dijous, 13 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 12 i 13/7/2017...

11.7.2017 Caretta caretta 1 morta M4, Sant Pol de Mar, Maresme

Avui hem actuat al costat de Bombers i amb el suport de la Policia Local de Lloret i dels membres del Departament de Protecció Civil, en un incendi a la zona de Cala Banys, fruit de la negligència del propietari del terreny, que en fins a tres ocasions ha estat requerit perquè retirés les restes vegetals de l'actuació que va realitzar i no ha tingut prou amb la infinitat d'actes i denúncies que se li han instruït, ha fet cas omís dels mateixos. Doncs avui hem tingut que lluitar contra les flames per culpa seva, per no ser conscient del que ha pogut ocasionar. Actuacions així ens treuen de les nostres caselles, i normalment no som tan contundent amb els nostres comentaris però realment estem indignats amb aquest tipus de persones.
Secretariat Federacions ADF Catalunya


Cremen 600 metres quadrats del bosc proper a Cala Banys
Nova Ràdio Lloret 12/7/2017

IMATGE: ELS EFECTIUS, TREBALLANT PER APAGAR EL FOC, AQUESTA TARDA | FONT: ADF

Aquesta tarda ha tingut lloc un incendi a Lloret de Mar, que ha cremat 600 metres quadrats del bosc proper a Cala Banys, a la part que dóna al carrer Francesc Campderà. En concret, ha estat al costat de l’antic psiquiàtric i de l’hotel Gran Garbí. Segons els Bombers, el foc no ha fet danys personals. Ha cremat matolls i arbres, per causes que no se saben.

L’avís s’ha donat a les 18:00 hores. Fins al centre de Lloret s’hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers, a més de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i la policia local. Els efectius hi han estat treballant fins a les 19:30h, quan han donat per apagat el foc.

Es dóna la circumstància que és el segon incendi que es produeix a la vila aquest dimecres. El primer ha tingut lloc de matinada, a dins de l’abocador municipal, on ha cremat una pila de deixalles.


Un incendi crema aquesta matinada una pila de deixalles a dins de l’abocador de Lloret
Nova Ràdio Lloret 12/7/2017

IMATGE: FUM AQUESTA MATINADA AL BARRI DEL RIERAL, PROVOCAT PEL FOC | FONT: TWITTER DE JOSÉ LUÍS BLANCO

Un incendi ha tingut lloc aquesta matinada a l’abocador de Lloret de Mar. Per causes que no se saben, s’ha cremat una pila de deixalles a dins de l’abocador municipal, situat a les Alegries.

Segons els Bombers, el foc –que ha fet força fum- ha cremat una extensió d’uns 400 metres quadrats d’escombraries barrejades. Els efectius l’han anat apagant i a la vegada apartaven les deixalles que no cremaven.

L’avís s’ha donat a les 2:25 hores (a la matinada) i ha mobilitzat fins a cinc dotacions de Bombers, de Lloret, Hostalric, Maçanet i Cassà de la Selva. Sobre les 7 hores, han donat per acabada l’actuació, en què també hi havia present la Policia Local.

Fonts municipals confirmen que l’incendi no ha fet cap dany personal, només danys materials a l’abocador, i que s’han rebut trucades de veïns alertant de l’olor que feia el fum.


Aquesta nit, incendi d'una pila de deixalles a l'interior de l'abocador de Lloret de Mar. Han treballat 5 dotacions . Cap ferit


Un incendi crema 200 metres quadrats de matolls a la zona ubicada darrera de la Citroën
Ràdio Calella 12/7/2017

Efectius dels Bombers treballant aquest migdia en l'extinció de l'incendi a Calella

Ensurt aquest matí amb un petit incendi que s’ha declarat al sector de Joan Coromines, darrera la zona de la Citroën.

El foc s’ha declarat cap a dos quarts de dotze del migdia i, segons han confirmat els Bombers de la Generalitat, en dos focus diferenciats i separats entre ells per uns 100 metres de distància. El foc ha acabat cremant una superíficie de 200 metres quadrats de pinassa i matolls.

En l’extinció de l’incendi hi ha intervingut una dotació dels Bombers del parc de Pineda de Mar, que han rebut el suport dels efectius de Lloret de Mar.

Precisament avui el Maresme es troba al nivell 1 sobre 3 d’alerta per risc dincendis de l’anomenat Pla Alfa al conjunt del territori català.

Incendi apagat i zona controlada a la part alta de Joan Coromines


A causa de l'enfonsament la barca ha perdut gasoil i, preventivament, l'Ajuntament ha fet onejar la bandera vermella

Dues noies que feien pàdel surf a Vilassar rescaten els tripulants d’una barca
Diari Maresme 12/7/2017

Localització de la taca | Foto: Aj. V.M.

Una embarcació s’ha enfonsat aquest dimecres, al matí, a la zona de l’espigó de Garbí de Vilassar de Mar. A causa de l’enfonsament, la barca ha perdut gasoil i el consistori vilassarenc ha informat que, preventivament, oneja la bandera vermella a la platja de l’Astillero quedant prohibit el bany entre entre el Club Nàutic i l’esmentat espigó.

Segons han informat fonts del mateix consistori, el fets s’han produït sobre les 11 del matí a la zona de l’espigó de Garbí, quan els dos tripulants d’aquesta embarcació de cinc metres han demanat auxili perquè la barca se’ls estava enfonsant. Dues noies que estaven fent pàdel surf els han assistit ràpidament i els han pujat a les seves taules. Tot seguit, amb l’ajuda del socorrista de la platja, els dos rescatats han estat remolcats fins a la sorra. Les mateixes fonts han informat que els tripulants de la barca enfonsada han arribat en bon estat de salut.

Per altra banda, el consistori ha informat també que ja s’ha activat el protocol per coordinar els treballs per intentar treure la barca de l’aigua.


Front comú d’ERC i Bermán contra la gestió del govern amb la planta de biogàs
Ràdio Palafolls 12/7/2017


Tot i les diferències que separen els republicans i l’antic popular i ara no escrit Óscar Bermán, els dos grups a l’oposició no recolzen el procediment que ha seguit l’executiu local en la modificació del PGO. Cadascú ha anat per la seva banda, però han defensat els mateixos punts.

En l’últim ple es van desestimar les al·legacions i Bermán i ERC van tornar-hi a votar en contra. Ambdós consideren que no s’ha escoltat al poble i hi veuen “interessos ocults”. Han tornat a reclamar més transparència en un assumpte que genera “preocupació i inquietud entre els ciutadans”.

 Francesc Alemany,regidor d’ERC a l’Ajuntament de Palafolls. RP

Óscar Bermán, regidor no adscrit a l’Ajuntament de Palafolls. RP

Entre l’aprovació inicial i la provisional només han passat 3 mesos, una velocitat “rècord” pels republicans. Des de la formació liderada al plenari per Francesc Alemany, s’ha retret a l’Administració local que hagi desestimat les al·legacions tant ràpidament i ha posat sobre la taula, que si bé és cert que l’entitat ha incomplert el procediment a l’hora de presentar instàncies amb l’Ajuntament, l’Administració local també ha incomplert la normativa i “no passa res”.

Reproductor d'àudio

El consistori estaria obligat a notificar a l’entitat que no ha utilitzat el mètode adequat, si admet el document a tràmit, s’ha de posar en contacte amb l’entitat i contestar en el termini d’un mes. S’haurien incomplert aquests 3 punts.

Bermán s’ha preguntat si l’alcalde hi té interessos i ha coincidit amb els republicans pel que fa a la manca de transparència. Pel no adscrit no s’ha parlat dels problemes de mobilitat que ocasionarà ni d’un possible cas de fuita en la planta.  Per l’ex popular, no s’han escoltat els veïns que s’hi oposen.

Reproductor d'àudio

El nou document, que ara ha de passar pel filtre de la Generalitat de Catalunya, iguala tots els sectors de la zona industrial a l’hora d’importar residus. El nou planejament limita a la meitat les deixalles externes que es portin a Palafolls, pel que les indústries que vulguin construir algun tipus d’infraestructura per transformar els residus ho han de fer amb el 50% de deixalles pròpies.


El govern acusa l’oposició d’anar “contra el progrés” de Palafolls
Ràdio Palafolls 12/7/2017


La planta de biogàs ha tornat a enfrontar el govern amb la resta de grups polítics. Les declaracions s’han fet en el procés de desestimació de les al·legacions contra la modificació del Pla General d’Ordenació (PGO) del Polígon Industrial que permetrà la construcció de la planta de biogàs. Altra vegada el polèmic assumpte només ha comptat amb el recolzament del govern ( PSC, ICV-EUiA i el no adscrit Martí Victòria). Les al·legacions presentades presencialment per l’Associació de Veïns de Mas Reixach, on es demanava que s’anul·lés la modificació del Pla -acompanyades amb 270 signatures- s’han desestimat tal i com estava previst.

La modificació del PGO tirarà endavant. L’alcalde Valentí Agustí veu les crítiques d’ERC i del no adscrit Óscar Bermán com un atac personal i els acusa d’anar en contra del progrés del poble.

Reproductor d'àudio

Segons es recull a l’informe jurídic de l’Ajuntament, un dels motius pels quals es desestimen les al·legacions és que es va incomplir la normativa a l’hora de presentar-les: s’ha de fer telemàticament i no presencialment. El document del nou PGO ha superat l’aprovació provisional i l’haurà de validar la Generalitat.


EL PROJECTE DEL TANATORI SEGUEIX EL SEU CURS
Elmalgratenc.com 13/7/2017

imatge d’arxiu

En el decurs del darrer ple municipal, des del públic es va preguntar pel projecte de construcció d’un tanatori a Malgrat de Mar. La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, va respondre que l’empresa encarregada de desenvolupar-lo ja n’ha demanat la llicència corresponent, ara fa uns dos mesos. Bombers ha elaborat l’informe de seguretat i, actualment, l’arquitecte municipal està revisant els detalls del projecte.

Malgrat de Mar preveu construir un tanatori en els terrenys on s’hi havia d’ubicar la Ciutat Sanitària, a l’entrada sud del municipi. L’actual govern local no ha donat data d’inici de les obres. Durant el mandat anterior, però, es va assegurar que s’iniciarien aquest any. El darrer govern municipal també va afirmar que estarien enllestides de cara al 2019.


Coses que passen quan els regidors animalistes volen protagonisme... I a Sant Pol volen gossos a la platja com sigui i per collons...

SANT POL, PRIMER MUNICIPI DE CATALUNYA EN INCORPORAR EQUIPS DE RESCAT CANÍ A LES SEVES PLATGES
Ajuntament de Sant Pol de Mar 12/7/2017


El dissabte 15 i diumenge 16 de juliol de 2017 i per primer cop a Catalunya, equips de salvament aquàtic caní treballaran en un dispositiu de vigilància i salvament de platges a Sant Pol de Mar. Es tracta d'una prova pilot que es durà a terme a la platja de les Barques d'11 a 15 hores, en què equips formats per socorrista aquàtic i gos de salvament s'incorporaran a l'equip de socorristes de Marsave, empresa responsable de la seguretat de les platges del municipi.

Els equips de rescat aquàtic caní pertanyen a Newfywater, entitat sense ànim de lucre, que prepararà socorristes i gossos per a efectuar salvaments. Disposen de l'únic grup operatiu en rescat aquàtic caní de Catalunya i és un dels tres existents a l'Estat espanyol. Actualment disposen dels únics instructors habilitats en aquesta especialitat per la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme RFESS* , que certifica als seus socorristes i als gossos de rescat. El Grup de Rescat Aquàtic Caní realitza actualment serveis puntuals de vigilància, salvament i primers auxilis en esdeveniments aquàtics.

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha volgut ser capdavanter en la inclusió en el dispositiu de seguretat de platges dels equips de salvament amb gossos, molt comuns en països com Itàlia i França, però poc coneguts a casa nostra, on les normatives d'ús de les platges posen impediments al treball dels animals.

*La RFESS és l'entitat que des del 1961 està dedicada a la promoció, formació, pràctica i desenvolupament del salvament i socorrisme a Espanya, és membre de la Federació Internacional de Salvament (ILS) i de la Federació Llatinoamericana de Salvament i Socorrisme. Així mateix està reconeguda pel Consell Superior d'Esports (CSD).