dilluns, 27 de febrer del 2017

Comunicat d'ERC sobre la legalització o no dels usos d'explotació il·legals dels càmpings 26/2/2017 ERC Blanes

Comunicat d'ERC sobre la legalització o no dels usos d'explotació il·legals dels càmpings
ERC Blanes 26/2/2017


L'Executiva d'ERC de Blanes, en nom de l'assemblea de militants i simpatitzants, i el Grup Municipal d'ERC, vol comunicar la decisió presa respecte a la legalització de les activitats d'explotació que els càmpings Bellaterra, Blanc d'Eivissa i El Pinar de la nostra Vila realitzen des de fa anys en uns terrenys del nostre terme municipal que no tenien la qualificació corresponent.

Amb les dades amb què comptem i la informació rebuda per part dels nostres regidors, els integrants de l'assemblea hem discutit i valorat els pros i els contres de la legalització com ja hem manifestat a la societat a través dels mitjans. La decisió presa finalment és la de no donar suport a cap ús com a  càmping als terrenys en què s'han comès les il·legalitats fins a dia d'avui,  atesa la informació de què disposem en l'actualitatRespecte a la pertinència de les multes que proposa el govern, l'assemblea les considera necessàries i pertinents.

Així mateix volem fer saber que la decisió ha estat transmesa al Govern en acompliment estricte del pacte de govern que vam signar amb les forces polítiques que conformen aquest govern conjuntament amb ERC: PSC i CiU. Segons aquest pacte, els assumptes que ERC considerés de transcendència debatre i valorar en assemblea serien duts a l'assemblea, com ha estat aquest cas, i havia de ser aquest organisme del nostre partit l'última veu i l'única veu vàlida a l'hora de prendre posicionaments polítics. És per això que el Grup Municipal i els regidors que el conformen ja han traslladat al govern la decisió que ara comuniquem a l'opinió pública. 

Per últim, volem recordar que les úniques veus vàlides per parlar de les decisions polítiques d'ERC a Blanes són l'Executiva del partit ja sigui a través del seu president o de qualsevol altre càrrec en l'àmbit de les seves competències o el Grup Municipal, també en l'àmbit de les seves competències. Ningú més. I és a aquests organismes del partit i de la institució municipal que els compet decidir a qui, com i quan expliquen aquestes decisions. Exactament el que ara estem fent.

Salut i República!

Albert Sanz
President d'ERC de Blanes

Àngel Canosa
Portaveu del Grup Municipal d'ERC 


 
és increible q hagin portat a ple tema tan greu sense q els socis de govern estiguin d'acord, tan equivocats no devem estar doncs 1

ERC de Blanes no veu clara la legalització dels càmpings
El Punt Avui 26/2/2017

L'equip de govern no té una proposta tancada per al POUM sobre la possibilitat de regularitzar les ampliacions il·legals, en part per la divisió a l'equip de govern sobre aquest tema

El portaveu d'ERC, Àngel Canosa, a la dreta, amb l'alcalde, Miquel Lupiáñez, i Pepa Celaya, en un ple celebrat aquest mandat Foto: QUIM PUIG.

NURI FORNS - BLANES
La possibilitat de legalitzar, amb el nou POUM, les ampliacions dels càmpings de Blanes que van anar estenent-se il·legalment durant anys té dividit l'equip de govern. Mentre que el PSC, el PDeCAT i el regidor del PP hi estarien a favor, el grup d'ERC (amb dos regidors) no ho veu clar, i per això sotmetrà la decisió a l'assemblea, segons va explicar ahir el regidor d'ERC i responsable d'Educació i Participació Ciutadana, Albert Sanz. Dijous, l'equip de govern va portar al ple les sancions als càmpings, que pugen a 1,5 milions en un cas (Bella Terra) i 20.604 euros en el cas d'El Pinar. La divisió clara entre els grups d'ICV-EUiA, la CUP i Batega, a l'oposició, i la resta de grups, va provocar que el tema acabés deixant-se sobre la taula, i l'Ajuntament ha convocat un altre ple extraordinari per aprovar les sancions per dijous vinent. Amb tot, els grups esmentats s'oposaven a regularitzar les ampliacions dels càmpings en el futur POUM, i ICV-EUiA va reclamar que en el mateix ple en què es tractin les sancions també s'hi porti el nou document del POUM. La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va dir que això no serà possible. “Encara no està del tot tancat”, va dir Celaya referint-se al POUM. En part, no està tancat per la falta d'una posició clara d'ERC, que afirma que finalment votarà el que decideixi l'assemblea, que s'ha de reunir “la setmana vinent o l'altra”, segons va dir Sanz. Per Celaya, “la fortalesa de Blanes” és ara el turisme, i el municipi no es pot permetre perdre un 20% de les places de càmping, que és el que podria passar si s'obliguen a tancar les ampliacions il·legals, com reclamen alguns grups de l'oposició. Amb tot, Celaya va admetre que “no tothom dins l'equip de govern ho veu igual” i, per això, “si no tenim 11 vots és una ximpleria portar-ho al ple”.

Amb tot, Celaya va criticar la posició d'ICV-EUiA, la CUP i Batega al voltant de les sancions, que considera independents de l'aprovació del POUM, i una obligació ineludible del consistori.

LA FRASE

El PSC i el PDeCAT estan a favor de legalitzar, i nosaltres ho hem de decidir en assemblea. Farem el que digui l'assemblea
Albert Sanz