i el mateix procés participatiu. La següent fase –durant la qual se seguirà informant a peu de carrer- serà la de debat i recollida de propostes, amb una previsió que es pugui fer entre mitjans de març i mitjans d’abril.

Durant aquesta fase es dissenyarà el material específic per informar a la ciutadania sobre la jornada de consulta i es vol fer una Sessió de Debat obert a la participació de tothom, comptant amb ponents que ajudin a situar l’àmbit de discussió i intercanvi d’idees. Després que s’hagi fet la jornada de la consulta, prevista pel 17 d’abril, vindrà la tercera etapa de presentació de la memòria del procés a la ciutadania redactada pel Grup Motor, format exclusivament per tècnics i l’empresa contractada per l’Ajuntament de Blanes per assessorar en el procés: The Whatsons.

El darrer tram que tancarà aquesta fase, així com tot el procés participatiu, tindrà lloc en una sessió plenària. Durant les reunions del Grup de Seguiment –on participen representants dels grups polítics, tècnics del consistori i membres de la Plataforma Aturem la C-32- s’ha concretat que, sigui quin sigui el resultat de la consulta, l’Ajuntament es compromet a valorar-ho en un ple on es decidiran les mesures a adoptar respecte la voluntat que haurà expressat la ciutadania.

La consulta, el 17 d’Abril

La pregunta que es posarà a consideració de la ciutadania el dia de la consulta, s’ha concretat que qüestionarà sobre si s’està a favor o en contra del projecte de perllongació de la C-32, amb dues úniques opcions de resposta: Si o No. El què encara no està acabat de definir és com es desenvoluparà la jornada de la consulta, prevista pel diumenge 17 d’abril.

Un dels aspectes en què s’està treballant és quants punts de votació hi haurà distribuïts arreu del municipi per garantir la màxima participació, així com el sistema que s’utilitzarà per comprovar que aquella persona està inclosa dins el padró municipal. D’altra banda, s’han d’analitzar les especificacions tècniques necessàries per habilitar cada punt de votació, que haurà de ser presencial, i obert a la participació de majors de 16 anys.

Audio
Escoltar Miquel Lupiañez