dimarts, 25 d’abril de 2017

Apareix una balena morta en la costa de Tossa de Mar (Girona) 25/4/2017 aldia.cat

Apareix una balena morta en la costa de Tossa de Mar (Girona)
Aldia.cat 25/4/2017

ASOCIACIÓN EDMAKTUB

GIRONA, 25 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un pescador de la confraria de Blanes (Girona) ha vist aquest dimarts una balena morta en avançat estat de descomposició a unes 15 milles mar endins enfront de la costa de Tossa de Mar (Girona), ha informat l'associació Edmaktub en un comunicat.

El rorqual comú es trobava a la deriva i extremadament inflat i coronat per gavines, en estat avançat de putrefacció, la qual cosa fa sospitar que la balena podria portar diversos dies morta.

Es tracta de la segona mort d'un rorqual comú que es registra aquesta temporada, ja que el passat 24 de març apareixia el cos d'una altra balena de l'espècie Balaenoptera phyusalus, arrossegat per un vaixell de càrrega des de Vigo.

L'associació ha lamentat que "és una trista estadística per a la conservació d'una espècie protegida per trobar-se en perill d'extinció": el rorqual comú o balena d'aleta, amb les seves fins el 24 metres de longitud és la major balena que transita regularment el Mediterrani.

Amb l'objectiu d'estudiar aquestes balenes i les condicions oceanogràfiques que fan possible la seva presència en la costa catalana cada primavera, l'associació desenvolupa el Projecte Rorqual, que el 2017 compleix la seva quarta temporada consecutiva, amb sortides diàries per a l'observació i recollida de mostres durant els mesos de març, abril i maig.