dimarts, 14 de febrer del 2017

Noves mossegades als passejos marítims pel temporal de mar i algunes pluges 13 i 14/2/2017...


Molta menys pluja a la Baixa Tordera de l'anunciada per aquest episodi de precipitacions. Alguns dels registres entre ahir i avui...

19.2 mm + 4.6 mm a Sant Celoni
27.0 mm + 4.4 mm a Breda
11.1 mm + 2.4 mm a Tordera
10.8 mm + 1.4 mm a Blanes
4.4 mm + 1.7 mm a Pineda de Mar
8.8 mm + 5.6 mm a Calella
6.4 mm + 5.8 mm a Canet de Mar
15.8 mm + 7.5 mm a Arenys de Munt
19.0 mm + 11.0 mm a Vallgorguina

I noves destrosses a passejos marítims, equipaments i mobiliari urbà pel temporal de mar...

Escoltant a les "autoritats" de Blanes queda clar que no aprenen res...


El tercer temporal arriba a la costa
Els Matins de TV3 14/2/2017

Fina Brunet explica des de Blanes els efectes de la llevantada. L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el cap de protecció civil, Josep Lluís Pouy, han parlat de la seguretat i què es pot fer per prevenir els efectes del temporal.


El temporal de xaloc impacta altre cop contra el Passeig de Mar
Ràdio Pineda 14/2/2017


El darrer temporal de mar d'aquest dilluns va a la baixa. S'ha tallat el flux de llevant mar endins i per tant, les onades van a la baixa tot i que encara queda mar de fons. Aquest darrer episodi ha tornat a afectar el litoral pinedenc i aquest cop ha rebut amb més força el sector que va entre la Confraria de Pescadors i la Platja de la Riera, just davant del Carrer Tribala i fins el búnquer de la Guerra Civil. La previsió del temps indica que el temporal va a la baixa i per aquest dimecres es mantindrà la mar de fons però les onades ja no seran superiors als dos metres.

El temporal també ha afectat novament tota la costa de l'Alt Maresme i la costa gironina.



El torna a castigar la zona de càmpings malmesa a finals de gener a .


El temporal s’enduu, altra vegada,  la platja dels càmpings de Malgrat
Ràdio Palafolls 14/2/2017

El fort onatge d’aquest últim temporal ha tornat a inundar el camí de la Pomereda de Malgrat de Mar. El vial sentit Blanes està totalment impracticable i inundat i el mar ha ocupat l’espai de la platja. Les onades han tornat a negar l’espai i el Maresme i la Selva són altre vegada dues de les comarques afectades. Al gener ja es van perdre 30 metres de platja.

 Camí de la Pomereda inundat RP

No fa ni un mes de l’últim onatge que ja va causar destrosses a la mateixa zona i aquest és el tercer temporal d’aquest hivern que inunda el camí de la Pomereda i els càmpings situats a primera línia de mar. El vial ja s’havia reparat i ara, apunta la regidora de Medi Ambient i Platges de Malgrat de Mar, Mireia Castellà, caldrà tornar a arreglar l’espai. La brigada no hi treballarà fins que la llevantada hagi amainat cap a finals de setmana, quan també es farà una valoració dels danys.

Reproductor d'àudio

El cost dels desperfectes els haurà d’assumir l’Estat . Castellà ha reclamat a Costes que trobin una solució definitiva, perquè les mesures preses fins ara, com ara les dunes, no han servit per aturar l’onatge.

Reproductor d'àudio

A més, l’objectiu és tenir la zona arreglada abans de Setmana Santa, quan comença l’arribada de Turistes, pel que ja estan en converses amb Costes. Arreglar el vial i la xarxa elèctrica de l’últim temporal s’havia quantificat en 250 mil euros, ara caldrà tornar a fer la valoració dels danys.


A Blanes les onades s’han tornat a acostar al passeig marítim, però sense grans incidents ocasionats per l’onatge. El que sí que s’ha produït és un esvoranc al final del Passeig s’Abanell quan una màquina retirava l’aigua. El vehicle de neteja ha quedat atrapat a l’esvoranc d’uns 10m2, però ningú ha resultat ferit.

En el cas de Pineda, que juntament amb  Malgrat va ser un dels més castigats en l’anterior episodi de fa unes setmanes, ha tornat a afectar el litoral. En aquesta ocasió s’ha desplaçat altra vegada el carril bici que transcorre pel passeig marítim.

Tot i que la previsió és que el temporal i el mar de fons vagi a la baixa, Protecció Civil manté activat l’INUNCAT fins demà al litoral.


El temporal torna a inundar la zona dels càmpings de Malgrat
Ona Malgrat 13/2/2017

Les fortes onades d'aquest últims dies han tornat a inundar el Camí de la Pomareda a l'altura dels càmpings i han provocat destrosses a la zona. L'Ajuntament podrà valorar els danys un cop passi el temporal.

Imatges del temporal marítim. Font: Mireia Castellà.

La zona dels càmpings, ubicada al final del Camí de la Pomareda, torna a ser un dels punts afectats pel temporal marítim, que assota el litoral català. El temporal ha tornat a inundar la zona dels càmpings però, aquest cop, ho ha fet en menor quantitat.

La regidora de Platges Mireia Castellà ha explicat que fins que no acabi el temporal marítim no es podran valorar els danys que han causat les fortes onades a la zona dels càmpings.


Passeig Blanes ara mateix

a parlant de de mar

Seguimos trabajando para sacar la máquina hundida en el paseo marítimo de i

Ja han tret la màquina de la neteja que s'ha esfondrat al passeig marítim de a causa del temporal. Ara avaluen d'anys

Gran esvoranc al passeig de Blanes arran del tercer temporal de mar d'aquest hivern
Notícies 3/24 14/2/2017

Aquest no ha estat un gran temporal, però l'efecte dels últims -el del gener, per exemple- havia deixat desprotegida la primera línia

 La màquina de neteja ha quedat engolida per un esvoranc a Blanes

Protecció Civil manté avui l'Inuncat, tot i que el temporal de mar amaina. La llevantada d'aquest dilluns ha afectat, sobretot, la façana marítima de les comarques de Girona. A Blanes, la màquina de neteja que treia la sorra que s'havia acumulat al passeig ha quedat engolida per un esvoranc de 10 metres que s'ha obert aquest matí.


Aquest és el tercer temporal de mar de l'hivern. El Maresme i la Selva són dues de les comarques afectades per aquest nou episodi de mala mar. A Begur, per exemple, les onades han arribat fins als 7 metres. A Sant Antoni de Calonge s'ha barrat el pas al passeig marítim, on el temporal de mar hi ha arrossegat molta sorra. A Malgrat de Mar, l'aigua del mar també ha arribat a tocar alguns carrers i la zona de càmpings del poble, on l'aigua arribava fins als genolls.


Al gener, el litoral català ja va patir els efectes del temporal, el pitjor dels últims 14 anys.


Així està el mar a Sant Pol de Mar, amb onades entre 2,5 i 3 metres d'altura de llevant

El passeig de Pineda de Mar avui 12.02.17

Avui 12.02.17 a Roca Grossa St.Pol de Mar


along the GR5 in Catalonia, . Parc del Montnegre in misty, rainy morning.
Parc Montnegre, finally there is some view ;-) really foggy and rainy, amazingly green, a jungle at times!