dissabte, 18 de març del 2017

Algunes notícies per llegir 17/3/2017...

La millora del passeig fluvial i la reforma del Camí Ral, els dos grans projectes de la regidoria d’Obres i Serveis per aquesta legislatura
Ràdio Tordera 17/3/2017


A finals de l’any passat, Carles Aulet va tornar a l’Ajuntament de Tordera com a regidor, per ocupar la plaça que va deixar Marc Unió per motius personals i professionals. Aulet s’encarrega de les regidories d’Obres i Serveis i Pagesia, dues àrees que ja havia dirigit anteriorment. I durant el que queda d’aquesta legislatura haurà de culminar dos projectes importants: la reforma del Camí Ral i la millora del passeig fluvial. Tant un com l’altre s’estan acabant de redactar.

El projecte més immediat i que s’ha de dur a terme durant aquest any és la millora del passeig fluvial, que s’inclou dins la ruta de la Tourdera, la via verda que resseguirà tot el riu Tordera i que ha d’unir, a peu o en bicicleta, el Montseny (on neix) i la Mediterrània (on desemboca). En el tram torderenc, els treballs previstos són: col·locar nova senyalització, millorar el tram que passa pel carrer Puigvert i construir dos ponts abans d’arribar a l’empresa Torho. Ho explica Carles Aulet.

aulet projectes 1

Inicialment, el tram de passeig fluvial que passa pel centre de Tordera es va il·luminar amb llums que funcionaven amb energia solar. Aulet diu que insistiran perquè es recuperi aquesta il·luminació.

aulet projectes 2

Pel que fa al projecte de reforma del Camí Ral, que està previst executar-lo durant el 2018, té l’objectiu de millorar la mobilitat dels vianants.

aulet projectes 3

Els projectes de millora del passeig fluvial i reforma del Camí Ral estan subvencionats per la Diputació de Barcelona.


Malgrat reclamarà a l’ACA que canalitzi la Riera
Ràdio Palafolls 17/3/2017


L’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa, s’ha reunit aquest dijous amb el delegat de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, en un trobada en què l’alcaldessa li ha traslladat diverses peticions. Al respecte, Carme Ponsa ha demanat el compromís a la Generalitat per tal que actuï com a mediador i insti i a l’Agència Catalana de l’Aigua a què actuï al tram final de la riera. Es tracta de la desembocadura que es troba a l’inici del Passeig Marítim a l’alçada de l’Avinguda Verge de Montserrat.

Reproductor d'àudio

Segons Ponsa es tracta d’una demanda històrica. Ja hi ha un projecte redactat amb un cost d’execució d’uns 2 milions d’euros. L’alcaldessa assegura que és competència de l’ACA i apunta que quan creix el volum de l’aigua, la canalització de l’aigua no funciona correctament.

Reproductor d'àudio

L’Ajuntament de Malgrat treu aquest projecte de l calaix i tornarà a demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua la seva execució. Aquest dijous han posat la primera pedra de la reclamació, amb la petició al delegat de la Generalitat esperen que aplani el terreny per la reunió amb l’ACA del proper 5 d’abril en la que demanaran directament que recuperin el projecte.

El delegat s’ha desplaçat a Malgrat per assistir a la Junta Local de Seguretat. Aprofitant l’ocasió ha mantingut una breu reunió amb l’alcaldessa durant la qual li ha traslladat altres demandes. A banda de l’actuació en la riera, ha sol·licitat la contractació o el traslladat d’una traductora dins la policia local durant la temporada turística per agilitzar les denúncies i els aldarulls. L’altra tema central ha sigut els danys del temporal i la situació de la zona dels càmpings.