divendres, 23 de juny de 2017

Algunes notícies per llegir 22 i 23/6/2017...

Bé... poc a poc anem dient a les coses pel seu nom... importa el Passeig Marítim, no la Platja...

El Passeig Marítim de Pineda ja està a punt
Ràdio Pineda 23/6/2017


El pas pel tram de passeig marítim de Pineda afectat pel temporal obre aquesta tarda per a vianants, ciclistes i banyistes. És un pas provisional que es mantindrà tot l'estiu fins que es facin els treballs d'urbanització definitius del passeig. Ara per ara, l'Ajuntament de Pineda ha habilitat el pas i s'han instal.lat serveis bàsics com ara les dutxes, passeres per arribar fins l'aigua, els canals per les embarcacions i també s'instal.laran dos punts de llum en aquest sector. El carril bici ja està operatiu, si bé en un tram, és de sauló ja que va quedar completament destruït. La platja mostra la sorra que han portat els vaixells draga durant una setmana i ja no hi ha l'esglaó que va deixar el temporal. Els Serveis Municipals han treballat intensament per aconseguir obrir el pas en aquests dos trams de passeig que van quedar completament esfondrats pels temporals de l'hivern. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que algunes de les màquines que han fet els treballs ja han marxat de la platja com les retroexcavadores i els vaixells draga. Ha dit que «després de l'estiu es faran els treballs necessaris per tirar endavant el nou projecte per rehabilitar completament el passeig».

L'Ajuntament va agafar el maig el relleu a les obres que ha fet el Ministeri per la reparació i construcció d'una escullera als dos trams del Passeig afectats pels temporals d'aquest hivern. Els Serveis Municipals han intensificat els treballs per a poder complir amb la previsió de tenir-ho a punt per Sant Joan.

 El Passeig Marítim aquest 23 de juny

El Passeig Marítim el mes de gener passat


Nació Digital 22/6/2017

Ja se n'han detectat exemplars actius a prop de la riera de Gualba, no massa lluny d'on es va localitzar el niu l'any passat

Tres exemplars de vespa asiàtica capturats a Gualba aquest mes de juny | Antoni Armengol / Anura Montseny

La vespa velutina, coneguda popularment com la vespa asiàtica, ja torna a treure el cap pel Baix Montseny. Es van localitzar per primera vegada l'any passat i ja es va avisar que havien arribat per quedar-se tal com han fet en altres llocs detectant-se un niu a Sant Celoni, a la llera del Pertegàs, i un altre a Gualba, a prop de la riera i tal com explica Antoni Armengol d'Anura Montseny s'espera que aquest any els nius hagin crescut en nombre i no es descarta que aquesta vespa invasiva també s'instal·li en altres municipis on hi trobi un hàbitat adequat.

De moment, Antoni Armengol, ja ha pogut comprovar que les vespes estant tenint activitat al voltant dels nius construïs l'any 2016, com ho demostra els exemplars capturats a Gualba en alguna trampa. Com es pot veure en la imatge són vespes més grans que les comuns d'uns tres centímetres de llargada.

El responsable de l'empresa Anura Montseny que des de fa temps està estudiant el comportament de la vespa velutina ha explicat a NacióBaixMontseny que en aquesta època de l'any és molt complicat poder detectar els nius ja que als arbres hi ha molta fulla -els nius de l'any passat es van trobar a la tardor- i també perquè encara s'estan construint "ara podrien tenir una mida de trenta o quaranta centímetres", ha dit Antoni Armengol.

Afectació ecològica

Un dels objectius preferits de la vespa velutina són els atacs massius als eixams de les abelles de la mel però també poden fer-ho sobre altres insectes polinitzadors, per tant una afectació a l'ecologia. Pel que fa als humans, en general, la vespa velutina es mostra molt pacífica i no hi ha constància de picades o d'atacs, en aquests anys d'expansió per Europa. Tot i amb això es recomana no molestar-les ja que el poder de la picada, és considerable.

Tot i que la realitat és que aquest insecte d'origen asiàtic ha vingut per no marxar Antoni Armengol diu que seria bo que des dels ajuntaments es pugui treballar per controlar la seva expansió. En aquest sentit, explica que si tenim ocasió de poder observar com una vespa captura una abella, és important mirar si se l'emporta sencera o la secciona. En el primer cas vol dir que el niu és a prop i si la secciona és que ha de volar lluny. En cas de detecció també és important avisar als agents rurals o l'ajuntament del municipi per mirar de localitzar nius.


ERC Palafolls 22/6/2017


Dimarts vinent l’equip de Govern durà a consideració del ple la desestimació de les al·legacions, i l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació, que ha de permetre instal·lar la polèmica planta de biogàs que s’està impulsant des de l’empresa química Bioibèrica.
L’espai temporal de tres mesos entre l’aprovació inicial i l’aprovació provisional suposa un nou rècord temporal per part d’un govern que ha volgut accelerar la tramitació d’aquest canvi de planejament urbanístic, amb l’objectiu d’evitar al màxim l’oposició i la controvèrsia que s’ha generat al voltant d’aquest projecte.
Per Esquerra Republicana, la precipitació de l’aprovació provisional del projecte, desestimant totes les al·legacions presentades, suposa un greu error. Amb això, el Govern ha impedit tot el possible procés de participació i de transparència que els republicans han demanat des del primer dia, i que és tant necessari per propiciar un debat real que impliqui a tot el poble en la decisió final.


Una curiositat... us heu fixat que sempre pinten el riu de blau i el poligon de verd "enjardinat"? 🤔... Magnífic exemple de fotomuntatge


Ràdio Palafolls 23/6/2017


El regidor de medi ambient, Juan Andrés Osorio, assegura que l’Ajuntament està “extremament preocupat” en relació amb els últims focs. La vigilància és “constant”, diu, i s’ha iniciat un protocol de vigilància a les zones verdes que es poden veure afectades per incendis.


No s’han donat més detalls al respecte. Les altes temperatures i la escassetat de pluja obliguen a augmentar les precaucions respecte la manipulació de foc i petards, sobretot coincidint amb la nit del 23 al 24 de juny.  El consistori palafollenc fa una crida a la responsabilitat i recorda la prohibició de fer foc entre el 15 de març i el 15 d’octubre  als terrenys forestals del terme municipal. Tampoc es pot encendre foc en els 500 metres que els envolta.

La fase principal de neteja de franges ja està feta, però també es realitzen les tasques de neteja de camins. Els treballs ja estan executats un 80% i aquesta propera setmana s’acabaran de repassar. En el cas de les finques privades, Osorio diu ja s’ha comunicat als propietaris que executin la pertinent neteja i que al no rebre resposta és l’Ajuntament qui assumeix els treballs revertint la factura al titular del terreny. A més, s’han iniciat, explica, les corresponents investigacions. Demanen també la col·laboració ciutadana davant qualsevol indici de foc.


Petit foc en un marge de Sant Genís. RP

L’ens reitera que qualsevol persona que incompleixi les prohibicions relacionades amb la prevenció d’incendis forestals serà objecte de denúncia al Cos d’Agents Rurals.

Així, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, està prohibit llençar coets, focs d’artifici o objectes encesos i fer cap foc d’esbarjo on s’hi inclouen barbacoes i les fogueres de Sant Joan. L’Ajuntament demana a través d’un ban d’alcaldia  l’ús responsable i controlat de petards coincidint amb la celebració de la Revetlla.

Amb el foc no s’hi juga i és feina de tots aturar aquesta situació

De fet, una nova mostra de la perillositat de qualsevol guspira de foc és que aquest matí hi ha hagut un nou petit incendi a Palafolls. Ha sigut un voral a Sant Genís per una possible burilla. S’hi ha desplaçat una dotació dels Bombers i la Policia Local de Palafolls.

Coincidint amb la nit del 23 al 24 de juny les ADF i els bombers han muntat un operatiu especial per preservar del foc la massa forestal.


: És prohibit llençar petards o coets en terrenys forestals i franja 500 metres 2/5

En respuesta a 
zones d'herbassars o matoll també entra dins la prohibició? Gràcies... Ho pregunto xquè "sempre" es parla de "bosc" i s'il·lustra amb arbresHem fet visita a un nou soci 1,5ha afectades per les posem a la cua a l'espera d'una oportunitat x treballar-les

Avui comencem 3 dies de trituració de piles de fusta procedent dels treballs pel