dimarts, 8 d’agost del 2017

Algunes notícies per llegir 7 i 8/8/2017...

Avui petit incendi forestal a la batlloria. Ràpida actuació!


Apareix un dofí mort a la platja de Canet de Mar
CatalunyaDiari.cat 8/8/2017

L'animal va ser traslladat al Centre de Recerca en Sanitat animal de la UAB

 El dofí va ser trobat mort a Canet de Mar. | TWITTER / @MARSAVE_

Un dofí va aparèixer mort la tarda d’aquest dilluns, 7 d’agost, a pocs metres de la vora del mar, a la platja de Canet de Mar, al Maresme. Es tracta d’una cria de dofí d’aproximadament un metre de llargada que presentava una ferida al ventre. Membres del cos dels Agents Rurals es van fer càrrec de l’animal i el van retirar de la platja per portar-lo al Centre de Recerca en Sanitat Animal de la Universitat Autònoma per tal de fer la necròpsia i esbrinar les causes de la mort de l’animal.

Els Agents Rurals es van fer càrrec de la cria de dofí. | TWITTER / @MARSAVE_


| Un delfín a aparecido muerto a escasos metros de la orilla 😰😰 se hacen cargo del animal.


Finalment no hi haurà Barraques a la zona de vegetació dunar de la Pomereda (Malgrat de Mar)...



L'Ajuntament de Malgrat de Mar informa que les Barraques de Sant Roc d'enguany se celebraran a la Platja de Malgrat Centre, just davant de la plaça de Xesco Boix. Les Barraques es faran divendres i dissabte, segons el previst, i l'horari serà de 21:30 h a les 4 h.

La Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat ha informat desfavorablement perquè el pla d'autoprotecció -que l'Ajuntament fa servir sempre per a l'organització d'aquest acte- no preveu com s'ha d'actuar per a l'evacuació i confinament de persones en cas de risc químic.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ha decidit emplaçar les Barraques d'aquest any a la Platja de Malgrat Centre, just a davant de la plaça de Xesco Boix. Allà s'instal·laran les 8 barraques de diverses entitats del poble, així com l'escenari i tots els serveis. L'horari de barraques serà de 21:30 h a 4 h i a partir d'aquesta hora, es posaran en marxa els serveis de neteja de la platja. 

El cartell de barraques és el següent: 

-divendres 11 d'agost: El Senyor Peix, Doctor Prats i la Sra Tomasa

-dissabte 12 d'agost: Summer moguda

La Policia Local de Malgrat de Mar recorda que els menors de 16 anys que vulguin participar de la festa jove de Barraques de Sant Roc hauran de fer-ho, acompanyats d'una persona major d'edat i a més, hauran de portar una autorització signada pel seu tutor legal. Aquesta autorització es pot descarregar de la web municipal, o bé recollir a la recepció de l'Ajuntament o en una parada que l'Ajuntament tindrà habilitada a l'espai de Barraques.

Pel que fa a les activitats previstes per diumenge 13 d'agost al matí a la Platja de Malgrat Centre com el Concurs de Cocous, l'animació infantil i la guerra de colors i xeringada es farà al costat. 


Ràdio palafolls 8/8/2017


A tres dies perquè comencin els concerts, programats com cada any a la pista d’atletisme de Malgrat, es podria canviar la ubicació. La Generalitat, segons ha avançat el digital El Malgratenc, ha denegat el permís per fer-ho a les pistes d’atletisme  per motius de seguretat. El govern local es troba reunit en aquests moments. Les barraques preveuen l’actuació dels grups El Senyor Peix, Doctor Prats i Sra Tomasa entre l’11 i el 12 d’agost.

L’aforament de les barraques d’enguany s’havia ampliat de 4.200 persones a 6.000.

ÚLTIMA HORA: Estudien canvi ubicació Barraques. Gencat denega permís per fer-ho a les pistes d'atletisme al·legant motius de seguretat

Les Barraques canvien de lloc perquè la Generalitat no les autoritza sense un pla d'evacuació en cas de risc químic:


Sembla que els polítics segueixen construint carrils-bici sense consultar.
Els ciclistes no podem servir de cobertura per aquest tipus d'actuacions urbanístiques.
Sembla que construeixen intentant endevinar que és el que necessitem. No seria més fàcil simplement preguntar-nos? No cal endevinar res. Nosaltres sabem exactament el que necessitem.

Aquest nyap que tenen previst fer a La Selva, em recorda a aquell #carrilbici que tenien previst fer quan van presentar el projecte del PP24.

Els ciclistes no podem servir d'excusa per qualsevol despropòsit urbanístic.
Som ciclistes, no idiotes!

Més info: https://natura-tordera.blogspot.com.es/2017/08/territori-i-sostenibilitat-licita-les.html


Ràdio Calella 8/8/2017


Prendrà el nom de Via Marina, i anirà de Malgrat de Mar a Montgat passant per tot el litoral de la comarca. Al nord, continuarà per la Selva fins a Lloret de Mar, i al sud enllaçarà amb els tram ja existent. A més, es planifica un ramal central que anirà de Mataró, passant per Granollers i arribant a Monistrol. El projecte parteix de la idea inicial de la Federació d’Amics del Camí de Sant Jaume a Catalunya i que s’ha fet pròpia el Consorci de Turisme del Maresme, que l’entén com un atractiu turístic de primera dimensió.

El president de l’organisme, Joaquim Arnó, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia, que l’objectiu és que la Via Marina sigui una realitat el pròxim any Jacobeu, el 2021. Serà el primer tram de costa del camí de Sant Jaume i tindrà, a la comarca, dues parades destacades. “Sant Pol de Mar, i té el seu sentit perquè el patró és Sant Jaume; i l’altre Mataró, com a capital del Maresme però també perquè compleix els 25 quilòmetres de distància entre parades. Això no vol dir que els pelegrins hauran de parar obligatòriament allà, sinó que es podran allotjar per on passin, com per exemple Calella. L’objectiu és que es dispersi per tota la comarca i gaudeixi de l’activitat lúdica que vagin trobant”, ha dit.

 
Amb tot, el president del Consorci de Turisme del Maresme subratlla que el pelegrí trobarà a cada municipi informació sobre la seva oferta cultural i lúdica, i també una relació dels allotjaments que té a la seva disposició.

En aquests moments s’està treballant en la concreció del projecte i la seva valoració econòmica. L’objectiu és executar-lo a partir de subvencions i ajuts d’institucions supramunicipals. El més costós, admet Arnó, serà la senyalització i adaptació del camí en aquells punts on queda interromput o molt estret perquè sigui transitable.

“Podem optar a un FEDER Eix 6 del període 2014-2020, amb la complicitat del Consell Comarcal i dels ajuntaments en faríem la petició conjunta. Però també mirem altres institucions com la Diputació de Barcelona o recursos de la Generalitat de Catalunya; bàsimanet la taxa turística i ajuts per al foment del turisme que serveixen per endreçar els elements turístics de municipis i comarques”, ha comentat Arnó.

 
El Consorci de Turisme del Maresme ja ha iniciat contactes amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat i amb l’autoritat del Camí de Sant Jaume de Galícia perquè homologuin i validin el traçat.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Joaquim Arnó, president del Consorci de Turisme del Maresme.




Déu n'hi do!... lo que fan alguns ajuntaments per mantenir el suport al govern municipal d'una regidora ultra-mascotista...

Maresme360 8/8/2017

Simulacre a Sant Pol de rescat amb gos. Foto: Newfywater

Les platges de Sant Pol de Mar compten des d’aquest estiu amb nous socorristes. No és que s’hagi ampliat la plantilla de vigilants ni que l’Ajuntament hagi contractat una altra empresa per fer el servei de rescat. Els nous socorristes són gossos.
Es tracta d’una prova pilot pionera a Catalunya que es va engegar el passat mes de juliol a partir d’una col·laboració entre l’entitat sense ànim de lucre Newfywater, que es dedica a la preparació de socorristes i gossos per efectuar salvaments; Marsave, l’empresa que té la concessió de vigilància de les platges de Sant Pol i l’Ajuntament. La prova va sortir tan bé que totes les parts han signat un contracte pel qual el servei es prestarà de forma continuada fins a finals d’estiu a les platges del municipi.
Ramsés Martí, cap operatiu del grup de rescat aquàtic caní de Newfywater, ha explicat a maresme360 que el gos és com un vigilant més de l’equip.
El gos i el socorrista treballen conjuntament. En el moment que sorgeix la necessitat de fer un rescat el gos entra a l’aigua darrere del socorrista, que agafa la víctima i després tots dos surten de l’aigua agafats al gos. L’aventatge d’aquest sistema és que el socorrista no ha de reservar energia per sortir de l’aigua amb la víctima.
Reproductor d'àudio
Marti també ha explicat que Sant Pol de Mar ha estat el primer municipi on s’ha fet la prova pilot de rescat amb gossos a les platges i el primer municipi de l’Estat en signar un contracte per efectuar el servei.
Podríem dir que els primers gossos que treballen en tasques de salvament a les platges de l’Estat, són a Sant Pol de Mar, ja que els altres dos municipis que han fet proves pilot no han acabat desenvolupant el servei.
Reproductor d'àudio
Ramsés Martí ha explicat l’origen de la iniciativa.
Tot va començar perquè un dels membres de Newfywater és de Sant Pol i va proposar fer una prova pilot que va agradar molt a totes les parts. A partir d’aquí es va començar a estudiar la viabilitat de la seva implantació definitiva, sobretot pel que fa a la presència de gossos a les platges, que és un tema a vegades conflictiu.
Reproductor d'àudio
Altres poblacions, com Canet de Mar i Barcelona, s’han interessat per incorporar la figura del gos els equips de rescat de les seves platges.


Algú em pot explicar per què es perd un gos a la Platja de Pineda?... Hi haurà sanció al propietari? Gràcies
Continua la cerca de la gosseta perduda a la de , ahir. Es diu MALTA i és poruga, si la veus 👇