dimarts, 13 de juny del 2017

Algunes notícies per llegir 12 i 13/6/2017...

ERC Blanes manté la seva negativa a legalitzar l’ampliació dels càmpings
ERC Blanes 13/6/2017

Comunicat als mitjans 

L’assemblea d’Esquerra Republicana de Blanes s’ha ratificat en la seva postura de no donar suport a la regularització de l’ampliació dels càmpings. D’aquesta manera els republicans confirmen el mateix posicionament ja defensat a principis del mes de març quan es va rebre una proposta de l’equip de govern sobre aquest cas.

Des d’ERC es vol deixar clar que “continuem pensant que el POUM és una eina indispensable per a la ciutat i cal una aprovació immediata. I aquesta aprovació no ha d’estar condicionada a la legalització dels usos dels càmpings. Per aquest motiu estem convençuts que el ple de juny hauria de contemplar l'aprovació del POUM, una necessitat que creiem que el govern entén i comparteix, sense que s'hagi de contemplar la regularització dels càmpings”.

Els republicans avancen que “continuarem treballant com hem fet des del primer dia, sumant, i buscant la millor solució per a Blanes”. Al mateix temps, des d’ERC valoren la voluntat dialogant dels propietaris dels càmpings afectats, sobretot a l’hora de col·laborar per “garantir l'accés públic de la ciutadania a les platges i intervenir decididament en un pla de protecció i de gestió sostenible del Delta del Tordera des del punt de vista mediambiental”.

D’altra banda, pel que fa als diferents posicionaments dins l’equip de govern de Blanes sobre aquesta problemàtica, Esquerra destaca que “s’hagi respectat el pacte de govern segons el qual, davant la manca de consens, l’assemblea d’ERC tindria la darrera decisió sobre el cas”. A partir d’aquí, i segons l’acord signat, Esquerra està convençut que “el govern impulsarà les accions corresponents al Delta del Tordera i per aconseguir accessos públics a la platja”.

A disposició dels afectats
A l’espera de la resolució definitiva per part d’Urbanisme sobre el cas, Esquerra es posa a disposició de totes les parts implicades i fer d’enllaç amb la Delegació de Treball. Per exemple, els republicans ja avancen que “demanarem a Treball que implementi el Pla de Formació que millor s'ajusti als treballadors afectats per la possible resolució d’Urbanisme”.


ERC de Blanes manté la seva negativa a legalitzar l’ampliació dels càmpings

ERC de Blanes manté la negativa de regularitzar l'ampliació dels càmpings amb el nou POUM
Diari de Girona 13/6/2017

La formació que està al govern de la vila defensa una aprovació immediata del nou planejament en el ple d'aquest mes perquè és "indispensable" per al municipi

Concentració per la legalització dels càmpings a Blanes aquest mes d´abril ajuntament de blanes

ARXIU: Concentració per la legalització dels càmpings a Blanes

ARXIU: Blanes multarà dos càmpings amb ampliacions il·legals i els exigirà que les desmuntin

ERC de Blanes, que forma govern juntament amb el PSC i CiU, manté la negativa de regularitzar l'ampliació dels càmpings amb l'aprovació del nou POUM. El partit ha ratificat la seva postura durant l'assemblea que es va celebrar ahir al vespre. D'aquesta manera els republicans confirmen el mateix posicionament ja defensat a principis del mes de març quan es va rebre una proposta de la resta de socis de govern sobre aquest cas. D'altra banda, demanen que el nou POUM s'aprovi de forma immediata en el ple d'aquest mes per ser una "eina indispensable" per al municipi i que no estigui condicionat per la legalització dels usos dels càmpings.

En un comunicat, ERC de Blanes defensa que l'aprovació del POUM s'hauria de dur en el ple d'aquest juny, tot dient que és una "necessitat que el govern entén i comparteix". El nou planejament, però, no pot fer referència a la polèmica regularització dels càmpings.

Els republicans asseguren que seguiran treballant per buscar la millor solució per al municipi i reconeixen la "voluntat dialogant" dels propietaris dels càmpings afectats. Posen l'exemple de la col·laboració que han mostrat per "garantir l'accés públic de la ciutadania a les platges i intervenir decididament en un pla de protecció i de gestió sostenible del Delta del Tordera des del punt de vista mediambiental".

En referència als diferents posicionaments a dins de l'equip de govern de Blanes sobre aquesta problemàtica, la formació destaca que "s´hagi respectat el pacte de govern segons el qual, davant la manca de consens, l'assemblea d´ERC tindria la darrera decisió sobre el cas". A partir d'aquí, i segons l'acord signat, estan convençuts que "el govern impulsarà les accions corresponents al Delta del Tordera per aconseguir accessos públics a la platja".


A disposició dels afectats

A l'espera de la resolució definitiva per part d´Urbanisme sobre el cas, ERC de Blanes es posa a disposició de totes les parts implicades i fer d´enllaç amb la Delegació de Treball. Per exemple, els republicans ja avancen que demanaran a Treball que "implementi el Pla de Formació que millor s'ajusti als treballadors afectats per la possible resolució d´Urbanisme".

Durant l'última comissió d'Urbanisme a principis de mes es va decidir tombar l'ampliació del càmping Bella Terra de Blanes que està en funcionament des del 2003. Els motius eren que no complia amb l'antic planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent a aquest municipi en compliment de dues sentències, el qual no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera que és on té els terrenys. A més a més, es va considerar que no complia amb el reglament segons el qual a les zones amb major risc d'inundació no hi poden haver càmpings. D'altra banda, Urbanisme també va denunciar que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s'estan utilitzant. De fet, l'Ajuntament ja va decidir fa unes setmanes multar-los amb una sanció d'1,5 MEUR per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos. Els responsables del càmping han presentat al·legacions però el consistori no les ha admès i per tant ara només els queda recorre a la via judicial.

L'actual planejament és dels anys 80

A principis d'abril, una sentència del Tribunal Suprem anul·lava definitivament el POUM de Blanes, del 2010. Ja hi havia una sentència en la mateixa línia del TSJC de març de 2015, que tant l'ajuntament com la Generalitat havien recorregut. Des de llavors, el municipi es regeix pel planejament del 1981 a l'espera del nou POUM, que de moment està encallat per falta d'acord.

En el ple d'abril es va ajornar la votació de l'aprovació inicial del planejament perquè totes les forces a l'oposició hi estaven en contra així com ERC, que governa juntament amb el PSC i CiU. Aquests dos últims defensaven el nou POUM. De moment, però, no han aconseguit prou suports malgrat mantenir vàries reunions amb tos els grups per acostar posicions. El text incloïa legalitzar les ampliacions que alguns càmpings havien fet fa 20 anys al marge de la normativa.


Les platges com equipaments municipals, no com espais naturals d'ús temporal... ni aquí ni enlloc...
Les platges estaran llestes per a la nova temporada d’estiu entre aquesta setmana i la que ve
Ràdio Arenys 12/6/2017


La regidora de Rials i Platges, Laia Martín, apunta que la preparació de les platges va començar la setmana passada i les últimes actuacions es faran durant aquests dies.

La regidora de Rials i Platges ha apuntat que la setmana passada van començar la instal·lació de diferents serveis a les platges. Martín ha apuntat que, tot i que la novetat d’aquest any és l’espai dedicat als gossos a la platja de la Picòrdia, es faran les mateixes actuacions que en anys anteriors. A banda de les dutxes, el servei de vigilància i les boies que s’acabaran d’instal·lar la setmana que ve, la regidora de Rials i Platges ha afirmat que els lavabos adaptats ja estan en funcionament.

Finalment, la regidora ha apuntat que ja és molta la gent que s’està dirigint a les platges de la nostra vila i per tant, espera que aquesta setmana les feines ja estiguin enllestides per tal que els arenyencs puguin gaudir d’aquests espais.


La Diputació engega el dispositiu d’informació i vigilància d’incendis forestals
Ràdio Palafolls 13/6/2017

Punt de Vigilància i Informació per la prevenció d’incendis forestals. Foto. Diba

L’ens provincial començarà aquest divendres la campanya d’Informació i Vigilància contra incendis forestals, un programa de suport als municipis en prevenció de foc durant els mesos d’estiu que es realitza en col·laboració amb 269 ajuntaments, 118 Agrupacions de Defensa Forestal i 9 Federacions d’ADF.

El dispositiu que funcionarà fins l’1 de setembre comptarà amb un cos integrat per un total de 266 persones repartides per tota la demarcació. En el cas del Maresme, inclòs dins el sector Metropolità Nord juntament amb el Vallès Occidental i l’Oriental, l’operatiu estarà format per 99 persones: 3 de les quals són enginyers i 6 operadors.

Els dispositius cobriran 9 rutes del Maresme – Vallès Oriental, comptarà amb 6 punts de guaita fixos i 18 informadors. En total, 35 persones a la zona que treballaran en la campanya d’Informació i Vigilància contra incendis.

L’objectiu és reduir el nombre d’incendis a partir de la sensibilització a la població sobre els risc d’incendi en punts amb major presència de persones al bosc, com ara zones de lleure, àrees amb cases rurals i cases de colònies, amb especial atenció als Parcs Naturals: el del Montseny, Sant Llorenç del Munt, l’Obac i Montnegre, on s’hi inclou Corredor, Serralada de Marina i Serralada Litoral.

El Pla de Vigilància i Informació treballa en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, especialment amb el Cos de Bombers, així com el Cos d’Agents Rurals.

Entre els objectius del Pla també hi ha poder minimitzar els efectes dels incendis a partir de la detecció ràpida i l’avís immediat als equips d’extinció. A més, l’equip integrant del Pla també donarà assistència tècnica als ajuntaments en casos d’incendis importants.


La mesura més eficaç per reduir el risc de grans incendis forestals és potenciar la pagesia que gestiona el territori!


Extingits dos petits incendis als municipis de Blanes i Anglès
Diari de Girona 13/6/2017

El foc d´Anglès es va originar a tocar de la C-63. aj. d'Anglès

Ensurt ahir a Anglès i Blanes, on es van declarar dos petits incendis. El primer es va declarar al municipi d'Anglès, a tocar C-63, pels volts de tres quarts d'onze, quan es van incendiar un pal de telèfon i una pila de troncs que hi havia apilats a prop de l'antiga carretera de Santa Coloma, passat el cementiri. Fins al lloc hi van actuar tres vehicles de Bombers, així com la Policia Local.

El segon incendi es va produir a Blanes, pels volts de les dotze del migdia. En total, es van cremar uns 60 metres lineals de matolls i canyes a tocar de la zona de la Ciutat Esportiva. La ràpida actuació de bombers amb l'ajuda de l'ADF de Lloret-Selva Marítima va evitar que el foc anés a més.