dilluns, 19 de setembre del 2016

Acte públic contra el projecte de carretera Illes-Sant Marçal (PN Montseny). 24 de setembre (18:30h) a la plaça de la Vila de Sant Celoni


Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau convidar-vos a l'acte públic, en defensa del territori i la biodiversitat, que la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) durà a terme el proper dissabte 24 de setembre.

L'acte es planteja com un exhort a conservar els valors naturals del massís del Montseny i, de manera particular, aquells que podrien resultar afectats pel projecte de la carretera Illes-Sant Marçal. L'esmentat projecte compromet, de manera clara, uns espais ZAINEP1 i ZRN2 protegits per la normativa del Parc, a més de zones inscrites a la Xarxa Natura2000 i altres normatives de protecció.

Davant l'emissió imminent de la Declaració d'Impacte Ambiental, que ha d'evacuar el Departament de Territori i Sostenibilitat sobre aquest assumpte, la CSM vol deixar clara la seva oposició a aquest model que hom pretén implantar en els espais protegits. Un model que prima l'explotació dels recursos naturals, exclusivament, des del sector turístic, i oblida, en canvi, la promoció del sector primari, entès com una forma de reequilibri territorial, per fixar la població a la muntanya i convertir-la en la salvaguarda autèntica d'aquesta.

Així doncs, el dissabte 24 de setembre a les 18:30h celebrarem aquest acte a la plaça de la Vila de Sant Celoni. En ell intervindran personalitats d’àmbits diversos, conegudes per la majoria del públic baixmontsenyenc, com l’actriu Mercè Sampietro i el poeta Perejaume, representants del món acadèmic i de la mateixa CSM, i es clourà amb l’actuació del cantautor del País Valencià Pau Alabajos.

Adjunt a aquestes línies trobareu el Manifest que hi llegirem.

El dissabte 24 de setembre a les 18:30h, a la plaça de la Vila demostrarem el nostre rebuig a la carretera!

Us hi esperem!

Ben cordialment,


Notes: ZAINEP1 (Zona d'Alt Interès Natural Ecològic i Paisatgístic), ZRN2(Zona de Reserva Natural).

Carles Lumeras