dimecres, 1 de març del 2017

Algunes notícies per llegir 28/2/2017-1/3/2017...

L’ACA requereix la legalització de l’actuació feta a l’aparcament del Far
Ràdio Calella 1/3/2017

Font: Google Earth

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha demanat a l’Ajuntament de Calella que legalitzi l’actuació feta el passat mes d’octubre al terreny que hi ha als peus del Far i que està fent les funcions d’aparcament. S’hi va abocar runa reciclada provinent de les restes de maons i totxos de l’enderroc de la nau central de la Fàbrica Llobet-Guri, per tal de consolidar-ne el ferm. L’ACA ha confirmat a Ràdio Calella TV que l’administració local no va demanar l’autorització necessària i l’emplaça a fer-ho ara. ICV de Calella va ser qui va posar aquesta situació en coneixement de l’organisme públic mitjançant la presentació d’un escrit de denúncia, a principis d’aquest mes de febrer.

Tècnics de l’ACA van ser divendres a Calella per inspeccionar una zona de 1.475 metres quadrats de terreny, al costat del torrent de les Basses. És l’esplanada que hi ha a la banda esquerra del camí d’accés al Far, on els visitants hi poden aparcar el cotxe. El passat mes d’octubre s’hi va abocar runa del material provinent de l’enderroc de la nau central de la Fàbrica Llobet-Guri, en una actuació que ara l’ACA demana que es legalitzi. Això significa que insta a l’Ajuntament de Calella que li demani l’autorització que no havia estat sol·licitada, entenent que els terrenys en qüestió estan fora de l’anomenada zona de domini públic hidràulic però sí afecten la zona de policia. Aquesta és la franja de protecció de 100 metres d’amplada on, segons ha informat l’ACA a Ràdio Calella TV, l’ús i les activitats a desenvolupar es troben intervingudes prèviament per l’organisme públic. Explica que en els terrenys inspeccionats “s’hi vol habilitar un pàrquing” i que, en tot cas, l’autorització d’obres necessària “s’atorgarà, si s’escau, després d’examinar la documentació que presentin”.

La visita dels tècnics de l’ACA es va fer divendres i van estar acompanyats pels tècnics municipals, una premisa que va retardar uns dies la inspecció prevista per principis de la setmana passada. Aquesta estava motivada per la denúncia que aquest mes de febrer va presentar ICV de Calella. El portaveu ecosocialista ja va apuntar en declaracions a Ràdio Calella TV que el consistori necessitava el vist-i-plau de l’organisme públic per la naturalesa del terreny i de l’actuació. Sebastián Tejada va exposar llavors que havia preguntat concretament sobre aquesta qüestió al titular de l’àrea de Territori i Obres Públiques “sense obtenir una resposta clara”.


Una plaga d'escarbats "Tomicus" al Maresme destrueix els pins pinyoners
Notícies 3/24 TV3 28/2/2017

La sequera persistent afavoreix la procreació d'aquesta espècie

 Bosc d'Arenys de Munt, al Maresme, afectat per la plaga de l'escarbat "Tomicus"

Un petit escarabat del gènere "Tomicus" està arrasant als boscos de pi pinyoner del Maresme i està deixant grans extensions de pins enfosquits, morts. "Tomicus" ja ha mort 800 hectàrees de pi pinyoner, i l'única actuació efectiva davant d'un atac tan massiu és tallar els arbres.


La tala s'ha de fer ara, a l'hivern, quan aquest petit insecte encara és a dins la fusta, per treure'l dels boscos i reduir-ne la població.


Aquesta espècies d'escarabat sempre ha estat establerta a Catalunya, però ara ha trobat les condicions idònies per convertir-se en plaga: les sequeres continuades han deixat els arbres molt dèbils i exposats als atacs.




Quan l'animalisme controla la gestió del medi natural, els mascotistes s'encarreguen d'exterminar la fauna local...
L’equip de govern s’emplaça a reunir-se amb els voluntaris que tenen cura dels gats del carrer
Nova Ràdio Lloret 28/2/2017

IMATGE: PLE MUNICIPAL DEL 27 DE FEBRER DEL 2017 | FONT: NRLL

ARXIU DE SO: ALBERT ROBERT, MARC FUERTES, ANTONIO LORENTE, JORDI OROBITG, XAVIER RODRÍGUEZ PACIOS, JORDI HERNÁNDEZ, PAULINO GRACIA I ENRIC MARTÍNEZ

La sala de plens es va omplir ahir a la tarda de persones interessades en el prec que va fer ELLSSP per demanar que es canviï el nom del parc de l’Esperança pel de José Luís Pardo. La petició l’han signat més de 20.000 persones a través de la plataforma Change.org en homenatge al lloretenc, que va dedicar-se de manera altruista a tenir cura dels gats que viuen al carrer.

Paulino Gracia va portar la proposta al ple en forma de prec i es va posar de manifest que, per poder impulsar la iniciativa, hauria d’haver estat en forma de moció. Sigui com sigui, l’equip de govern ja va anunciar que està estudiant la demanda i la previsió és que es debati en un proper ple, tant si és a través d’un punt de l’ordre del dia fixat per l’alcalde com si és amb una moció d’ELLSSP.

Fins fa un temps, per posar el nom d’una persona a un carrer o plaça era necessari que fes com a mínim cinc anys que fos morta, però es va canviar la normativa i ara el canvi es pot fer de manera imminent.

En acabar la sessió d’ahir, el públic va fer diverses intervencions relacionades amb la cura dels gats que viuen al carrer i l’equip de govern es va emplaçar a reunir-se amb els voluntaris per mirar de treballar de manera conjunta per a la causa.