dijous, 27 d’abril de 2017

Dues mesures inútils i costoses per frenar les poblacions de Senglar (Sus scrofa) 27/4/2017

I sembla que lo realment important no és solucionar els problemes d'arrel i cercar solucions reals de gestió, sinó fer veure que es fa alguna cosa i justificar mesures per molt que s'hagin demostrat fallides.

Primer la de sempre, i ara sembla que es voldran costejar els costos del passatemps d'alguns...

Els caçadors calculen que abatre un senglar té un cost de 1.325 euros
El Punt Avui 27/4/2017

Les colles d'Osona han col·laborat en un estudi que valora econòmicament la batuda del porc senglar

El col·lectiu vol més implicació de l'administració

Un grup de caçadors després d'una batuda de senglars Foto: J. SABATER.

REDACCIÓ - VIC
En ple debat de la nova llei de caça que ha de permetre actualitzar la regulació d'aquesta activitat a Catalunya, el col·lectiu de caçadors fa valer un informe que quantifica en euros la seva tasca. El document ha estat coordinat pel tècnic cinegètic de la representació territorial de la Federació Catalana de Caça (FCC) a Barcelona, Santi Ferrón, i amb ell hi han col·laborat estretament diverses societats de caçadors osonenques –Folgueroles, Vilanova de Sau, Rupit-Pruit, Santa Maria de Corcó i la canilla de Puigdoret–, i hi han fet aportacions mitja dotzena més de colles de caçadors de les comarques barcelonines.

Xifres elevades

Per quantificar el que costen les batudes de senglar, l'informe té en compte diverses variables: des de la llicència de caça fins al permís d'arma, els desplaçaments, la gestió dels animals abatuts, les despeses veterinàries o el manteniment de la canilla –la colla de gossos imprescindible per caçar el senglar–. Amb aquestes dades a sobre la taula, el document precisa que el cost de batre un senglar és de 1.325 euros.

La caça de senglars creix any rere any, i per exemple en la campanya 2014/15 se'n van caçar uns 36.447 a tot Catalunya, una xifra que situaria el cost global d'aquesta activitat en més de 48 milions d'euros.

Les colles d'Osona i rodalia eleven les captures de la campanya 2016/17 –que ha anat des del primer diumenge de setembre fins a l'últim de març– fins als 27.780 exemplars, una xifra que fa pujar el cost total de l'activitat de les societats fins als 36 milions d'euros.

LES XIFRES

27.780 exemplars de senglar han capturat les colles de caçadors d'Osona i rodalia durant la temporada 2016/17.

36 milions d'euros és el cost global de les batudes que han fet les colles d'Osona i rodalia en l'última campanya.

Trobada de colles d'Osona i rodalia

Dissabte es farà a Folgueroles la sisena trobada de colles del senglar d'Osona i rodalia. En la jornada, més enllà de diverses activitats vinculades amb la caça del senglar, es parlarà de les relacions i compromisos futurs entre l'administració i els caçadors. Per primer cop, en la trobada hi assistiran representants dels òrgans públics vinculats amb la caça per explicar diversos reptes a curt termini que afronta aquesta activitat.I segon la més urbanita i animalista de totes... Lo següent què serà? Censar colònies controlades com ja es fa amb els gatets assilvestrats?...

Prova pilot tractament immunocontracepció a un centenar municipis amb investigadors

Presentem projecte pilot control fertilitat en en zones urbanes i periurbanes amb i

Cap comentari: