diumenge, 9 de juliol del 2017

Sobre la recuperació del conjunt romànic de Roca-rossa (Tordera) 9/7/2017

També pots llegir...

Sobre la recuperació del conjunt romànic de Roca-rossa (Tordera) 18/5/2016

Sobre la recuperació del conjunt romànic de Roca-rossa (Tordera) 14/8/08

Runes del Monestir de Santa Maria de Roca-rossa (Tordera) 13/6/08


Ahir es va "oficialitzar" la "restauració" del conjunt romànic de Roca-Rossa (Tordera)...

Gaudint de la sonoritat del Monestir de Roca-Rossa! Avui estrenem les obres de rehabilitació d'aquest conjunt patrimonial

Ahir ho vaig deixar anar de manera irònica... sembla que hi ha més Regidors "obligats a ser-hi" que resta de vilatans ;)

I és que no només ha estat la pèrdua d'un lloc de nidificacions important del municipi, sinó que a més a més ha estat un nyap de proporcions monumentals... Al final, tot per a no-res...

Això només són uns exemples...

SANTA MARIA DE ROCA ROSSA.- S.XIII.- Les pedres robades se sap on estan, Aquesta es la "magnifica restauració" d'uns inutils, Arquitecte,constructora, amparats per l'Ajuntament de Tordera i la Generalitat.
Esta es la "Magnifica restauración de unos inutiles, Arquitecto,Costructora,Ayuntamiento,Gobierno de Cataluña.Santa Maria de Roca Rossa,pobre monumento.Una intervención nefasta hecha sin amor,ni rigor,ni arte ni vergüenza!

SANTA MARIA DE ROCA ROSSA TORDERA. BARCELONA #VideoArmengol
Una intervenció nefasta i mancada de rigor.
La desgraciada supuesta"Conservación" del Monasterio de Roca Rossa, Tordera.Barcelona..un desastre sin ningún criterio científico. Una sobre carga de hormigón armado en el techo,sin analizar la resistencia de las paredes es una completa barbaridad. Una chapuza total.

SANTA MARIA DE ROCA ROSSA TORDERA, BARCELONA. Cuando las chapuzas son peores que el remedio.Culpables,Ayuntamiento, Arquitecto,Generalitat

En respuesta a 

En respuesta a 
restauración solo con cemento en Monasterio de Roca Rosa Tordera

En respuesta a 
Monestir de Roca Rossa , Tordera nueva cubierta de cemento . Intervención nefasta? las paredes guantarán el peso ?

Fotos monestir de Roca Rossa . Tordera. Mucho cemento.

En respuesta a 
Chapuza ? Cemento en la cubierta Monestir Roca Rosa Tordera

En respuesta a 
Restauración chapuza ? Del Monestir de Roca Rossa, Tordera .

1 comentari:

Unknown ha dit...

Correu enviat al regidor de Cultura senyor Llorens
Bon dia,

Em dirigeixo a vostè per expressar-li la meva opinió personal envers l'actuació de "consolidació" que s'ha portat a terme al Monestir de Roca-rossa.

Li vaig arribar el correu que he enviat a l'historiador Joaquim Graupera on queda reflectida la meva opinió.

Hola Quim,

Sóc en Jaume Planas de Calella membre d'Òmnium Montnegre. Ens vam conèixer en la conferència que vas venir a donar.

T'escric després de veure la "restauració" feta al monestir de Roca-rossa.

T'haig de dir que aquestes actuacions em semblen deplorables malgrat la "possible bona intenció del que les executa".

Imagina't com ens sentim quan, des d'Òmnium Montnegre, estem treballant en el muntatge d'una exposició sobre el Vescomtat de Cabrera. Concretament sobre els municipis de l'Alt Maresme a fi i efecte de divulgar el nostre patrimoni.

He penjat al facebook dos texts explicant la meva opinió personal.

Texts :
1.- ROCA- ROSSA (Tordera), un edifici maltractat amb una remodelació qüestionable.
El passat 8 de juliol de 2017 es van inaugurar les obres de remodelació del monestir de Roca Rossa a Tordera. L’edifici és força important a nivell patrimonial ja que es tracta de l'únic exemplar a la comarca d’art romànic tardà o de protogòtic. Es tracta d’un edifici que ha patit un maltractament evident I un sever espoli de les seves pedres al llarg de molts anys.
Malauradament, la restauració és molt qüestionable, per dir-ho d'una manera amable. Desconec com s'ha gestionat així com la capacitat de captar fons per fer una restauració acurada.
Aquest monestir és pràcticament desconegut per a molta gent de la nostra comarca. Això fa que una "restauració" com aquesta passi desapercebuda.
Les persones responsables de les àrees de cultura dels nostres ajuntaments, o bé tenen un coneixements pel que fa al seu valor històric i patrimonial, o bé han de saber buscar assessors més competents.
Restarà així definitivament ?
No podem deixar morir d'aquesta manera el nostre patrimoni medieval ¡¡

2.- Aquest monestir ha quedat dins una urbanització d'aquelles que van créixer sense gaire control. Tot i el seu entorn, no s'hi val fer aquesta actuació i fer un acte de presentació lloant la feina de consolidació. Des d'aquí la meva crítica al regidor de cultura de l'ajuntament de Tordera.
"Senyor regidor :
Puc entendre la seva preocupació envers la situació (el visito vàries vegades l'any) i esperar fer gestions per aconseguir fons a fi i efecte de fer una actuació digne, no és suposar que es deteriorés més.
Quan un poble té un patrimoni com aquest, ha de preservar-lo dignament.
Em permeto recomanar-li visitar el castell de Montsoriu. Un exemple de recuperació del patrimoni de l'antic Vescomtat de Cabrera.

Salutacions,
Jaume Planas

Per qualsevol cosa estic a la seva disposició