diumenge, 12 de febrer del 2017

Més sobre l'absurda platja canina de Sant Pol de Mar 12/2/2017...

A ningú l'extranya que els partidaris de la platja canina a Sant Pol sempre siguin de fora (i a altres platges de la zona es repeteix aquesta curiositat) i que les demandes en contra siguin majoritàries al municipi?...


La playa de Sant Pol
La Vanguardia 12/2/2017

XAVIER COBOS, Sant Pol de Mar
12/02/2017 01:35 | Actualizado a 12/02/2017 01:35

Leo que en Sant Pol de Mar este verano no habrá playa para perros. Desde que el Consistorio inició esta prueba piloto el año pasado han aparecido, en diversos medios de comunicación, varios artículos siempre favorables. Pero resulta que no todo el mundo en el pueblo estaba a favor de esta iniciativa. Yo mismo, como integrante de una asociación en contra de la playa, entregué en el Ayuntamiento en el mes de septiembre una demanda en contra de esta prueba, avalada con la firma de más de 1.600 intolerantes, según la alcaldesa, vecinos de Sant Pol que, además, en un alto porcentaje, tienen mascotas. La respuesta fue que el Consistorio decide lo que se hace en las playas del municipio.

Hemos tenido que soportar los ladridos continuos de cientos de perros de todo tipo de razas y tamaños, sin ningún control de chip, como se hizo en Barcelona, y con dueños distraídos que dejaban las deposiciones en la playa. Tenemos cientos de fotos como testimonio.

Pero bien, al final los cormoranes han ganado. Los nudistas recuperarán su playa de toda la vida en buena sintonía con los que no lo son y los vecinos disfrutarán de un silencio sólo truncado por el paso de un tren de Rodalies ren­queante.

..................................................................


I recupero els comentaris a l'anterior carta del 8/2/2017 al mateix diari...

Platges per a gossos


Llegeixo amb molta tristesa que la platja de Les Banyeretes, de Sant Pol de Mar, que aquest estiu havia començat a ser per a gossos, ha deixat de ser-ho. Sembla que els motius han sigut principalment dos: les possibles molèsties que això causava a una comunitat propera de corbs marins i la intransigència d’alguns veïns. Pel que fa al primer punt, de tot cor desitjo que l’Ajuntament trobi una solució per no molestar les aus. Però pel que fa al segon, no puc admetre les raons dels intransigents que, simplement, no suporten els gossos. És que alguns banyistes no embruten ni fan les seves necessitats a les platges, i allí les deixen? És que no els espanten quan foten la música a tota canya o van a celebrar festes amb petards? És que els nens malcriats no molesten quan es passen llarga estona cridant?
D’altra banda, quantes platges hi ha per a banyistes i quantes per a gossos? Massa poques. Els que tenim gossos també tenim dret a gaudir de la platja amb ells, i molts es porten millor que molts humans. Una mica més de tolerància i de convivència.


Joan50
He llegit amb estupefacció les seves cartes a El Periódico i a La Vanguardia. Des de l'àmbit naturalista, ¿sap quants esforços s'han hagut de fer per a poder treure els gossos d'aquest indret? La presència dels gossos aquest estiu ha estat a punt d'afectar aquesta important colònia de corbs marins emplomallats al Maresme. Per culpa de la incompetència dels responsables municipals.
Amb la seva sensibilitat vers el medi natural, que intueixo per les seves fotografies que hi ha publicades al web, no entenc aquesta carta en aquests mitjans.
Sincerament hauria de saber que la presència dels gossos i dels constants lladrucs amb la densitat d'una platja de recreació canina no és comparable ni amb la presència humana, ni la puntual de nens petits jugant, ni la de la música, ni dels focs artificials de la festa major. Els corbs marins perceben els lladrucs dels gossos com a depredadors i no la resta.
 
Que a la platja de la Murtra en aquest extrem de les Banyeretes no es repetixi l'experiència de l'estiu passat, és la millor notícia que podíem rebre els que ens estimem la natura i els animals, i celebrem la notícia. Vostè enlloc d'estar content per la protecció assolida vers una espècie vulnerable, desprèn ràbia contra els veïns que s'han queixat per les molèsties que han patit, malauradament vostè no pot saber ni de bon tros el que han hagut d'aguantar, i el sol fet que compari les molèsties amb les de nens jugant a la platja, ja se m'acaben les ganes de dir-li res més. La seva carta a El Periódico no ha estat editada com la que hi ha a la Vanguardia, i allà queda retratat.
I vostè parla de convivència quan directament està dient que les queixes dels veïns li importen un rave? i que no suporta els nens?
Si tant necessita portar el seu gos a la platja en ple estiu, vagi-se'n a les que no molesten a la fauna autòctona i on els que viuen més a prop no es queixen per les molèsties que es generen, segur que en troba.
Joan50
Joan50
i respecte a totes les coses que assegura que fan les persones a les platges, voldria saber ¿a quina platja va vostè habitualment? que xunga no?
Joan50
Joan50
Cuanta demagogia en aquesta carta, mentre es molesti als veïns és igual oi?, no estem parlant dels que venen a la platja a l'estiu, que poden anar a un altre lloc, estem parlant dels que allà hi viuen. El que implica una platja de recreació canina no ho sap vostè ni te ganes de plantejar-s'ho. Estic segur que hi ha espais on no molestaria a ningú, però no a la majoria del litoral del Maresme on els habitatges estan arran de mar.
Espero que li posin un bar de copes sota de casa seva i que tanqui els dies laborables a les 4 del matí. Salutacions