dimecres, 1 de març del 2017

Malgrat de Mar posa condicions a l'actuació al litoral 1/3/2017 El Punt Avui

Malgrat posa condicions a l'actuació al litoral
El Punt Avui 1/3/2017

El govern reclama garanties a Costes que les obres no malmetran el delta

Està pendent de l'estudi ambiental

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant la visita que va fer la setmana passada al tram de costa de Malgrat malmès pels temporals Foto: ACN / J.P.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
El govern de Malgrat continua molest per les formes amb què el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va anunciar les obres previstes per l'Estat per resoldre els desperfectes del temporal. Considera que, abans de fer pública la informació, el representant estatal hauria d'haver comunicat prèviament al consistori el projecte que es vol desenvolupar al litoral i que preveu inicialment la construcció d'una gran escullera al llarg de 350 metres de costa al tram que el mar es va menjar.

La regidora d'Urbanisme i Platges, Mireia Castellà (JxM), va explicar ahir que s'havia insistit al Departament de Costes que se'ls faci arribar l'estudi d'impacte mediambiental, que hauria d'incloure si la creació d'aquest mur de pedra que ha de frenar la força de les onades pot tenir conseqüències en el fràgil equilibri del delta de la Tordera. “La responsable de Costes, Maria Toledano, ens va assegurar de paraula que ens facilitaria la documentació, però de moment no hem rebut res”, va dir la regidora, que va lamentar: “D'informació per escrit de quin és el projecte, no en tenim pràcticament gens.”

Garantia total

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Ramir Roger (ERC), va qualificar la resposta de l'Estat a la situació del litoral de “poc transparent”. “No tenim prou elements per saber si l'escullera és la millor solució i no ens serveix l'argument que, com que es tracta d'una actuació d'urgència, s'ha de fer sense disposar de totes les garanties que es farà bé”, va concretar, i va assenyalar que el consistori “arribarà on faci falta amb les seves reivindicacions”. Castellà hi va afegir que paral·lelament s'està treballant per convocar una trobada amb tots els sectors afectats pel temporal, que inclouen els propietaris de càmpings, els pagesos del pla de Grau i els pescadors de la zona. “Volem escoltar totes les aportacions, perquè ens trobem en un moment propici per plantejar un debat aprofundit sobre quin ha de ser el futur d'aquesta zona”, va comentar.

Per la regidora d'Urbanisme i Platges, “és pràcticament segur” que les obres de condicionament del tram afectat del Camí de la Pomereda “no estaran enllestides per Setmana Santa”. “El càmping Les Nacions està tancat i els usuaris d'Els Pins poden utilitzar altres accessos”, va explicar, recordant que les obres per refer la via destrossada pel temporal que seran a càrrec de l'Ajuntament no es faran fins que no s'acabi l'actuació de l'Estat a la platja.

LA FRASE

És un moment propici per plantejar un debat sobre el futur del delta de la Tordera
Mireia Castellà (JxM)
REGIDORA D'URBANISME I PLATGES DE L'AJUNTAMENT DE MALGRAT DE MAR