dilluns, 17 d’abril del 2017

Debat Públic el dijous 20 d’abril per parlar de Territori, Càmpings i Turisme. 17/4/2017 Ajuntament de Blanes

A afegir a l'entrada...

Sobre la legalització dels càmpings de Blanes 15/4/2017

Amb 3 dies de marge entre l'anunci i el debat... no està malament, oi?...

Debat Públic el dijous 20 d’abril per parlar de Territori, Càmpings i Turisme
Ajuntament de Blanes 17/4/2017

El debat es farà a les 20’30 h al Teatre de Blanes, i té com a rerefons la modificació del POUM que es porta al ple d’aquest mes i la possibilitat de regularitzar la situació d’alguns càmpings

L’Ajuntament de Blanes ha organitzat per aquest proper dijous 20 d’abril un debat públic sobre la modificació del Pla d’Ordenació Urbanístic Muncipal (POUM) i la regularització d’alguns càmpings que no s’ajusten a la normativa des de fa 20 anys, al haver ampliat les instal·lacions en terrenys que no tenen aquests usos. Atès que els dos temes són d’interès per a tota la ciutadania, el consistori blanenc ha entès que calia fer un acte públic per tractar-los.

Blanes, vista des de Sant Joan
L’objectiu és fer un debat públic obert a tothom que hi estigui interessat, i que es pugui comptar amb la màxima participació possible. Per aquest motiu, tindrà lloc al Teatre de Blanes aquest dijous 20 d’abril, i s’ha fixat perquè comenci a les 20’30 h del vespre. El què es pretén és donar tota la informació referent a dos temes que des de l’Ajuntament es considera que tenen a veure amb el present i futur de la planificació urbana del municipi, afecta un dels sectors econòmics més destacats i, per afegit, és decisiu de cara al model de poble pel qual es vol apostar de cara als propers anys.

A debat el Territori, Càmpings i Turisme de Blanes

L’espai de debat públic, que es presenta sota la fórmula genèrica de participació ciutadana A Debat, abastarà diversos aspecte. Per això hi haurà la participació d’entesos en els principals eixos del tema a tractar: urbanisme, territori, turisme i medi ambient. Entre els convidats com a ponents es compta amb la participació d’Esteve Corominas, urbanista i redactor del POUM de Blanes de l’any 2010, així com de la modificació que s’ha treballat els darrers mesos.


Càmpings de Blanes, aquesta Setmana Santa
D’altra banda, també hi haurà un representant de la Generalitat de Catalunya, així com d’altres entesos en la matèria. Atès que la problemàtica dels càmpings ha generat des de fa mesos un gran interès i, per afegit, una intensa controvèrsia política, s’espera que el debat atregui un gran nombre de públic, motiu pel qual s’ha triat el Teatre de Blanes, que previsiblement s’omplirà.

Suport de l’equip de periodistes del programa Es Dijous

Per organitzar el debat, l’Ajuntament de Blanes ha demanat el suport de l’equip de periodistes del programa Es Dijous, el magazine informatiu que s’emet mensualment per Ràdio Blanes. Es tracta del mateix grup de professionals que ja es van encarregar de l’organització de l’Audiència Pública sobre els Pressupostos 2017 del desembre passat.

Marc Romero, Jordi Grau i Valentí Hinarejos s’estan encarregant de preparar la informació introductòria que servirà per centrar els principals eixos del debat al seu inici. A partir d’aquí, s’aniran plantejant als ponents la diversitat de matèries a tenir en compte, deixant també la part final de l’acte amb un torn obert de preguntes perquè el públic pugui interactuar amb els diferents ponents.


Programa "Es Dijous"
Val a dir que el debat s’emetrà en directe per Ràdio Blanes, amb una previsió que s’allargui fins a 2/4 d’11 de la nit, si bé en cas que l’interès de l’acte faci aconsellable allargar-lo, pot arribar a tancar-se el torn inclús fins a les 11. Tanmateix, l’acte es gravarà íntegrament i es podrà visionar posteriorment a través del canal de TV Blanes: https://www.youtube.com/user/televisioblanes 

Aprovació inicial del nou POUM la setmana vinent

El debat d’aquest dijous se celebrarà tot just una setmana abans que l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal es porti al Ple Municipal d’aquest mes d’abril, convocat pel dia 27. Precisament dues hores i mitja abans que comenci l’acte públic al Teatre de Blanes, s’haurà celebrat la Comissió Informativa on s’informarà d’aquest punt inclòs a l’ordre del dia de la sessió plenària.

La reunió prèvia al ple, on estan representats tots els grups polítics municipals, donarà a conèixer tots els detalls sobre la proposta de l’equip de govern d’incloure la regularització de la situació dels càmpings. Aquesta possibilitat va quedar oberta el juliol del 2014, a través del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner, que permet la continuïtat de les instal·lacions i construccions existents, fruit de l’ampliació dels establiments turístics.


Cal recordar que la modificació del POUM que es porta al ple municipal ha estat necessària a causa que, després de l’aprovació que es va fer l’any 2010, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va estimar el març del 2015 un recurs contenciós administratiu. El va interposar l’Associació de Càmpings de Blanes, i va provocar que el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal es declarés nul. El setembre del 2015, l’Ajuntament ja va acordar iniciar els treballs previs de revisió del POUM que culminen ara.