divendres, 21 de juliol de 2017

Suspenen cautelarment les obres de prolongació de la C-32 fins al judici 21/7/2017

ATENCIÓ: Suspesa cautelarment la prolongació de la C-32 Blanes Lloret! Màquines quietes fins judici! 🤭Som molts, fem molta falta!


Suspenen cautelarment les obres de prolongació de la C-32
Diari Maresme 21/7/2017

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt favorablement la petició de suspensió cautelarde les obres de prolongació de l’autopista C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar. La Plataforma ciutadana Aturem la C-32, que ha donat a conèixer aquesta resolució amb data 21 de juliol, ha celebrat amb “prudència” aquesta decisió.

 Simulació del nou ramal

Entre altres aspectes, el tribunal estima que el projecte es podria haver aprovat sense avaluació ambiental, un fet que segons el text “comportaría su nulidad de pleno derecho, …”. El mateix document argumenta que “las partes recurridas (empreses, gremis i Generalitat) alegan que la suspensión de las obras comportaría importantes perjuicios”, però afegeix que no aporten “dato alguno sobre los perjuicios que podrían derivarse de la necesidad, en su caso, de deshacer la obra ejecutada sin evaluación ambiental, y reponer los terrenos al estado que tenían antes de su comienzo”.

Imatge: Arxiu

La mateixa plataforma ciutadana ha anunciat que, a l’espera de data pel judici, aquesta suspensió cautelar no permetrà començar “cap moviment de màquines, ni cap marcatge de bosc, ni cap moviment més d’expropiació”.


Blanesaldia.com 21/7/2017


La Plataforma ciutadana Aturem la C-32 vol fer saber que la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a data de 21 de juliol de 2017 ha resolt favorablement la petició de suspensió cautelar de les obres de prolongació de la C-32 Blanes-Lloret de Mar (cliqueu aquí per descarregar la resolució judicial).
En concret el tribunal estima, entre altres aspectes que « … el proyecto de trazado podría haberse aprobado sin evaluación ambiental, lo que comportaría su nulidad de pleno derecho, ...» i «las partes recurridas (totes les empreses, gremis i Generalitat) alegan que la suspensión de las obras comportaría importantes perjuicios, pero no aporta dato alguno sobre los perjuicios que podrían derivarse de la necesidad, en su caso, de deshacer la obra ejecutada sin evaluación ambiental, y reponer los terrenos al estado que tenían antes de su comienzo».
Ara, a l’espera de data pel judici, no es pot començar cap moviment de màquines, ni cap marcatge de bosc, ni cap moviment més d’expropiació. Cal esperar la resolució del judici i per tant estem contents i celebrem amb prudència aquesta nova passa que s’ha aconseguit fer.

Ràdio Palafolls 21/7/2017


El jutge ha suspès les obres de la C-32 fins que no se celebri el judici i hi hagi una sentència definitiva. La plataforma Aturem la C-32 havia requerit davant la justícia que no s’iniciessin les obres de la prolongació de l’autopista entre Blanes i Lloret de Mar fins que no se celebrés el judici definitiu. A finals de gener, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admetia a tràmit el recurs presentat per la plataforma opositora. Finalment, les obres del ramal aniran a judici.

Per la plataforma és una resolució important perquè implica que el jutge veu indicis que el projecte no compta amb el corresponent estudi ambienta. Així ho diu un dels membres d’Aturem la C-32, Joan Mora.


La plataforma està ara a l’espera del judici, que encara no se sap quan se celebrarà. S’han mostrat “contents” i celebren “amb prudència” la suspensió cautelar. De moment, no es pot començar cap moviment de màquines, expropiació ni marcatge de bosc fins que no se celebri el judici.


La mesura vol evitar que comencin unes obres que puguin generar un dany irreversible si la sentència final diu que no s’haurien d’haver iniciat en primer lloc. La plataforma considera que l’estudi ambiental no està actualitzat, ja que data del 2016.

El projecte definitiu que es va aprovar el 2016 anirà finalment a judici. La primavera de fa un any es van celebrar dues consultes a Lloret i Blanes on el resultat va ser contrari al ramal. D’altra banda, la Generalitat i empreses de mobilitat eren partidàries del ramal que havia de “millorar la connexió i el agilitzar el trànsit” entre Blanes i Lloret.

Les obres, però, ara estan aturades.