dissabte, 29 d’abril del 2017

Algunes notícies per llegir 27 i 28/4/2017...

Arenys controla la població de coloms amb el sistema Ovistop
Ajuntament d'Arenys de Mar 28/4/2017

Quan està a punt de complir-se un any de la introducció del sistema Ovistop per al control de la població de coloms a la vila, el mètode s'ha demostrat efectiu en el pròposit d'evitar la proliferació de les aus sense haver de recòrrer a sacrificar-les.
Després d'aquests mesos, els resultats demostren que la població de coloms a Arenys de Mar es manté estable. Una efectivitat que ha portat molts altres municipis, entre ells la ciutat de Barcelona, a la implantació d'aquest mateix sistema anticonceptiu.
Amb aquestes imatges, que pertanyen a tres dies diferents d'aquest mes de març, es pot comprovar com els coloms acudeixen ràpidament a la recerca del pinso tractat amb el fàrmac estirilitzador en el moment que el dispensador n'allibera la dosi diària.



Arenys de Mar controla la població de coloms amb un pinso anticonceptiu
Diari de Maresme 28/4/2017


Un any després de la introducció d’un sistema per al control de la població de coloms a Arenys de Mar, aquest mètode s’ha demostrat efectiu en el propòsit d’evitar la proliferació d’aquestes aus a la població sense haver de recórrer a sacrificar-les, segons han informat fonts municipals.

Aquest sistema, anomenat Ovistop, consisteix en un fàrmac formulat a base de grans de blat de moro recoberts de nicarbacina (0.1%). Aquest fàrmac té poder anticonceptiu sobre les aus i també serveix per combatre la coccidiosi. Per tant, el sistema – completament innocu per a persones i animals, i respectuós amb el medi ambient – també ofereix efectes de millora sobre la seva salut.


Hores d’ara, i després d’aquests mesos d’experiència, els resultats demostren que la població de coloms a Arenys de Mar es manté estable. Una efectivitat que ha portat molts altres municipis, entre ells Barcelona, que l’ha considerat un “control ètic”, a la implantació d’aquest mateix sistema anticonceptiu.


Avui s’ha obert la consulta ciutadana sobre la modificació de l’ordenança de tinença d’animals domèstics
Ràdio Arenys 27/4/2017

L'associació pels Drets del Peluts d'Arenys vol regular també l'accés a les platges

Qui vulgui fer aportacions en la normativa que regula aspectes orientats a garantir el benestar dels animals així com la convivència amb els vilatans té un termini de 7 dies.

L’objectiu és recollir l’opinió dels arenyencs, tinguin o no tinguin gossos. Segons publica avui l’Ajuntament, els canvis giren entorn la delimitació i la regulació d’espais de lleure on puguin anar deslligats. En canvi, no contempla cap aspecte referent a l’accés a les platges, una de les reivindicacions que fa la nova Associació pels Drets dels Peluts d’Arenys de Mar. Tothom qui vulgui fer alguna aportació a la modificació de l’ordenança ho pot fer a través del web de l’Ajuntament, on trobarà un formulari.


Gabriel Borràs a sicom.cat: 'La millor manera d'adaptar Catalunya al canvi climàtic és reduir massa forestal"
Ràdio Terrassa 27/4/2017


Escoltar aquí... http://www.ivoox.com/18371874

Descripción de Gabriel Borràs a sicom.cat: 'La millor manera d'adaptar Catalunya al canvi climàtic és reduir massa forestal"

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic és l’organisme de la Generalitat de Catalunya ( depenent del departament de Territori i Sostenibilitat) que s’ocupa de desenvolupar les polítiques de lluita contra el canvi climàtic a Catalunya per mitigar-ne els efectes i buscar les fórmules d’adaptació més adequades. Així mateix, el seu paper és contribuir al compliment dels objectius del Protocol de Kyoto de l’Estat. Ha elaborat l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic (ESCACC 2013-2020).
En les entrevistes que estem fent les darreres setmanes sobre com serà la Catalunya del futur, del 2040, hem volgut escoltar les reflexions i les conclusions a les quals ha arribat el responsable de l’àrea d’Adaptació d’aquesta Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Gabriel Borràs.



Seguim treballant perquè aquest gran esdeveniment i molts més arribin a Santa Susanna.