dimarts, 11 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 9-11/7/2017...

Llibertat amb càrrecs pel voluntari de l’ADF sospitós de l’incendi
Ràdio Palafolls 10/7/2017


El dijous passat el presumpte autor del foc va passar a disposició judicial al jutjat nº2 d’Arenys de Mar. Després de la declaració va quedar en llibertat amb càrrecs per un possible delicte d’incendi forestal. El jutge creu convenient seguir investigant la presumpte vinculació del voluntari de l’ADF i veí de Palafolls amb l’incendi que es va produir el passat 4 de juliol.

Els Mossos  investiguen també la possible relació amb la resta de focs que s’han produït al barri i que es van concentrar a la part nord de Sant Lluís, a Can Jordà.

Els bombers treballant en l’extinció del foc de Can Jordà. RP

L’ADF de l’Alt Maresme assegurava que l’havien enviat ells al lloc de l’incendi perquè col·laborés en l’extinció, finalment va acabar detingut. La Federació ha suspès cautelarment el voluntari de les seves funcions mentre no es resolgui la investigació. Se li ha requerit que torni la documentació i la roba de l’ADF a l’espera del que dicti el jutge.

La Federació d’Agrupacions en Defensa Forestal li va obrir un expedient informatiu i mentre continuï la investigació se l’apartarà del cos de voluntaris. En un comunicat, es defensava la “presumpció d’innocència fins que no es demostrin els fets” i es reiterava que la seva presència es devia a què l’havia activat l’ADF per la proximitat amb l’incendi.

La detenció va ser resultat de la col·laboració entre la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals, que ja sospitaven que la quinzena de focs que havia patit el barri eren provocats.

El jutge haurà de determinar la culpabilitat de l’investigat. De moment, es troba en llibertat amb càrrecs  i preval la presumpció d’innocència.

La Federació ha suspès cautelarment el voluntari de les seves funcions mentre no es resolgui la investigació.


Recolección de corcho en la finca Can Burgada de Tordera en el Parc del Montnegre i El Corredor -QV

Pela de suro a la finca Can Burgada de Tordera, al Parc del Montnegre i Corredor -QV


MALGRAT DE MAR EXPOSA EL PROJECTE DE L’ÀREA COMERCIAL
Elmalgratenc.com 10/7/2017


Aquest dilluns, es donaran tots els detalls sobre el projecte de construcció d’una gran àrea comercial a Malgrat de Mar. En concret, la urbanització i edificació del sector Escultor Clarà. L’acte informatiu es farà a l’arxiu municipal, en dues sessions. La primera a les 19.30 h i l’altra a les 20.30 h.

La iniciativa, promoguda per una empresa privada, inclou locals comercials i de restauració, uns magatzems de material esportiu i 260 habitatges. També s’ha previst construir una rotonda d’accés a la N-II.

El govern local sotmetrà a consulta entre els ciutadans el desenvolupament o no del projecte. El resultat d’aquesta consulta popular serà vinculant, segons s’ha assegurat des del consistori malgratenc.


Divisió dins el govern per la zona comercial de Malgrat
El Punt Avui 11/7/2017

JxM i PDeCAT faran campanya a favor, ERC pren posició en contra i la CUP no es defineix i promou el vot “informat”

Totes les formacions, però, confirmen que s’acatarà el resultat de la consulta

La zona de l’Escultor Clarà de Malgrat de Mar on es projecta una zona comercial si prospera la consulta ciutadana Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
Veus diverses i contraposades en el govern quadripartit de Malgrat sobre la futura àrea comercial prevista a la zona de l’Escultor Clarà i que se sotmetrà a consulta ciutadana els propers dies 20, 21 i 22 d’aquest mes. JxM i PDeCAT defensen el projecte en tant que el consideren “una oportunitat per al futur econòmic del municipi”. L’alcaldessa, Carme Ponsa (JxM) posa l’accent en la idea que es tracta d’una proposta “atractiva, en tant que significa ampliar i complementar l’oferta comercial del municipi i afavoreix que la població atregui compradors de fora”. “En tot cas, el que demanem tots és la màxima participació de la ciutadania perquè es tracta del futur de Malgrat”, indica l’alcaldessa. Des de les files del PdeCat, la portaveu Neus Serra remarca la importància d’un model que rebaixa l’augment d’habitatge que s’hi havia previst, quan s’hi havia de desenvolupar una àrea residencial estratègica (ARE) que va ser rebutjada. “Donem suport per coherència amb el vot que vam donar al POUM i perquè creiem que es tracta d’una bona oportunitat per a Malgrat, tant en l’aspecte urbanístic com, sobretot, en el de desenvolupament econòmic”, assenyala Serra. A l’altre extrem se situen els republicans, que van ser els primers a fer pública la seva posició . En roda de premsa, la presidenta local, Teresa Verdaguer, va emfatitzar que el no de la seva formació es fonamenta en el model de poble defensat fins ara: “Que no creixi de manera desmesurada i on tinguem uns serveis públics preparats per atendre la població que tenim” ERC tem que el desenvolupament de la zona comercial pugui provocar que Malgrat “sigui un municipi igual que molts d’altres i perdi la seva identitat”.

Finalment, la CUP va decidir en assemblea “no prendre cap posició determinada en relació amb la resposta de la pregunta”. “Considerem que la nostra tasca és contribuir a la reflexió, i que els potencials votants, lliurement i informats, decideixin quina és la resposta que consideren adequada”, assenyalen en els escrits que han començat a penjar a les xarxes socials.

Tots els grups del govern –i l’Associació de Comerciants Malgrat Centre– s’han compromès a fer actes públics per tal de defensar les seves respectives posicions i han confirmat que sigui quin sigui el resultat de la consulta popular, l’acataran i l’executaran.

L’oposició espera

Des de les files de l’oposició, el PSC, a través de l’exalcalde Joan Mercader, encara no s’ha volgut definir. “Si ho fem serà en els pròxims dies”, va comentar ahir, tot i recordar que l’anunci del projecte de la zona comercial el va fer ell poc abans de la moció de censura el mes de febrer passat. Ana Vega, la portaveu del PP, va anunciar que el seu partit té pendent una reunió, dimecres, per acabar de prendre una decisió, però va indicar que “els governs han d’actuar en conseqüència i prendre les decisions que els correspon, i no fer consultes quan els convé”.

LA FRASE

El que demanem tots és la màxima participació perquè es tracta del futur de Malgrat
Carme Ponsa (JxM)
ALCALDESSA DE MALGRAT DE MAR


Recupero aquest fragment per al·lucinant...
"Una de les solucions, segons s’ha indicat des del govern local, passaria per urbanitzar la zona."
Elmalgratenc.com 11/7/2017


Veïns dels carrers Antoni Gaudí i Bartomeu Paulís de Malgrat de Mar reclamen una neteja més exhaustiva de l’espai verd que hi ha a la zona. La demanda, que no és nova, afecta a aspectes relacionats amb el desbrossament de plantes i matolls.

Els veïns consideren que l’ajuntament no en té prou cura, assenyalen que l’espai està descuidat i volen que s’augmenti i millori el servei. Des del govern se’ls ha respòs que el calendari de neteja el fixa l’empresa encarregada del desbrossament. També s’ha assenyalat que el sistema que s’aplica és l’adequat en aquests casos. Tot i això, el govern s’ha compromès ha estudiar la problemàtica i ha aportar-hi les millores que siguin necessàries. Una de les solucions, segons s’ha indicat des del govern local, passaria per urbanitzar la zona.


Blanesaldia.com 10/7/2017

Urbanització dels terrenys del pla parcial Costa Brava / Blanesaldia.com

L’Ajuntament de Blanes ha obert el termini d’exposició pública del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), després que el ple municipal del passat 29 de juny va aprovar-lo amb caràcter inicial per 13 vots a favor i 8 en contra. Durant aquest període es podran presentar les al·legacions que es considerin oportunes, i per informar-se sobre el contingut del pla, hi ha diversos mitjans que es posen a l’abast de la ciutadania.

Es pot consultar i descarregar la documentació ciclant aquí . La informació complementària es pot consultar clicant aquí. També s’hi pot accedir físicament de dues maneres. Una d’elles és obtenint una còpia en CD a l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (AMIC), a la planta baixa del consistori (Passeig de Dintre, 29).

L’altra opció és adreçar-se al Centre Cultural Els Padrets (Carrer Sant Bonós, 5), on s’hi ha dipositat físicament tota la informació i documentació. Es podrà consultar fins a mitjans del proper mes d’octubre, i l’horari per fer-ho és de dilluns a divendres, de 9’30 a 13’30 h. Per últim, també hi ha la possibilitat de concertar una trobada per ampliar informació i aclarir dubtes amb l’equip tècnic assessor del POUM, demanant una cita prèvia a través del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Sessió informativa el 12 de juliol

A banda de totes aquestes opcions, l’Ajuntament de Blanes també ha organitzat una sessió informativa que tindrà lloc aquest dimecres 12 de juliol a les set de la tarda a la Sala de Plens. Està convidat a assistir-hi qui vulgui informar-se, així com tothom que estigui interessat en dir-hi la seva, sense necessitat de realitzar cap inscripció prèvia.

La sessió s’encetarà fent un repàs del procés de participació que s’ha realitzat fins ara, amb l’objectiu de contextualitzar la reunió i donar a conèixer les dades bàsiques de les accions que s’han dut a terme. Seguiment, i com a punt central de la trobada, l’equip redactor del POUM presentarà les línies generals i principals propostes del POUM que s’ha aprovat inicialment.


Promovent entre els nens activitats compatibles amb els valors naturals dels municipis. Els "naturalistes" del futur
Ràdio Arenys 9/7/2017

foto xavi salbanyà

Des de l’organització fan una valoració positiva ja que s’esperaven la meitat de participants.

Un any més, el port esportiu d’Arenys ha acollit avui el Concurs Infantil i Juvenil de pesca organitzat pel club de pesca Mar-Esport. Un dels organitzadors, Josep Cornell, apunta que els 70 participants han pogut pescar durant la jornada diferents tipus de peix, com orades, llisses, i sorells. Cornell explica que el perfil de nens que s’apropen a participar en aquest concurs és molt heterogeni i que hi ha tant nens que practiquen l'esport habitualment com petits que s'inicien.

Finalment, el membre del club esportiu destaca que aquest tipus d’activitats serveixen per introduir els més petits al món de la pesca. Tot i així, destaca que actualment és molt difícil disposar d’espais per a practicar aquest esport.