diumenge, 8 de gener del 2017

Algunes notícies per llegir 3-7/1/2017...

Medi Ambient, Terrirritori i molts altres tenen 9 mesos per decidir si volen o no la principal colònia estival de Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) de la Mediterrània Occidental a l'Alt Maresme (entre Blanes i Arenys de Mar)...

L’exèrcit espanyol lamenta no ser present al Festival de la Infància
Vilaweb 6/1/2017

El màxim representant de les Forces Armades a Catalunya expressa el 'compromís inequívoc de suport' amb la Festa al Cel, prevista enguany a Santa Susanna després que Mataró hi renunciés


L’inspector general de l’exèrcit espanyol, Ricardo Álvarez-Espejo, ha lamentat avui en el discurs de la Pasqua Militar que les Forces Armades no tinguessin representació aquest Nadal al Festival de la Infància de Barcelona per primera vegada des del 2002 i ha expressat el ‘ferm desig i mà estesa per poder reprendre’n, de nou, la participació i apropar a la nostra infància i joventut aquelles institucions que estan al servei de la societat’.

El màxim representant de l’exèrcit a Catalunya també ha mostrat el ‘compromís inequívoc de suport i col·laboració’ amb la Festa al Cel, després que l’Ajuntament de Mataró la suspengués l’estiu passat, i ha assegurat que les perspectives per celebrar-la enguany són ‘bones’. Santa Susanna (Maresme) l’espera acollir del 20 al 24 de setembre.



NO HI HA MANERA...
L'Ajuntament de Palau segueix prenent mesures per controlar les colònies de gats
Nació Digital 3/1/2017

Treballa conjuntament amb l'Associació Protectora d'Animals de Granollers i la Clínica local Montseny Veterinaris

Gats de carrer | Jordi Purtí

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera segueix treballant, amb el suport de l'Associació Protectora d'Animals de Granollers i la Clínica local Montseny Veterinaris amb el propòsit de detectar les colònies de gats establertes en diferents punts del municipi i controlar la reproducció dels felins al carrer. Per tant, el control consisteix en la captura, esterilització i devolució dels felins a la colònia en la qual s'han establert. En aquest sentit, es recorda que les colònies no productives són la millor opció per aconseguir una situació d'equilibri i convivència entre els gats i les persones per mantenir una estabilitat demogràfica i el control de l'estat de salut dels felins.

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament s'informa que les colònies de gats no controlades poden generar queixes contínues, especialment si colonitzen patis interiors i jardins en zones urbanes. Les colònies se solen consolidar en indrets on hi troben punts constants d'aliment i habitualment són nombroses per la gran capacitat que tenen en reproduir-se en el cas que no s'hagin estirilitzat abans.

Per reconèixer si un gat o gata està esterilitzat i forma part d'una colònia controlada, ho pots saber perquè porten una senyal en una orella.


Dades científiques sobre l'impacte ambiental dels gats

Si abandonas a tu gato se convertirá en un arma letal para la naturaleza via
Si abandonas a tu gato se convertirá en un arma letal para la naturaleza
JOAQUIM ELCACHO
La Vanguardia 05/01/2017 12:50 | Actualizado a 05/01/2017 13:12


Més del mateix...
Elmalgratenc.com 7/1/2017


Després que a finals del mes de desembre s’adjudiquessin les obres, aquest passat 4 de gener s’ha formalitzat el contracte amb l’empresa encarregada de la urbanització de l’avinguda Barcelona de Malgrat de Mar. En concret, el tram entre l’avinguda Colom i el carrer d’Ausiàs March.

Les obres costen més de 2 milions d’euros. Una part dels diners són per a indemnitzar alguns propietaris de la zona, que han hagut de cedir obligatòriament terrenys perquè es pugui tirar endavant el projecte.

En l’avinguda es podrà edificar habitatges i equipaments turístics. Els hotels afectats podran ampliar les seves instal·lacions. No podran, però, fer més habitacions, sinó només equipaments com ara piscines, espais esportius, bars, sales de reunions, etcètera.

La urbanització d’aquest tram de l’avinguda Barcelona hauria d’haver començat la tardor de 2016, tal i com es va assegurar des del govern local. Diversos “tràmits administratius”, però, ho han impedit. Ara, l’equip de govern s’ha volgut guardar les espatlles i no ha concretat una data d’inici d’obres. Només s’ha limitat a assenyalar que començaran aquest 2017.


El Mundo 5/1/2017

La Audiencia de Barcelona consideró que ni el ex edil ni el arquitecto municipal no cometieron ningún delito

Por segunda vez un tribunal ha considerado que ni el ex alcalde de Sant Pol de Mar, Francesc Pomés (CiU), ni el ex arquitecto municipal de la misma localidad del Maresme, Albert C.B., cometieron los delitos de falsedad de documento público y prevaricación urbanística. El Tribunal Supremo ha rechazado el recurso presentado por la Fiscalía contra la sentencia de la Audiencia de Barcelona que absolvió a los dos procesados. En el juicio celebrado el pasado mayo, el Ministerio Público reclamaba cinco años de cárcel y multa de 9.000 euros para Pomés y dos años y un mes de prisión y multa de 6.750 euros para el otro procesado por estos dos delitos, aunque la Audiencia de Barcelona consideró que no existían pruebas de que los hubieran cometido. Ahora el Supremo ha confirmado esta decisión.

La sentencia, a la que ha tenido acceso este diario, indica que el 16 de febrero del año 2000 dos empresarios presentaron una instancia al Ayuntamiento de Sant Pol, entonces dirigido por Pomés, para solicitar una licencia de construcción de una nave industrial, para usarla de almacén, en unos terrenos de un polígono cercanos a la autopista C-32 que une Montgat y Palafolls. La normativa establecía que no se podía edificar la nave industrial en esos terrenos. Pese a esto, el alcalde envió escritos a la Diputación de Barcelona, a la Generalitat y a la Delegación del Estado en Cataluña en los que solicitaba informes preceptivos sobre esta licencia de obras. Entre abril y junio del año 2000 la Diputación de Barcelona y la Generalitat emitieron varios informes desfavorables para la construcción de la nave ya que estaba cerca de la zona de afectación de la autopista. También hay un informe similar de la Delegación del Gobierno de las Sociedades Concesionarias de Autopistas que pedían al Consistorio que comunicasen a los promotores la imposibilidad de conceder la licencia.

El Supremo rechaza, como hizo antes la Audiencia de Barcelona, el argumento de la Fiscalía de que el entonces alcalde, defendido en el juicio por el abogado Jesús Santín, cometió falsedad en el escrito que envió en 2001 a la Delegación constatando que el expediente no se había resuelto cuando las obras ya se habían ejecutado, como demuestra la liquidación del impuesto de Construcciones, Instalaciones y Obras en octubre del 2000. El tribunal mantiene que la nave industrial se construyó sin la correspondiente licencia de obras, ya que la decisión estaba suspendida a la espera de informes preliminares de estas instituciones, pero recuerda que no existe ninguna decisión municipal "que claramente hubiera sido contraria a las normas de ordenación territorial vigentes". 

Además, la Audiencia de Barcelona afirma que en el documento enviado por el ex alcalde en 2001 a la Delegación "no aparece en el mismo dato o hecho que no se corresponda con la realidad" ya que el procesado se limitó a decir que el expediente no estaba resuelto, lo que era cierto, sin hacer referencia a las obras. Respecto al ex arquitecto municipal, defendido por el abogado Manuel González Peeters, la Fiscalía consideraba que en septiembre de 2001 emitió un informe favorable de una licencia de obras para construir un edificio de oficinas de tres plantas, con una altura de 10 metros, en la misma zona industrial pese a que contravenía el Plan Parcial de Ordenación Urbana de este sector industrial de Sant Pol que establecía que todas las construcciones de la zona no podían tener más de siete metros de alto. Esta construcción, que debía ser un anexo de la nave industrial, finalmente no se realizó.

Los magistrados de la Audiencia de Barcelona detallaron que la actuación del arquitecto quedó amparada por un acuerdo de la Comisión de Govern de 1997 que elevaba en algunos casos la altura para la construcciones. Además, indican que "tan manifiesto error" fue apreciado por la Comisión de Govern que aprobó la licencia en 2001 por unanimidad y recuerdan que no consta que el arquitecto "pudiera tener interés alguno en favorecer" a los constructores que pidieron la licencia de obras.